Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Ε. Κ. Σάμου : Κινητοποιήσεις στις 5/12/17 στη Σάμο για το δικαίωμα στην απεργία

Ε. Κ. Σάμου : Κινητοποιήσεις στις 5/12/17 στη Σάμο για το δικαίωμα στην απεργία

by ikariaki.gr
4 views

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 5 Δεκέμβρη σε Καρλόβασι και Βαθύ, από το Εργατικό Κέντρο Σάμου και σωματεία του νησιού με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων,  όπου με ντουντούκες, συνθήματα και ανακοινώσεις ενημέρωναν το Σαμιακό λαό και έδωσαν άμεση απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης στο χτύπημα του δικαιώματος της Απεργίας και στην τροπολογία που κατέθεσε μες στη νύχτα σαν τον κλέφτη, ως γνήσιος υπηρέτης του κεφαλαίου.

 

Το αίσχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πλέον όρια και το αποδεικνύει καθημερινά όλο και περισσότερο.

Να είναι σίγουροι, όμως, κυβέρνηση-εργοδοσία, πως ότι και να κάνουν δεν θα πετύχουν τους στόχους τους. Το ταξικό κίνημα δεν υποτάσσεται, δεν συμβιβάζεται  και σε καμία περίπτωση δεν θα μας βάλουν στον “γύψο”, όπως έκαναν με τα κυβερνητικά και εργοδοτικά συνδικάτα.

 

Διατρανώνουμε σε όλους τους τόνους την απόφασή μας, ότι με όλες μας τις δυνάμεις, θα συνεχίσουμε την ενημέρωση του κόσμου, και την προσπάθεια οργάνωσης της αντεπίθεσης ενάντια στη νέα επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το μεγάλο κεφάλαιο.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

banner

ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

 

Τις επόμενες μέρες με όλες μας τις δυνάμεις, με περιοδείες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, συσκέψεις και με κάθε μέσο  προετοιμάζουμε την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη ώστε οι πρωταγωνιστές της ζωής, οι παραγωγοί του πλούτου, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν μια ζωή και μια κοινωνία στα μέτρα των δικών τους αναγκών.

 

Στις 14 Δεκέμβρη κανένας στη δουλειά σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κανένα μαγαζί ανοιχτό, κανένας στο χωράφι, κανένας στο σπίτι!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ

 

ΣΑΜΟΣ: 10.00΄ το πρωί στο ΕΚΣ, στο Βαθύ και

ΙΚΑΡΙΑ: 12.00΄ το μεσημέρι, στον Εύδηλο

 

 

 

 

 

«Κάτω τα ξερά σας από την απεργία»

 

Είναι βαθιά γελασμένοι στην κυβέρνηση αν νομίζουν πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα παραδώσει το δικαίωμα στην απεργία στα αφεντικά, αν θεωρούν πως με άθλιες μεθοδεύσεις θα χτυπήσουν τους εργατικούς αγώνες, ξεγελώντας τα σωματεία και τους εργαζόμενους.

 

Έχουν το θράσος να μιλούν για δημοκρατία και να την επικαλούνται, αυτοί που έφεραν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό την Κυριακή του Πάσχα, που έφεραν τα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης σε τροπολογία σύμβασης για τα ψάρια και χθες βράδυ έβαλαν το χτύπημα της απεργίας σε τετελεσμένη συζήτηση που αφορούσε τους δορυφόρους και το διάστημα.

 

Μιλούν για δημοκρατία αυτοί που μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου έχουν βάλει στο μάτι τους εργατικούς αγώνες και τα συνδικάτα, προσφέροντας μέγιστες υπηρεσίες στους επιχειρηματικούς ομίλους, κάνοντας όλη τη βρώμικη δουλειά που έχει απομείνει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη στάση της έχει αποθρασύνει την εργοδοσία, σε σημείο την προηγούμενη εβδομάδα να κινητοποιούνται ΜΑΤ και εισαγγελείς, προκειμένου να συλλάβουν απλήρωτους εργαζόμενους 18 μηνών, επειδή διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους.

 

Σήμερα δόθηκε μια πρώτη, μικρή απάντηση στην εργοδοσία και στους ανθρώπους της στο πολιτικό σύστημα.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους με αισιοδοξία, πίστη στο δίκιο τους και μαχητικότητα να δώσουν αποφασιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Να δοθεί μήνυμα στη μεγαλοεργοδοσία και στους ανθρώπους της σε κυβέρνηση και στα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου, πως με νόμους και καταστολή, δεν καταργείται η πάλη των τάξεων.

 

Η εργατική τάξη θα σπάσει στην πράξη όσους νόμους κι αν φέρουν που θα στοχεύουν στον παροπλισμό της, που θα περιορίζει το δικαίωμα της να αμφισβητεί την εξουσία του κεφαλαίου.

 

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

                                                                   To Γραφείο Τύπου

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue