Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ε. Κ. Σάμου : Συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Ε. Κ. Σάμου : Συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

by ikariaki.gr
4 views

 

 

Σάμος, 24 Μαρτίου 2018

 

Προς: Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου

Κοιν: 1) Σωματεία μέλη Ε.Κ.Σ.

2) Μ.Μ.Ε.

 

banner

Κυρίες και Κύριοι,

οι Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία – Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Καταστήματα Σάμου θεωρούμε σκόπιμο να συναντηθούμε μαζί σας πριν το άνοιγμα της νέας σεζόν, εξαιτίας των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Κατά τη διάρκεια του περσινού καλοκαιριού είχαμε ζητήσει πάλι να συναντηθούμε μαζί σας, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Κρίνουμε σκόπιμο φέτος πολύ πιο έγκαιρα να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση και προτείνουμε την Τρίτη 3 Απρίλη στις 18:30 μ.μ. στα γραφεία σας ή στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

Με αφορμή τη συνέλευσή σας θεωρούμε σκόπιμο να σας πούμε ακόμη μια φορά ότι βασικό ζήτημα για μας αποτελεί η εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τόσο γενικά όσο και για το διάστημα που διαρκούν οι διαπραγματεύσεις υπογραφής της νέας. Αυτό πρέπει να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους και για όλα τα ξενοδοχεία των νησιών μας, ανεξάρτητα αν θα παραμείνει η Ένωση Ξενοδόχων ή όχι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Οι συνθήκες που επικρατούν σε πάρα πολλά ξενοδοχεία του νησιού ως προς το μισθό, τις συνθήκες εργασίας και το ωράριο είναι δυσβάσταχτη πλέον για πάρα πολλούς συναδέλφους.

Την ώρα που στο νησί μας σταθερά υπάρχει αύξηση αφίξεων και τουριστών, δεν μπορεί εμείς οι εργαζόμενοι να έχουμε συνεχιζόμενες μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων. Η Κλαδική Σ.Σ.Ε. αποτελεί για εμάς ένα ελάχιστο όριο ανταμοιβής του κόπου που καταβάλουμε καθημερινά για να προσφέρουμε αυτό που αποκαλείτε «Τουριστική Ανάπτυξη». Όμως ανάπτυξη με μισθούς πείνας και εντατικοποίηση της δουλειάς δεν νοείται για εμάς τους εργαζόμενους.

Με βάση αυτά καλούμε να ενημερώσετε και εσείς τα μέλη σας στην συνέλευσή σας και να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ των Διοικήσεών μας.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue