Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ε.Κ. Σάμου : Δελτίο τύπου για το αναπτυξιακό συνέδριο του Β.Α. Αιγαίου

Ε.Κ. Σάμου : Δελτίο τύπου για το αναπτυξιακό συνέδριο του Β.Α. Αιγαίου

by ikariaki.gr
12 views

 

«Κρατούσαν δώρα οι οχθροί…»

Και ναι! Ο πρωθυπουργός και η κουστωδία του έφυγε από τη Λέσβο, αφού ολοκλήρωσαν τη φιέστα κοροϊδίας του λαού με το αναπτυξιακό συνέδριο Β.Α. Αιγαίου που οργάνωσαν Κυβέρνηση και Περιφέρεια.

Με την ομιλία του επιβεβαίωσε ότι η «ανάπτυξη», οι επενδύσεις, τα αναπτυξιακά προγράμματα για τους μεγαλοεπενδυτές και το μεγάλο κεφάλαιο έρχονται! Τα αντιλαϊκά μέτρα και η φτώχεια για το λαό παραμένουν και επιδεινώνονται! Απέδειξε ότι «Ανάπτυξη» ταυτόχρονα για το λαό και το κεφάλαιο δεν μπορεί να υπάρξει! Ένας από τους δύο κερδίζει!

Έφυγε αλλά μας άφησε πίσω «δώρα» την αύξηση του ΦΠΑ, τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και το Αιγαίο γεμάτο ΝΑΤΟϊκά πλοία. Έφερε νέο «κρατικό δώρο» επιδότηση στους εφοπλιστές το «μεταφορικό ισοδύναμο». Έδειξε με αστυνομοκρατία σε όλα τα νησιά, με αποκορύφωμα στη Λέσβο, πως αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις του λαού. Ως εχθρικές!

Απέκρυψε ότι ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών είναι αποτέλεσμα των πολέμων και της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε και ακολουθεί. Εφησύχασε ακόμη μια φορά τους κατοίκους των νησιών μας για τις εξελίξεις στην περιοχή, τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την τουρκική επιθετικότητα. Πρόσβαλε και προκάλεσε ακόμη μια φορά το λαό μας με περίσσια ξετσιπωσιά, αφού επικαλέστηκε το ΕΑΜ και τους αγώνες του λαού μας, αυτός που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που προσκυνά το άγαλμα του Τρούμαν σύμβολο του ιμπεριαλισμού και της βίας ενάντια στους λαούς που αγωνίζονται!

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις του λαού των νησιών μας. Στείλαμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης ότι δεν πάει άλλο με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει το όργιο καταπάτησης εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το πανό που βάλαμε στην είσοδο της Αντιπεριφέρειας στη Σάμο λέει όλη την αλήθεια «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας! Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας». Στέλνει μήνυμα ότι συνεχίζουμε τον αγώνα για μια ζωή στα μέτρα των αναγκών μας. Οι πικέτες όσων διαδήλωσαν την Πέμπτη στις 3 Μάη, στους εμπορικούς δρόμους και την παραλιακή του Βαθιού καθώς και τα συνθήματα της συγκέντρωσης στην πλατεία Ευδήλου, δείχνουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων των νησιών μας: «Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά τώρα», «Σ.Σ.Ε., Αυξήσεις μισθών και συντάξεων και όχι του ΦΠΑ», «Μειώσεις στα εισιτήρια, Ακτοπλοϊκές και Αεροπορικές συγκοινωνίες, συχνές και ασφαλείς».

banner

Είτε με τη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε με τη «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο: κέρδη για το κεφάλαιο, ζωή με φτώχια για τους εργαζόμενους και το λαό.

Μόνο η οργανωμένη και μαζική δράση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους, με προσανατολισμό την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα χρόνια τις κρίσης, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που δημιουργεί πολέμους και φτώχια, μπορεί να έχουμε ανάπτυξη στα μέτρα μας!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue