Home ΟικονομίαΕργασία Ε.Κ. Σάμου : Όλοι στις εκδηλώσεις της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης την Κυριακή 13 Μάη 2018

Ε.Κ. Σάμου : Όλοι στις εκδηλώσεις της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης την Κυριακή 13 Μάη 2018

by ikariaki.gr
7 views

Σάμος,  10 Μάη  2018  

ΟΛΟΙ στις εκδηλώσεις της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης την ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΗ

Στην Πορεία Ειρήνης στις 5:30΄ μ.μ. στο Παλαιόκαστρο και στην Αντιπολεμική Εκδήλωση στις 8:00΄ μ.μ. στην Πλατεία στο Βαθύ

Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις

 

Οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων στην περιοχή μας για τον έλεγχο και το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών διαρκώς μεγαλώνουν. Σήμερα τα ξημερώματα έγινε νέα πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ εναντίον της Συρίας. Νέοι νεκροί, νέοι ξεριζωμένοι και από τη νέα επίθεση.

 

Η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο έντονα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια που παραχωρεί η ελληνική κυβέρνηση στους ιμπεριαλιστές.

 

banner

Οι ανταγωνισμοί με την Τουρκία και η όξυνση της Τουρκικής επιθετικότητας, η οποία θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δικών της μονοπωλίων στην περιοχή του Αιγαίου και ευρύτερα, δημιουργεί ακόμη πιο επικίνδυνες καταστάσεις.

 

Η όξυνση των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών κάνουν ακόμη πιο επικίνδυνα τα πράγματα για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής, με τον κίνδυνο διεύρυνσης του πολέμου, άμεσης εμπλοκής ή θερμού επεισοδίου στο έδαφός μας, να είναι ορατός.

 

Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό του νησιού μας να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς,  μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους. Να ενισχύσουν την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης. Να συμμετέχουν μαζικά στην Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 13 Μάη, στις 5:30 το απόγευμα στο Παλαιόκαστρο. Να ενώσουν τη φωνή τους με τους συναδέλφους από όλη τη χώρα που την ίδια μέρα θα διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο σε δεκάδες πορείες ειρήνης που οργανώνουν η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη και οι κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης.

 

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Δεν πρέπει να αφήνουμε να περνάει το κλίμα εφησυχασμού που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε όλη τη χώρα, την ίδια ώρα που δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές, που κάνει σχέδια για τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας. Ο πόλεμος τους και η ειρήνης τους είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η Επιδίωξη της εντεινόμενης εκμετάλλευσης εντός της χώρας με τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε άλλες χώρες έχουν κοινή αιτία : τα συμφέροντα και τα κέρδη των μονοπωλίων . Και τα δύο είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού.

 

Να μην αφήσουμε άλλο να «σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ…». Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Μας ενώνει η τάξη μας και ο αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Απέναντι στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών οργανώνουμε την δική μας αντεπίθεση και απαιτούμε: απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς-έξω η χώρα από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου-κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα-καμιά αλλαγή συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων-αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες και άμεσος απεγκλωβισμός τους από τα νησιά μας και από τη χώρα.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue