Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Απεργία 12 Ιανουαρίου – Συγκεντρώσεις: Βαθύ 10 το πρωί – Εύδηλος 12 μεσημέρι

Απεργία 12 Ιανουαρίου – Συγκεντρώσεις: Βαθύ 10 το πρωί – Εύδηλος 12 μεσημέρι

by ikariaki.gr
22 views

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΕΙΝΑΙ ΔΙΚAΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙAΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

ΣΑΜΟΣ: 10:00΄ στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

ΙΚΑΡΙΑ: 12:00΄ στην Πλατεία Ευδήλου

 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως εντολοδόχος του μεγάλου κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταθέτει στη Βουλή για ψήφιση νέα αντιλαϊκά μέτρα ώστε να κλείσει την 3η αξιολόγηση φορτώνοντας έτσι νέα βάρη στις πλάτες του λαού. Το τέλος των μνημονίων που διαλαλεί ότι έρχεται, είναι ένα ακόμη ψέμα όπως ψέμα ήταν το δήθεν «σκίσιμο» τους που έλεγε προεκλογικά για να κοροϊδέψει το λαό και να του κλέψει την ψήφο.

 

Με τα νέα μέτρα βάζουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, χτυπάνε και εμποδίζουν την Απεργία, το δικαίωμα της εργατικής τάξης να παλεύει και να αγωνίζεται. Το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ που με αγώνες, αίμα και θυσίες κατέκτησαν οι εργαζόμενοι έρχεται τώρα η δήθεν αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη και της ΝΔ να το τσακίσει, να το απαγορεύσει επί της ουσίας, όπως διακαώς επιθυμούσαν χρόνια τώρα ο ΣΕΒ και οι όμοιοι του. Θέλουν το λαό στο γύψο, να αποδέχεται και να υπομένει την καθημερινή ληστεία του κόπου και του ιδρώτα του, να μην αντιδρά στην εκμετάλλευση που ζει μέσα στους χώρους δουλειάς.

banner

 

Βάζουν ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ιδιωτικοποιούν δημόσια περιουσία, επεκτείνουν τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, μειώνουν και άλλο μισθούς και συντάξεις.

Από κοντά και τα τσιράκια της εργοδοσίας οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την πρόταση του ΠΑΜΕ για Απεργία τη μέρα ψήφισης των μέτρων. Πιστοί υπηρέτες των κομμάτων τους και του κεφαλαίου που αυτά εξυπηρετούν, όλα αυτά τα χρόνια έβαζαν πλάτη για να παρθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που μας έχουν τσακίσει μέχρι τώρα. Είναι εχθροί του λαού.

 

Τώρα είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ οι εργαζόμενοι να οργανωθούν και να δυναμώσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Εμείς με τα χέρια μας, με την πάλη, τη δράση και την οργάνωσή μας θα σωθούμε από τους δυνάστες μας που δεν είναι άλλοι από το μεγάλο κεφάλαιο, τη μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματα τους.

 

  Καλούμε τα σωματεία να οργανώσουν περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, αγωνιστικές παρεμβάσεις, να ενημερώσουν τους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει αδύναμος και μόνος του. Στην οργάνωση είναι η δύναμη και η ελπίδα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Δεν υπάρχουν σωτήρες και από μηχανής θεοί. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν θα σταματήσει αν εμείς δεν την σταματήσουμε. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:

 

  • Διεκδικώντας την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών βασικών αναγκών.
  • Για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
  • Για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
  • Για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.
  • Για να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά μας. Για να επανέλθει όπου καταργήθηκε.
  • Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση. 
  • Γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!
  • Δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους,
  • Απαιτώντας τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

 

 

 

 

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η    Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω N

Της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ενώσεων  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος

 

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ  ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο Ι ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ

Η Ε.Α.Κ.Π. καλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους, 5ετείς και συμβασιούχους να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν το επόμενο διάστημα σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα σ’ όλη την Ελλάδα, ενάντια στο νέο αντιλαϊκό  πολυνομοσχέδιο που φέρνει  για ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για  να κλείσει την τρίτη «αξιολόγηση».

Το νέο πολυνομοσχέδιο είναι συνέχεια των προηγούμενων  αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν απ’ όλες κυβερνήσεις και αποτελούν την αιτία για τα δεινά που υποφέρει ο λαός προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα με αύξηση της φορολογίας και μείωση του εισοδήματος. Βάζουν στο στόχαστρο τη λαϊκή κατοικία μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των δυσβάσταχτων «χαρατσιών». Θέλουν να  χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με την περιβόητη «αξιολόγηση».  Φοβούνται την αντίδραση  των εργαζομένων και την οργάνωση του αγώνα τους με δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις που μπορούν να σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Η ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση δεν αφορά τα χαμηλά λαϊκά στρώματα αλλά το μεγάλο κεφάλαιο που θα του δίνεται η δυνατότητα να επενδύει σε μία χώρα όπου οι εργαζόμενοι θα ζουν σε συνθήκες φτώχιας χωρίς δικαιώματα.

  Συναδέλφισσες-φοι σας καλούμε να μην ακολουθήσετε την καταστροφική για τα συμφέροντα μας αδράνεια, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που αρνήθηκαν στην ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τη στήριξη πρότασης των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ. για 24ωρη απεργία και άλλων μορφών αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ρίχνοντας νερό στο μύλο των κυβερνητικών αντιλαϊκών επιλογών.

Σας καλούμε να δυναμώσουμε με την παρουσία μας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που ήδη έχουν αποφασιστεί από δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες κόντρα στον συμβιβασμό που καλλιεργούν οι  συνδικαλιστικοί στυλοβάτες των αντεργατικών- αντιλαϊκών  πολιτικών:

  • Στα συλλαλητήρια που θα γίνουν αύριο Τρίτη 9/1 σε όλη τη χώρα.
  • Στις συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας την Τετάρτη 10/1 ώστε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς και να προστατέψουνε την λαϊκή κατοικία.
  • Τη συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε μία σειρά πόλεις που θα γίνουν την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.
  • Στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Δευτέρα 15/1 ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου το Π.Α.ΜΕ. στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.

    Συναδέλφισσες-φοι οι αντιλαϊκοί νόμοι δεν είναι μια παροδική κατάσταση, ψηφίστηκαν για να εφαρμοστούν για πάντα. Η μόνη λύση είναι η αφύπνιση μας και η οργάνωση της πάλης μας για την κατάργησή τους πριν αρχίσουν να δημιουργούνται από την μαζική φτωχοποίηση που επιβάλουν στις λαϊκές οικογένειες, οι   «φαβέλες» των εξαθλιωμένων και στην χώρα μας.

   Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Με τα προαπαιτούμενα και το επικαιροποιημένο μνημόνιο προχωράνε σε νέα επίθεση, σαρώνουν ότι απέμεινε.

Φέρνουν 70 προαπαιτούμενα με νέα βάρη στις πλάτες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πλ.ΕΥΔΗΛΟΥ,ώρα 12 το μεσ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΧΗΡΗ

Έρχεται νέα φοροληστεία στο εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, κατακρεούργηση των κονδυλίων για τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες,  ιδιωτικοποιήσεις, νέες περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα, χτύπημα όσων λαϊκών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Όλα αυτά την στιγμή που θεσμοθετούνται νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους με φοροαπαλλαγές, ζεστό χρήμα για επενδύσεις, και καταργούνται όποια εμπόδια υπάρχουν στην δράση των μονοπωλίων, για περισσότερα κέρδη.

Το νομοσχέδιο περιέχει διευκόλυνση των πλειστηριασμών με ηλεκτρονική διαδικασία. Γι’ αυτό τον λόγο μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων η κυβέρνηση ψήφισε νόμο που ποινικοποιεί τον αγώνα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν το σπίτι τους από τα νύχια των τραπεζιτών και της εφορίας. Λένε ψέματα για συμφωνίες με τις τράπεζες, θέλουν να σπείρουν εφησυχασμό, καλλιεργούν αυταπάτες. Συμφωνίες με τα θηρία δεν γίνονται, τους απασχολεί μόνο με ποιον τρόπο θα μας καταβροχθίσουν.

          Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε έμπορα, βιοτέχνη, επαγγελματία.

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να «χρυσώσει το χάπι» της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί με τη νέα ρύθμιση μέχρι 120 δόσεων για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία και με τα έκτακτα επιδόματα, δεν μπορεί να διαγράψει τις  ευθύνες της για τη σκληρή καθημερινότητα και τα  αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάδελφοι. Από τη νέα ρύθμιση άλλωστε, που είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες με το αντίστοιχο αφήγημα περί “δίκαιης ανάπτυξης”, απορρίπτονται εξαρχής αυτοί που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Οι χιλιάδες δηλαδή  συνάδελφοι που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και πνίγονται στα χρέη, χιλιάδες άλλοι που λόγω χρεών προς το ταμείο αδυνατούν να βγουν στη σύνταξη.

Η «έξοδος» από την κρίση, η «δίκαιη ανάπτυξη», είναι μόνο για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μονοπωλιακών ομίλων. Η «δίκαιη» ανάπτυξή τους δεν πρόκειται να μας εξασφαλίσει απαλλαγή από τα χρέη των χιλιάδων α/α, λιγότερες ώρες δουλειάς και αξιοπρεπή μεροκάματα, ανθρώπινες  συντάξεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τους κόπους μιας ζωής. Δεν εξασφαλίζει τις τεράστιες απώλειες που έχουμε. Δεν εξασφαλίζει κατάργηση των νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ούτε μας προστατεύει από τον μεγάλο κίνδυνο να χάσουμε το σπίτι μας, που έχουμε αποκτήσει με χίλιες δυο στερήσεις και μεγάλες θυσίες.

Το χτύπημα στην απεργία στοχεύει στη φίμωση κάθε εργαζόμενου που θέλει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αποτελεί κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, των νέων μέτρων που σχεδιάζουν, ένταση της καταστολής. Μας αφορά όλους, κάθε άνθρωπο που αγανακτεί με αυτή την κατάσταση, κάθε φωνή που αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική τους. Σήμερα κυβέρνηση – αντιπολίτευση με την συμφωνία της Ε.Ε. και των μονοπωλίων χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, αύριο είναι η σειρά μας να χτυπήσουν κάθε δικαίωμά μας να παλεύουμε συλλογικά για τα δικαιώματά μας.

Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Χρειάζεται να μαζικοποιήσουμε τον αγώνα αυτόν, να κατέβουν στον δρόμο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί ΕΒΕ, που σήμερα υποφέρουν από τα χρέη, την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών, την διάλυση της ζωής τους. Να ενώσουμε την φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους που έχουμε κοινά προβλήματα και ίδιο αντίπαλο. Να καταδικάσουμε στη πράξη την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΣΕ που για μια φορά ακόμα σφυρίζουν αδιάφορα.

Επιβεβαιώνεται καθημερινά η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής συμμαχίας, η ανάγκη ισχυροποίησης του αντιμονοπωλιακού κινήματος, η μαζικοποίηση των σωματείων, η μαχητική λειτουργία τους, η αλλαγή συσχετισμών σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος. Για να δοθεί οργανωμένη συνέχεια στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Η απόφασή μας είναι ο οργανωμένος, μαζικός, αποφασιστικός αγώνας για τα συμφέροντα, τις ανάγκες μας για το σήμερα και το αύριο των οικογενειών μας να μας βρουν μπροστά τους σε κάθε ειρηνοδικείο σε κάθε περίπτωση πλειστηριασμού.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλες τις ενώσεις, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στη κινητοποίηση, να φτάσουν οργανωμένα σε κάθε συνάδελφο και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα :

  • Την άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο, όπως ισχύει για όλους. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για το μεγάλο κεφάλαιο στο 45%
  • Τον άμεσο τερματισμό των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις δανείων κλπ. Άμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.
  • Τέρμα στις νέες περικοπές σε συντάξειςπαροχές – επιδόματα. Άμεση ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις και παροχές υγείας πρόνοιας, δωρεάν για όλους. Σύνταξη σε όλους όσους θεμελιώνουν δικαίωμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια.
  • Για να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά μας. Για να επανέλθει όπου καταργήθηκε.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ-ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ

 ΙΚΑΡΙΑ 9/1/2018

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Πλατεία Ευδήλου , στις 12.00 το μεσημέρι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε , κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ, μαζί με δεκάδες  άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία, συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, προκηρύσσουμε 24ώρη απεργία την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Ιανουαρίου . Καλούμε όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτου σχέσεως εργασίας να συμμετέχουν στην απεργία αλλά και να   βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τα νέα προαπαιτούμενα οδηγεί σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή μας., καθώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει έναν τεράστιο όγκο αντεργατικών μέτρων, προκειμένου να κηρύξει το δήθεν τέλος των μνημονίων.

Τα ψέματα της κυβέρνησης ότι δήθεν το 2018 θα βγούμε από τα μνημόνια και ότι θα έρθει η «δίκαιη» ανάπτυξη δεν πείθουν ούτε τους ίδιους. Θέλουν να ξεχάσουμε ότι με τη καινούρια χρονιά θα πετσοκόψουν για ακόμη μια φορά τους μισθούς και τις συντάξεις, να ξεχάσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις μιας σειράς υπηρεσιών, τη παραπέρα ελαστικοποίηση της εργασίας κ.λ.π.

Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει “φως στο τούνελ” για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτεί, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Κανένας εφησυχασμός, καμιά αυταπάτη. Διεκδικούμε ότι μας έκλεψαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.

Το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε δεν θα τους το χαρίσουμε.

Απαντάμε με απεργία στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο.

Κάτω τα χέρια από τη ζωή και τη δράση των συνδικάτων!

Μετά την αυτόφωρη διαδικασία όσων αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς, ετοιμάζουν να προκαλέσουν βαρύ πλήγμα στο απεργιακό δικαίωμα, υλοποιώντας τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα για το πλήρες ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, όταν ήδη με το σημερινό πλαίσιο, το 90% των απεργιών κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές

Η κυβέρνηση επιλέγει να χτυπήσει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση, το χώρο που αποτελεί την πηγή της κερδοφορίας.

Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο! Το έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα! Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αγγίξει!

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά η σύμπνοια και ο κοινός βηματισμός του μαύρο μετώπου κυβέρνησης – εργοδοσίας αλλά και των κομμάτων που έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια όλα τα μνημόνια, των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ -ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που αποτελούν τον πιο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι δυνάμεις αυτές απέρριψαν με μια φωνή την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης “αξιολόγησης”, που παράλληλα βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία.  Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν, οι εργαζόμενοι θα δώσουν μαζικό δυναμικό «παρών» θα απαντήσουν με απεργία και θα είναι “ντάλα μεσημέρι”.

«Τσεκούρι» στο επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στο Δημόσιο

Με το άρθρο 396 του πολυνομοσχεδίου μπαίνει στο στόχαστρο το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τη διάταξη, το επίδομα αυτό, το οποίο λαμβάνουν κατά κύριο λόγο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα (ΟΤΑ) και νοσηλευτές, τεχνικό προσωπικό και προσωπικό εργαστηρίων των νοσοκομείων, καθώς και κάποιες άλλες ειδικότητες δημοσίων υπαλλήλων –  θα επανασχεδιαστεί «από μηδενική βάση». Θα καθοριστούν νέα κριτήρια δικαιούχων, νέος τρόπος υπολογισμού του, ενώ και το ύψος του επιδόματος που θα δίνεται σε κάθε κατηγορία δικαιούχων θα καθορίζεται ανάλογα με την «έκταση και τη συχνότητα έκθεσης των εκάστοτε δικαιούχων στους παράγοντες κινδύνου που επικρατούν στους χώρους εργασίας…», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση του εν λόγω άρθρου. Και βέβαια η επίθεση στο συγκεκριμένο επίδομα, ειδικά για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, οι οποίοι υπάγονται και στο ασφαλιστικό καθεστώς των ΒΑΕ, θα ανοίξει το δρόμο και στην υπονόμευση των μέχρι τώρα ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

 

  • Απεργούμε, διεκδικώντας την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.
  • Απεργούμε για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
  • Απεργούμε για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
  • Απεργούμε για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.
  • Απεργούμε γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.
  • Απεργούμε δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κανένας εργαζόμενος, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς. Μόνο η οργανωμένη πάλη και ο διεκδικητικός αγώνας του εργαζόμενου λαού, μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, το δίκιο! Όλοι στον αγώνα!»

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ικαρία  10  Ιανουαρίου 2018

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, Έλληνες και μετανάστες, συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας, το Ε.Κ.ΣΑΜΟΥ και άλλες δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

 

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτός από τα δεκάδες ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ μέτρα, θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει στο «γύψο» τους αγώνες και τη δράση των συνδικάτων. Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.  Όλοι αυτοί απαιτούν «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς για να μπορούν να εδραιώσουν και να μεγαλώνουν την κερδοφορία τους.

 

Τα τσιράκια της εργοδοσίας οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την πρόταση του ΠΑΜΕ για Απεργία τη μέρα ψήφισης των μέτρων. Καλούμε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους, στα συναφή επαγγέλματα σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας.

 

Θα απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά και στην πράξη θα τσακίσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που βάζουν τη ζωή μας στο εκτελεστικό απόσπασμα. Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλονται στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα είναι “αέρας κοπανιστός” ώστε να πιαστεί στον ύπνο ο εργαζόμενος λαός. Η ανάκαμψη της οικονομίας που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης ώστε να διαμορφώνεται το αναγκαίο και ελκυστικό περιβάλλον στους κάθε είδους «επενδυτές».

 

Κόντρα σε αυτήν την προοπτική, καλούμε τους συναδέλφους να διεκδικήσουν

  1. ΚΑΤΩ τα χέρια από την απεργία
  2. κατασκευή με ευθύνη και κεντρικό σχεδιασμό από το κράτος, έργων αντιπλημμυρικής – αντισεισμικής προστασίας , κατασκευή και συντήρηση σχολείων – νοσοκομείων –παιδικών σταθμών, κατασκευή και συντήρηση οδικών αξόνων αλλά και κατασκευή εργατικών – λαϊκών κατοικιών
  3. κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών
  4. απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια, Κανένα λαϊκό σπίτι, στα χέρια τραπεζίτη.
  5. Υπογραφή Σ.Σ.Ε. Σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ

10 Π.Μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12.1.2018

Γιγαντοπανό αναρτήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Σάμου στο κτίριο του Ξενία στην παραλιακή της πόλης Σάμου.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή απεργία και συγκέντρωση στις 10πμ απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία με συνθήματα “στο γύψο δε θα βάλετε την απεργία, καμιά υποταγή στην εργοδοσία”, “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”.

Με συλλαλητήρια σε Βαθύ – Καρλόβασι, συσκέψεις μελών των σωματείων, εξορμήσεις και ομιλίες σε μεγάλους χώρους δουλειάς (Αεροδρόμιο, ΔΕΗ, ΕΟΣΣ, τράπεζες, χονδρεμπορικά, σούπερ-μάρκετ κ.λπ.) συνεχίζεται καθημερινά η δράση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων.

Χαρακτηριστικό συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα απ’ όλους τους εργαζόμενους, είναι η οργή για την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια, αλλά προχώρησε κάνοντας τη βρώμικη δουλειά υπέρ του κεφαλαίου που δεν μπορούσαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, βάζοντας χέρι ακόμα και στο δικαίωμα της απεργίας και στα σπίτια του λαού.

 

Η Διοίκηση

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΣΑΜΟΥ & ΙΚΑΡΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ωρης ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Συναδέλφισσα , συνάδελφε,

 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταθέτει στη Βουλή για ψήφιση την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 Πολυνομοσχέδιο που προβλέπει νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα ώστε να κλείσει την 3η αξιολόγηση φορτώνοντας νέα βάρη στις πλάτες του απλού εργαζόμενου.

Το νέο Πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει όλα τα συμφωνημένα με τους δανειστές αντεργατικά μέτρα, που τα έχουν ανάγκη οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, καθώς υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους. Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ιδιωτικοποιεί τη δημόσια περιουσία, επεκτείνει τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, μειώνει κι άλλο μισθούς και συντάξεις.

Δεν τους φτάνουν όμως μόνο τα μέτρα, αλλά για πρώτη φορά από το 1982, που είναι εν ισχύ ο συνδικαλιστικός νόμος, μια κυβέρνηση τολμά να βάλει χέρι και στο δικαίωμα της απεργίας με στόχο την ποινικοποίηση όσων αντιστέκονται στην εργασιακή ζούγκλα που κυριαρχεί σήμερα σε όλους τους χώρους εργασίας της χώρας μας.

Αποτελεί άλλωστε διαχρονική επιδίωξη του ΣΕΒ και όλων των κυβερνήσεων να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης, κάθε αγώνα των συνδικάτων που αντιστέκονται ενάντιά σε όλους τους αντεργατικούς νόμους που πλήττουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε την απαράδεκτη στάση που τήρησαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που αρνήθηκαν να κηρύξουν 24ωρη απεργία την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά της συνδικαλιστικής ιστορίας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Σάμου την έγκριση αιτήματος του για προκήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλο το Δημόσιο Τομέα στο Νομό Σάμου.

Συνάδελφοι, εμείς οι εργαζόμενοι θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το απεργιακό δικαίωμα καταχτήθηκε από τις προηγούμενες γενιές με αιματηρούς αγώνες και θυσίες, από συνδικαλιστές που δεν «υποκλινόντουσαν» στις δυσκολίες, ούτε στους αρνητικούς συσχετισμούς που υπήρχαν τότε στο κίνημα. Έμπαιναν μπροστά, άνοιγαν δρόμο, έδιναν μάχες, μάχες με αμφίβολα πολλές φορές αποτελέσματα, για να φτάσουμε να μιλάμε εμείς για κατακτήσεις και δικαιώματα.

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Αναλογιζόμενοι την συνδικαλιστική ευθύνη του και την κρισιμότητα της πολιτικής συγκυρίας

το Διοικητικό μας Συμβούλιο θεωρεί την κατάθεση πολυνομοσχεδίου που καταργεί ένα από τα βασικά εργατικά-ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία, τεράστιο πλήγμα κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Για το λόγο αυτό κάνει χρήση σχετικού άρθρου του καταστατικού του και προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 από τις 10.00 π.μ μέχρι και της 13.00 μ.μ προκειμένου να συμμετέχουμε στην Απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το Εργατικό Σάμου.

Συμμετέχουμε όλοι, στην 3ωρη στάση εργασίας στις 12 Ιανουαρίου 2018 και παλεύουμε :

-Να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.

-Να μην δοθεί κανένα σπίτι στα χέρια των Τραπεζών.

-Να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ.

-Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η παράδοση του δημοσίου πλούτου στους

 επιχειρηματικούς ομίλους.

-Για να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την  

 οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ:

ΩΡΑ 10.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ.

ΩΡΑ 12.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΔΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ.

 

 

 

 

 

ΑΔΕΔΥ         Σάμος

Νομαρχιακό τμήμα Σάμου         11-01-2018

 

Ανακοίνωση

Το ΝΤΣάμου ΑΔΕΔΥ μπροστά στην νέα επέλαση της κυβέρνησης κατά των λαϊκών δικαιωμάτων με το πολυνομοσχέδιο που συζητιέται αυτές τις μέρες, έκανε προσπάθεια κήρυξης 24ωρης απεργίας για την Παρασκευή 12/1/18, οπως έχουν κάνει μια σειρά Ομοσπονδίες εργατικά κέντρα και εκατοντάδες σωματεία σε όλη την Ελλαδα.

Η προσπάθειά μας αυτή εμποδίστηκε από τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ, αφού η εκτελεστική γραμματεία απέρριψε το αίτημά μας με το σαθρό επιχείρημα ότι έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου ενώ υπάρχει η πιθανότητα ως τη Δευτέρα να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχεδιο.

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του δημοσίου βρίσκονται αποκομμένοι από τους υπόλοπους εργαζόμενους. Η ανάγκη να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες προς όφελος των εργαζομένων, η ανάγκη να μπουν μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες μας κι όχι η εξυπηρέτηση της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής είναι εδώ. Οι εργαζόμενοι χρειάζεται τώρα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ για όλο το δημόσιο την δευτέρα 15/1/2018 από τις 12:00 το μεσημέρι έως την λήξει του ωραρίου και σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 12:30 π.μ

 

Παλεύουμε:

Για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων

Για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών-λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη .

Για να σταματήσει οι διαρκείς φοροληστεία για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.

Για να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η παράδοση του δημοσίου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.

 

Η Ε.Γ του Ν.Τ Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

 

Έκτακτη Ανακοίνωση

 

Αυτή τη στιγμή εργαζόμενοι από Σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, μετονομάζουν το Υπουργείο Οικονομικών σε Υπουργείο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ-ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ και ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ

Φωτογραφίες:

https://plus.google.com/photos/111424066969409429174/album/6509831291009951153?authkey=CNi-3vXZgoH53AE

 

Όλοι στον Αγώνα! – Όλοι στην Απεργία 12 Γενάρη και στη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια!

 

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο βρίσκεται το νέο σποτ του ΠΑΜΕ για την απεργία των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στις 12 Γενάρη.

Στην Αθήνα η Απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια 12 μ.μ, και στα συλλαλητήρια στις 15 Γενάρη στην Αθήνα στις  6μ.μ. στην Ομόνοια.

 

https://www.youtube.com/watch?v=0vBBNu5p4b4&feature=youtu.be

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue