Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ε. Κ. Σάμου : Σύσκεψη με φορείς της Ικαρίας και της Σάμου στις 18 & 23 Μάη 2018

Ε. Κ. Σάμου : Σύσκεψη με φορείς της Ικαρίας και της Σάμου στις 18 & 23 Μάη 2018

by ikariaki.gr
17 views

 

Σάμος, 16 Μάη 2018


 

ΠΡΟΣ: Εμπορικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς συλλόγους αυτοαπασχολουμένων και αγροτών Σάμου και Ικαρίας

Κοινοποίηση: Μ.Μ.Ε.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

banner

Παρασκευή 18 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Ευδήλου, στην Ικαρία  

Τετάρτη 23 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ

Τις προηγούμενες μέρες η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ, η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ), το Οικονομικό Επιμελητήριο (ΟΕΕ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ), δηλαδή όλες αυτές οι Ενώσεις και τα Επιμελητήρια που όλα αυτά τα χρόνια με τις πλειοψηφίες τους δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων, αποφάσισαν κεκλεισμένων των θυρών να συγκροτήσουν «Κοινωνική Συμμαχία» οργανώνοντας μάλιστα «πανεθνική μέρα δράσης» και κινητοποιήσεων την 30η Μάη. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας, να μας παραπλανήσουν ότι δήθεν παλεύουν για τα λαϊκά συμφέροντα, να μας βάλουν να διεκδικήσουμε αιτήματα ξένα με τα συμφέροντά μας.

Η «Συμμαχία» τους είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, επιστημόνων και αγροτών των νησιών μας. Δεν παλεύουν για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων πείνας, την υπερφορολόγηση, τα αντιλαϊκά μέτρα, τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματά τους δεν αντιπαλεύουν τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τα λουκέτα και την εξαθλίωση. Νομιμοποιούν το ξεζούμισμά μας και υπερασπίζονται τα κέρδη των μονοπωλίων ανεξάρτητα από το μοντέλο «ανάπτυξης» που αποθεώνουν ο καθένας.

Τα προβλήματα και τα συμφέροντα όλων εμάς που μοχθούμε καθημερινά για να επιβιώσουμε είναι κοινά και έχουν κοινές αιτίες. Μπορούμε και πρέπει να αναπτύξουμε τέτοια δράση ώστε να τα αντιπαλέψουμε και να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Σ. απευθύνεται στους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίους αγρότες και κάνει κάλεσμα στα Δ.Σ. των συλλόγων σας στις 18 Μάη στην Ικαρία και στις 23 Μάη στη Σάμο.

Μπορούμε να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να οργανώσουμε ένα σχέδιο δράσης ανά κλάδο με στόχο να συναντηθούμε στο δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα τόσο στις 30 Μάη, μέρα Απεργίας για εμάς τους εργαζόμενους, όσο και ευρύτερα.

Μερικά απ’ αυτά που μπορούμε να συζητήσουμε και να δραστηριοποιηθούμε είναι η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στη Σάμο και η διεύρυνση σε όλα τα νησιά, ο απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών άμεσα από το νησί και στη συνέχεια από τη χώρα, η απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών από λαϊκά νοικοκυριά και μικροεπαγγελματίες, η φοροληστεία και τα χαράτσια, η κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων, η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, οι προσλήψεις στην υγεία και την παιδεία, οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων, οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας κλπ.

Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση του ΕΚΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΑΜΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας!

Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!

 

Οι Διοικήσεις των Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Σάμου,

καλεί όλους τους νέους που εργάζονται σε καφετέριες, φαστ-φουντ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, στο εμπόριο ή όπου αλλού σε,

Σύσκεψη την Παρασκευή 25 Μάη, στις 7 το απόγευμα

  • Καρλόβασι, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στην οδό Γοργύρας
  • Βαθύ, στο Εργατικό Κέντρο

με θέμα  «Δεν βολευόμαστε με τη «μισοδουλειά» και τη «μισοζωή».

Θέλουμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Μπορούμε να τα έχουμε! Οργανώνουμε την Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 30 Μάη»

 

Ποια είναι η πηγή των εργασιακών προβλημάτων μας;

  • Γιατί έχουμε μισθούς πείνας, 511 € στο 8ωρο μεικτά, 200 στο 4ωρο; Γιατί έχουμε εξαντλητικά 10ωρα και 12ωρα, δεν πληρωνόμαστε υπερωρίες και μάλιστα σε κλάδους όπως ο Τουρισμός που είναι σε ανάπτυξη με ρεκόρ κερδών, τουριστών και εκμετάλλευσης;
  • Γιατί έχουμε εργασιακή ανασφάλεια, αγωνιούμε να μην απολυθούμε και μη δε μας ανανεώσουν τη σύμβαση;
  • Γιατί είμαστε χωρίς ένσημα, κυρίως στον Επισιτισμό και «παίζουμε» τους πελάτες αν έρθει για έλεγχο το ΙΚΑ; Γιατί μένουμε χωρίς επίδομα ανεργίας;
  • Γιατί αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε για να σπουδάσουμε; Να κάνουμε πρακτική απλήρωτοι;
  • Γιατί η κυβέρνηση και τα τσιράκια της μας αποκαλούν «τεμπέληδες», «ότι προτιμάμε τον φραπέ από τη δουλειά» και «τη σύνταξη του παππού μας» (που και αυτή τη μείωσαν δήθεν για να δώσουν σε εμάς μισθό!!);
  • Γιατί δεν έχουμε δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία. Γιατί οι γονείς μας είναι άνεργοι, όπως και εμείς άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις;
  • Γιατί δεν έχουμε φθηνές, συχνές και ασφαλής συγκοινωνίες;
  • Και επιτέλους γιατί γίνονται οι πόλεμοι;

Αυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα που συνθέτουν το τοπίο της εργασιακής ζούγκλας που ήδη αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενο και κύρια οι νέοι. Η πολιτική που εφαρμόζει τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και οι προηγούμενες, μαζί με τα κόμματα που στηρίζουν το κεφάλαιο, τσακίζουν στο βωμό του κέρδους των λίγων,  τα δικαιώματα των πολλών, δηλαδή τα δικά μας δικαιώματα.

 

Σε μια περίοδο που το μεγάλο κεφάλαιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση, και τα υπόλοιπα κόμματα που το υπηρετούν, εστιάζουν στη «μεταμνημονιακή εποχή» και τον νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, εμείς οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι με τη μαζική μας συμμετοχή στα σωματεία μας, στην απεργία και τις διαδηλώσεις μπορούμε να στείλουν ισχυρό μήνυμα συνέχισης του αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα.

Τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα απευθύνονται στον καθένα μας προσωπικά αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους στον κάθε κλάδο ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του. Έχουν σαν στόχο  την αύξηση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών. Την «ανάπτυξη» για τα μονοπώλια.

Ξέρεις ότι:

 

σε σύνολο 2,2 εκατομμυρίων εργαζομένων:

  • Πάνω από 657.000 έχουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης.
  • Το 38% των εργαζομένων που δουλεύουν 8ωρο πληρώνονται χαμηλότερα από τον κατώτερο μισθό.
  • 000 εργάζονται ανασφάλιστοι.
  • Με 383 ευρώ μεικτά καλείται να ζήσει ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
  • 000.000 εργάζονται απλήρωτοι επί μήνες.
  • Ένας στους δύο πληρώνεται με καθυστέρηση.

 

Ο ατομικός δρόμος δεν μπορεί να είναι η λύση.

Η απάντησή μας πρέπει να είναι η οργανωμένη και συλλογική δράση.

Κάθε εργαζόμενος μαζί με το σωματείο του μπορεί να δώσει απάντηση στην πολιτική του κεφαλαίου, των κομμάτων που το υπηρετούν και των ιμπεριαλιστικών οργανώσεων που έχουν βάλει στόχο να πάρουν πίσω όλες τις κατακτήσεις των εργατών, να φέρουν νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, να ενισχύσουν τη φοροληστεία, να βάλουν στο στόχαστρο την πρώτη κατοικία κτλ.

 

 

Κάθε νέος έχει συμφέρον να αντισταθεί και να διεκδικήσει καλύτερες εργασιακές συνθήκες και απολαβές. Να παλέψει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του!

Τα Σωματεία μας καλούν όλους τους νέους εργαζόμενους την Πέμπτη 30 Μάη στην Απεργία και στη Συγκέντρωση, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ, να ενώσουν τη φωνή και τη δύναμή τους και να δώσουν ηχηρή απάντηση σ’ αυτούς που την ώρα που εξοπλίζουν το ΝΑΤΟ για να βομβαρδίζει τους λαούς, που ενισχύουν το μεγάλο κεφάλαιο σε κάθε ευκαιρία, για εμάς, τους παραγωγούς του πλούτου της χώρας μας, λένε ότι δεν τους περισσεύει ούτε ένα ευρώ.

Παλεύουμε και Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Όχι στον ηλικιακό διαχωρισμό στους μισθούς για νέους πάνω και κάτω από 25 ετών.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Κανένας απλήρωτος, ανασφάλιστος, όχι στις καθυστερήσεις πληρωμών.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Καμιά διακοπή ρεύματος
  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
  • ΟΧΙ στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Προσλήψεις προσωπικού.
  • Φθηνές, ασφαλείας και συχνές συγκοινωνίες
  • Πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμός. Έξω το ΝΑΤΟ απ το Αιγαίο
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue