Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Ε.Κ. Σάμου : Απεργία στις 17 Μάη 2017

Ε.Κ. Σάμου : Απεργία στις 17 Μάη 2017

by ikariaki.gr
5 views

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ      

ΤΕΤΑΡΤΗ 17  ΜΑΗ 2017

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες,

νέοι & νέες,

Τώρα ! Ήρθε η ώρα να δώσουμε μια αποφασιστική, μαζική και ταξική απάντηση στην αντιλαϊκή και σκληρή ταξική πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε τον θυμό μας σε ταξικό αγώνα. Για να σταματήσει η λεηλασία της ζωής μας και αυτής των παιδιών μας. Για να βάλουμε φρένο στα συνεχόμενα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προστίθενται το ένα πάνω στο άλλο. Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση με το πρόσχημα της αξιολόγησης και το κλείσιμό της. Για να μην γίνουμε άλλη μια φορά θύματα στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Ήρθε η ώρα να πούμε τέλος στα παραμύθια. Όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει, ανεξαρτήτως κόμματος, υλοποιούν μια συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος της πλουτοκρατίας. Μας θέλουν φθηνούς εργαζόμενους χωρίς συλλογικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με κουτσουρεμένα δικαιώματα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στη Παιδεία, γιατί όλα αυτά είναι πηγή κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ήρθε η ώρα να πούμε τέλος στα παραμύθια των «αντιμέτρων». Ποια είναι τα αντίμετρα απέναντι στις ομαδικές απολύσεις; Απέναντι στη νέα μείωση μισθών και μεροκάματων; Απέναντι στη νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου; Απέναντι στις νέες περικοπές των συντάξεων; Απέναντι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας; Απέναντι στους πλειστηριασμούς για τα σπίτια της εργατικής και λαϊκής οικογένειας; Απέναντι στην ενεργοποίηση του αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Μήπως τα κάποια συσσίτια σε μαθητές για να μην λιποθυμούν από την πείνα ή τα λίγο περισσότερα ψίχουλα στους εξαθλιωμένους; Αυτό απλά αποδεικνύει το άγριο ξεζούμισμα που έχει υποστεί η εργατική και λαϊκή οικογένεια από την άγρια και σκληρή αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και που η σημερινή συνεχίζει την ίδια και χειρότερη. Κυβέρνηση της πλουτοκρατίας είναι και λεηλατεί τους φτωχούς για να δώσει στους φτωχότερους ελάχιστα ψίχουλα, χρυσώνοντας το χάπι και την μερίδα του λέοντος στα αφεντικά της.

Ποια είναι τα αντίμετρα απέναντι στον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης; Μήπως το δικαίωμα της ανταπεργίας, η ένταση της εκμετάλλευσης, ο αυταρχισμός και η εργοδοτική τρομοκρατία;

banner

Απέναντι σ’ αυτή την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει καμία αναμονή! καμία ανοχή !

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην νέα ληστεία

και την κοροϊδία κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε.

 

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να πούμε «σφάξε με αγά μ ν’ αγιάσω», ότι κόλπα ή εκβιασμούς δοκιμάσουν!

Τώρα είναι ώρα σκληρής αναμέτρησης!

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος σ’ αυτή τη βαρβαρότητα και μόνο εμείς με την δύναμη της οργάνωσής μας μπορούμε να την σταματήσουμε και να την ανατρέψουμε.

όλοι στον ΑΓΩΝΑ ! όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ !

Να μην τους αφήσουμε να διαφεντεύουν την ζωή μας και τα όνειρά μας. Αγώνας παντού, σε κάθε χώρο, σε κάθε τόπο, για να μην περάσουν τα μέτρα που τσακίζουν εμάς και τα παιδιά μας. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έχουν καταληστεύσει όλα αυτά τα χρόνια: μισθούς, συντάξεις, ΣΣΕ και δικαιώματα.

Για να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις στην περιοχή μας, με τους κινδύνους που γεννιούνται από την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας  στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στα Βαλκάνια η κατάσταση βράζει, στα Σκόπια, στην Αλβανία και αλλού ενισχύονται ο εθνικισμός και οι μεγαλοϊδεατισμοί. Η Τουρκία απειλεί εκ νέου την Κύπρο με αφορμή τη διεκδίκηση μέρους της ΑΟΖ της με πλούσια απ’ ό,τι φαίνεται ενεργειακά κοιτάσματα, ενώ οι παραβιάσεις των εθνικών εναέριων και θαλάσσιων συνόρων μας έχει γίνει καθημερινή ρουτίνα. Τα γεράκια του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να σουλατσάρουν στο Αιγαίο και να αποτελεί η βάση της Σούδας ορμητήριο για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία.

Το έχουμε ξαναπεί, το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη!

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Η Διοίκηση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΣΑΜΟΣ:  10 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

  ΙΚΑΡΙΑ:   12.00 στον Εύδηλο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

 

Συνάδελφοι Αγρότες – αγρότισσες

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε με την Ε.Ε και το ΔΝΤ για τη λήψη νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία προστίθενται σε όλα τα άλλα που πήρε η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ευθύνες φέρουν και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, το οποίο προέβλεπε ότι θα παρθούν αυτά και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Στο νέο αντιλαϊκό πακέτο περιλαμβάνονται και νέα μέτρα που πλήττουν τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως η δραστική μείωση του κουτσουρεμένου αφορολόγητου ορίου κατά 3000 ευρώ περίπου, που κατακτήσαμε με τους σκληρούς αγώνες μας στα μπλόκα και θα επιβαρύνει με επιπλέον 650€ τον χρόνο κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, η φοροληστεία αφού διατηρούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, οι νέες μειώσεις στις πενιχρές συντάξεις, ενώ βάζουν μπροστά πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών για τα χρέη, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερα επώδυνο νέο μέτρο για τους αγρότες – όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους – είναι οι νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, που θα γίνουν μέσω της αύξησης του ετήσιου φορολογητέου ποσού πάνω στο οποίο θα υπολογίζεται το ποσοστό των εισφορών. Τώρα η ποσοστιαία εισφορά για κάθε αγρότη, όπως και του αυτοαπασχολούμενου, θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρεθεί η δαπάνη του για τις ασφαλιστικές του εισφορές. Τα περί έκπτωσης στο σύνολο του ασφαλιστέου ποσού κατά 15%, τον πρώτο χρόνο (2018), που ανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, ακόμα και αν υπάρξει, δεν αλλάζει την ουσία, αφού από το 2019 δεν προβλέπεται καμία έκπτωση.

 

Συνάδελφοι  

Όλα αυτά τα μέτρα και τα «αντιμέτρα» γίνονται για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου. Τα μέτρα που πάρθηκαν με όλα τα μνημόνια, μαζί με όσα εφαρμόζονται στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, οδηγούν σε επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών, με αποτέλεσμα το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Την πορεία του ξεκληρίσματος, της φτώχειας, της πείνας και της εξαθλίωσης που έχουν προδιαγράψει για μας η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που είναι οι αντίπαλοί μας, δεν θα την αποδεχτούμε. Κολίγοι του 21ου αιώνα δε θα γεννούμε.  Μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους των λαϊκών οικογενειών, θα σηκώσουμε, άμεσα κι αποφασιστικά, αγωνιστικό τείχος αντίστασης και αντεπίθεσης.

 

 

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή. Καμιά αναμονή,  καμία ανοχή!

 

Η πανεργατική απεργιακή  κινητοποίηση στις 17 Μάη, ενάντια στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης – κουαρτέτου που θα έλθει για ψήφιση στη Βουλή, είναι και δική μας υπόθεση. Με τα δικά μας πανό, τις δικές μας σημαίες, τα δικά μας αιτήματα, παίρνουμε μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος σε όλη τη χώρα.

Να μη τους αφήσουμε σε χλωρό κλαδί.

Όλοι μαζί να  σταματήσουμε τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή.

Αντεπίθεση για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει.

Οργανώνουμε την πάλη μας με νέους Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες.

Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!

 

 

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ-ΚΗΕ

(Ε.ΤΕ/ΔΕΗ-ΚΗΕ)

   ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ -ΙΚΑΡΙΑΣ

Άγιος Κήρυκος Ικαρίας, 83300

Τηλ: 2275022315-2275022258

Φαξ: 22750.22563/22258

e-mail: [email protected]

 

Αρ. πρωτ. 11                                                                         14/5/2017

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !

 

Ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα του νέου μνημονίου

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατά απαίτηση εργοδοτών-κεφαλαίου-Ε.Ε, φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση νέο πακέτο μέτρων τα οποία θα πλήξουν ακόμα περισσότερο εργαζόμενους και συνταξιούχους! Πρόκειται για ένα 4ο μνημόνιο, το οποίο θα σημάνει νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, μεγαλύτερα φορολογικά βάρη, χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση της Κυριακάτικης αργία.

 

  Με τη μείωση του αφορολόγητου (πάει στα 5.861 ευρώ από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα)και των συντάξεων, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα χάσουν  ακόμα ένα μηνιάτικο.

 

Με τη νέα  συμφωνία, εκχωρείται σε «επενδυτές» το 40% της ηλεκτρικής παραγωγής από  λιγνίτη της ΔΕΗ και του 17% της εταιρείας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Οι προς εκποίηση παραγωγικές μονάδες δεν θα έχουν καμιά επιχειρηματική σχέση με τη ΔΕΗ. Ανοίγει ο δρόμος για εκποίηση και υδροηλεκτρικών μονάδων σε επόμενη φάση.

 

Έχουμε εμπειρία από τη μέχρι σήμερα πορεία της απελευθέρωσης της ενέργειας: Αρκεί να δει κανείς πόσο αυξήθηκε συνολικά τα τελευταία χρόνια το ποσό που βγαίνει από την τσέπη των εργαζομένων για να πληρωθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος. Πότε αυξάνεται ο ένας φόρος, πότε ο άλλος, πότε η τιμή της κιλοβατώρας και διάφορα άλλα τέλη που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς. Χαρακτηριστικό είναι το ΕΤΜΕΑΡ (τέλος που πληρώνουμε για τις ΑΠΕ και την περιβόητη «πράσινη ανάπτυξη»), το οποίο σημείωσε αύξηση από 0,3 € το 2010 σε 25 € το 2017 για κάθε 1000 kWh. Στο ίδιο διάστημα, τα τιμολόγια του ρεύματος αυξήθηκαν κατά 48,5%.

Συνάδελφοι,

Αναποτελεσματικοί δεν είναι οι αγώνες. Αναποτελεσματική είναι η προσδοκία ότι η αυξημένη κερδοφορία των επιχειρήσεων θα φέρει ευημερία των εργαζομένων. Αναποτελεσματική είναι η αναμονή να περάσει η κρίση, να έρθει η ανάπτυξη & να λυθούν αυτόματα τα προβλήματα μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να δείξουμε την πραγματική δύναμη μας.

Να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας, να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή επίθεση. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών μας, για να απαιτήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης.

Δεν είναι «μια μπόρα που θα περάσει»,

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ :

                                  ΣΑΜΟΣ: 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

ΙΚΑΡΙΑ: 12 το μεσημέρι στην πλατεία ΕΥΔΗΛΟΥ

Τ.Δ.Ε ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ

 

 

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ  ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

 

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον ΕΥΔΗΛΟ στις 12 το μεσημέρι

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Με το χέρι στην καρδιά απάντησε

  • Αντέχεις το κάθε πέρσι και καλύτερα ;
  • Αντέχεις τη χαμοζωή, τον κατήφορου χωρίς τελειωμό ;
  • Ποιος ωφελείται από τα νέα μέτρα και αντίμετρα ;

-Μείωση του αφορολόγητου. Παραπέρα μείωση των συντάξεων.

-Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας (πότε θα έρθει η σειρά μας;;)

-Διατήρηση της κατάργησης των Συμβάσεων Εργασίας, των άθλιων υποκατώτατων   μισθών, της δουλείας με ημερομηνία λήξης.

– Πλειστηριασμοί, κατασχέσεις. Ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας.

– Περιορισμός των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

– Αντιδραστική αξιολόγηση στο Δημόσιο-νέος αντιλαϊκός Καλλικράτης

– Μαζικές απολύσεις συμβασιούχων με παρατάσεις στους ΟΤΑ

-Τα «περίφημα αντίμετρα», που προπαγανδίζουν, της σίτισης  ή κάποιων θέσεων σε Παιδικούς σταθμούς  είναι μέτρα «από τον φτωχό στο φτωχότερο» όπως τα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ…

Πως όλα αυτά θα καλυτερέψουν τη ζωή μας;

Δεν ξεκινάμε από το μηδέν . Πιο έμπειροι χρειάζεται πλέον να βγάλουμε συμπεράσματα.

Η Απεργία στις 17 Μαΐου είναι βήμα κλιμάκωσης του αγώνα μας όχι μόνο ενάντια στα μέτρα.

Είναι μέρα μάχης  των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων ενάντια στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης- της Ε.Ε- του Δ.Ν.Τ – του Κεφαλαίου που ωφελούνται-κερδίζουν από την παραπέρα εξαθλίωσή μας.

Δεν μπορούμε να μένουμε θεατές

Υπάρχουν σήμερα όλες οι δυνατότητες –οι προϋποθέσεις  για την ικανοποίηση  των σύγχρονων αναγκών μας.

Καλούμε κάθε Συνάδελφο που ίσως νοιώθει κουρασμένος, απογοητευμένος , έχει εγκαταλείψει αλλά έχει γνωρίσει το δρόμο του Αγώνα, έχει εμπειρία.

Καλούμε κάθε Συνάδελφο που δεν έχει Απεργήσει ξανά, δεν έχει κατέβει ξανά σε Απεργιακή Συγκέντρωση.

Καλούμε κάθε Συνάδελφο-συναδέλφισσα που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζει και δικαιούται κάθε Εργαζόμενος του 21ου αιώνα ο ίδιος και τα παιδιά του

Να Απεργήσει στις 17 Μαΐου

Να συμμετέχει στην Απεργιακή συγκέντρωση στον Εύδηλο, , στις 12.00 το μεσημέρι

Δίνοντας την απάντηση του :  δεν υπάρχει «χαμένο μεροκάματο-χαμένος αγώνας», υπάρχει μόνο Χαμένη ζωή, χαμένη αξιοπρέπεια, χαμένα όνειρα, χαμένη ευκαιρία να ζήσουμε  όπως αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue