Home ΚοινωνίαΣάμος Ε. Κ. Σάμου : Για την παιδεία και τα εκπαιδευτικά ζητήματα στο νομό μας

Ε. Κ. Σάμου : Για την παιδεία και τα εκπαιδευτικά ζητήματα στο νομό μας

by ikariaki.gr
2 views

Σάμος, 11 Οκτώβρη 2017

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

 

‘Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 και παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για «κανονικότητα», η κατάσταση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες παραμένει τραγική. Η κάθε οικογένεια με παιδί ή παιδιά  στο σχολείο, εκτός ότι έχει να πληρώσει ένα σκασμό λεφτά σε φοροληστρικά χαράτσια, ΕΝΦΙΑ κλπ, πρέπει επιπλέον να σκεφτεί τι θα κόψει από τον οικογενειακό της προϋπολογισμό ώστε να φροντίσει για τα εντελώς απαραίτητα για το σχολείο, τα φροντιστήρια, τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

 

banner

Η κοροϊδία της κυβέρνησης που έβαλε την παιδεία στα μνημόνια ως «φυσική» συνέχεια των προηγούμενων, που βλέπει ως κόστος τη μόρφωση των παιδιών μας, χτυπά την πόρτα χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.

 

Έχουμε και λέμε:

  • Τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία του Νομού μας, παραμένουν και αφορούν αρκετές ειδικότητες Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική Αγωγή
  • Οι μεταφορές δεν έχουν εξασφαλισθεί για όλα τα παιδιά από και προς το σχολείο τους, με αποτέλεσμα είτε να μην έχουν πάει καθόλου σχολείο (περιπτώσεις Ειδικών Σχολείων στην Ικαρία), είτε να επιβιβάζονται σε ακατάλληλα μέσα μεταφοράς (υπεράριθμοι σε ταξί, σε καρότσες αγροτικών κλπ), είτε το κόστος μεταφοράς να το επωμίζονται αποκλειστικά οι γονείς.
  • Με απόφαση του Υπ .Παιδείας και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου το Δημοτικό Σχολείο Φούρνων υποβαθμίστηκε από 6θέσιο σε 4θέσιο παρ’ όλο που τη φετινή χρονιά τα παιδιά που φοιτούν είναι περισσότερα από πέρσι! Στα Δημοτικά Σχολεία Παγώνδα, Κοκκαρίου, Κοντακαιίκων και Κουμεΐκων, επίσης, εφαρμόστηκε ο αποφασισμένος απ’ το 2014 υποβιβασμός που είχε ανασταλεί προσωρινά και σε άλλα δύο, ολιγοθέσια, σχολεία της Σάμου (Πύργος, Κουμέικα) αφαιρέθηκε ο δάσκαλος ολοημέρου που υπήρχε.
  • Η «παγίωση» για 25αρια τμήματα στα Δημοτικά σχολεία και 27αρια στα Γυμνάσια και Λύκεια έχει οδηγήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις πολλών τμημάτων και σε υποβάθμιση πολλών σχολείων
  • «Κανονικότητα» είναι πλέον οι «περιπλανώμενοι» και κακοπληρωμένοι καθηγητές και δάσκαλοι, εργαζόμενοι λάστιχο χωρίς δικαιώματα, που γυρνούν κάθε γωνιά της Ελλάδας κι από σχολείο σε σχολείο, χωρίς καν την αναγκαία παιδαγωγική σταθερότητα της σχέσης με τους μαθητές.

 

Η «επιστροφή στην κανονικότητα» που προανήγγειλε η κυβέρνηση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποδείχθηκε πολύ γρήγορα κούφια λόγια. Με ψίχουλα δεν γίνεται δωρεάν παιδεία!

Ούτε ένα βήμα πίσω από τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας!

 

Παίρνουμε θέσεις μάχης ,διεκδικούμε και απαιτούμε :

  • Ενιαία, δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
  • Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στα σχολεία με μαζικούς και μόνιμους διορισμούς
  • Δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές για όλους τους μαθητές, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Να μη δίνεται ούτε 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση και τη μεταφορά των μαθητών και τη λειτουργία των σχολείων τους .
  • Ανάκληση της απόφασης για υποβιβασμό των Δημοτικών Σχολείων του νομού. Κανένας υποβιβασμός, καμιά συγχώνευση.

 

Όλος ο Οκτώβρης να είναι μήνας συλλογικών διαδικασιών και αγώνων!

Καλούμε όλους τους γονείς να συσπειρωθούν στους Συλλόγους Γονέων και να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες των ίδιων και των παιδιών τους.

 

Η Διοίκηση

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue