Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ε. Κ. Σάμου : Καταγγελία για την δολοφονική επίθεση του Ισραήλ

Ε. Κ. Σάμου : Καταγγελία για την δολοφονική επίθεση του Ισραήλ

by ikariaki.gr
0 views

17 Μάη 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Σάμου καταδικάζει την δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού στρατού εναντίον αμάχων Παλαιστινίων διαδηλωτών, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 60 άνθρωποι και να τραυματιστούν χιλιάδες άλλοι.

Η τραμπούκικη και προκλητική αυτή συμπεριφορά της κυβέρνησης του Ισραήλ, όχι μόνο εναντίον των Παλαιστινίων αλλά όλου του κόσμου που παρακολουθεί την σφαγή, δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς εδώ και  δεκαετίες τώρα το Ισραήλ κατέχει παράνομα τα Παλαιστινιακά εδάφη και σκοτώνει τους Παλαιστίνιους και τους γύρω λαούς.

Η ενέργεια αυτή βρίσκει υποστηρικτές στην αμερικάνικη κυβέρνηση, που εξ αιτίας της απόφασης του Τράμπ για μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, διοργανώθηκαν τα Παλαιστινιακά συλλαλητήρια την ημέρα των εγκαινίων.

Από κοντά η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνιστούν και στα δύο μέρη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Προσπαθούν τάχα να κρατήσουν ίσες αποστάσεις αλλά είναι φανερό τίνος το μέρος παίρνουν. Μπροστά στις κερδοφόρες συμφωνίες και μπίζνες για τα μονοπώλια, που έχουν υπογράψει Ε.Ε. και κυβέρνηση με το Ισραήλ τι τύχη να έχει το δράμα του Παλαιστινιακού λαού ?

banner

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Σ. εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό και στα δίκαια αιτήματά του για :

—  Άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

— Ανεξάρτητο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

— Να ανακληθεί η απόφαση των ΗΠΑ για μεταφορά της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ.

 

 

Η Διοίκηση

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue