Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Ε.Κ. Σάμου : Απεργία στις 14 Δεκέμβρη 2017

Ε.Κ. Σάμου : Απεργία στις 14 Δεκέμβρη 2017

by ikariaki.gr
7 views

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ      

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – ΑΠΕΡΓΙΑ

Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι, συνταξιούχοι, Νέες και νέοι,

 

Να δώσουμε ΤΩΡΑ μια μαχητική και αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού! Να γεμίσουν οι δρόμοι της χώρας και των νησιών μας από Απεργούς!

 

Με ΑΠΕΡΓΙΑ απαντάμε στην κυβέρνηση, τα κόμματα και την εργοδοσία που θέλουν να βάλουν χέρι στο δικαίωμα μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ, στην οργανωμένη δράση και διεκδίκηση, στα σωματεία μας.

 

Η Απεργία είναι όπλο των εργατών και

κατακτήθηκε με αίμα και με θυσίες

banner

 

Με ΑΠΕΡΓΙΑ απαντάμε στην πιο βάναυση αντιλαϊκή πολιτική και στο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης».

Μιας «δίκαιης ανάπτυξης» που έχει φθηνούς και ευέλικτους εργάτες, χωρίς δικαιώματα, άνεργους ή και με δουλειά αλλά με όρους γαλέρας. Φτωχό λαό από τη φοροληστεία, τα σκληρά χαράτσια, τη συνεχή καταλήστευση εργατικών-ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το πετσόκομμα των συντάξεων, των μισθών και των κοινωνικών δαπανών. Που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία. Που δίνει ψίχουλα στους εξαθλιωμένους με το κοινωνικό μέρισμα και «μπαξίσι» στους τοκογλύφους και τους τραπεζίτες, τα σπίτια και το εισόδημα του λαού.

Που κάνει τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, τα νέα παιδιά, να μεταναστεύουν για ένα μεροκάματο.

Μιας «δίκαιης ανάπτυξης» που με ΜΑΤ, συλλήψεις, άγριο ξυλοδαρμό και χημικά αντιμετωπίζει όποιον παλεύει, αγωνίζεται, απεργεί, διαδηλώνει, αντιστέκεται.

Για τη «δίκαιη ανάπτυξη» ψηφίζουν τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης και το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 που προβλέπουν ακόμα χειρότερα μέτρα και ένταση της εκμετάλλευσης. Τα πρωτογενή πλεονάσματα που θέλουν να πετύχουν θα ποτιστούν ακόμα περισσότερο με εργατικό και λαϊκό αίμα.

 

Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη

σ’ ένα άδικο σύστημα

 

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Κλέβουν τον μόχθο μας για να τον κάνουν κέρδος για τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους και τους λοιπούς ομοίους τους. Ο μόχθος μας γίνεται δόσεις για δάνεια που εμείς οι εργαζόμενοι ποτέ δεν πήραμε και που καλούμαστε να πληρώσουμε. Γίνεται «αναβάθμιση των F16» ώστε να εκπληρωθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας μας προς το ΝΑΤΟ σε εξοπλιστικές δαπάνες.

Όλα αυτά είναι όψεις του ίδιου νομίσματος, της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου, Ε.Ε., κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε ν’ αντιμετωπίζουμε παθητικά και με ανέχεια την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει όλη μας τη ζωή.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε το βήμα! Είναι δικό μας έργο και ευθύνη η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής! Εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές της ζωής γιατί εμείς δουλεύουμε και παράγουμε τον πλούτο όλο. Οργανωμένα και μαζικά, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και αγρότες διεκδικούμε μια ζωή και μια κοινωνία στα μέτρα των δικών μας αναγκών.

Στο χέρι μας είναι και από τον αγώνα μας εξαρτάται !! Οργανώνουμε τώρα μέσα από τα σωματεία μας, συσκέψεις, περιοδείες, συνελεύσεις, συζητήσεις σε χώρους δουλειάς και ότι άλλο βοηθάει τη δράση μας.

 

Καμία υποχώρηση! Καμία ανοχή!

Όλοι και όλες στον Αγώνα!

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Διεκδικούμε και Απαιτούμε :

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 € για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 €.

Κατάργηση με νόμο του αίσχους των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 €.

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν τις Σ.Σ.Ε.. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Σ.Σ.Ε.. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά μας. Να διευρυνθεί ο μειωμένος Φ.Π.Α. για όλα τα νησιά. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΣΑΜΟΣ: 10.00΄ το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΙΚΑΡΙΑ: 12:00΄  Πλατεία Ευδήλου

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ!  

ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 10 π.μ. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο εμπόριο και στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, υπάλληλοι γραφείου, εργαζόμενοι φύλαξης, οδηγοί, καθαρίστριες,

 

            Όλοι στο δρόμο μαζικά, μαχητικά, αγωνιστικά. Να μην λείψει κανείς.

Στην αντεργατική – αντιλαϊκή σφαγή δεν υπάρχει  λαϊκή συναίνεση. Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από αυτή της συλλογικής δράσης και διεκδίκησης.

 

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου  καλεί κάθε εργαζόμενη, εργαζόμενο, άνεργο, νέα, νέο, τις εργαζόμενες μητέρες του κλάδου να δώσουν άμεση απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα. 

 

MΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

            Το παραμύθι της “δίκαιης ανάπτυξης” που καλλιεργεί η κυβέρνηση έχει “δράκο”. Έχει νεκρούς εργάτες, πλακωμένους στις λάσπες και στα ερείπια των σπιτιών. Έχει άνεργους, έχει πείνα, δυστυχία, εκμετάλλευση, αρρώστιες.  Έχει κατασχέσεις σπιτιών, πλειστηριασμούς. Έχει ματωμένα πλεονάσματα.

Μ’ αυτό τον τρόπο, επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δώσει “ζεστό χρήμα” και προνόμια στους πλούσιους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές. Κλέβοντας από μας τη ζωή, την υγεία, το φαγητό, τα παιχνίδια, τα σχολειά των παιδιών μας.

Και για να προσφέρει ακόμα πιο θεάρεστο έργο σ’ αυτούς που υπηρετεί, κάνει πραγματικότητα κι έναν πάγιο πόθο των μεγαλοεργοδοτών. Χτυπάει την οργάνωση των εργατικών αγώνων, τις εργατικές διεκδικήσεις. Χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση.

                                                ΩΣ ΕΔΩ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ

                                                ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

                        ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

* Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 για όσους αμείβονται με βασικό μισθό

* Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

*Επαναφορά της συλλογικής σύμβασης στα 921 ευρώ.

*Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων

* Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

* Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.

* Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο

* Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας

* Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.

                                                                                                                                               

ΤΟ Δ.Σ.

 

 

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ-ΚΗΕ

(Ε.ΤΕ./ΔΕΗ-ΚΗΕ)

   ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ -ΙΚΑΡΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

   Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωράει στο επόμενο βήμα της ιδιωτικοποίησης/ απελευθέρωσης του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας που έχει υπογράψει στο 3ο μνημόνιο και προβλέπει στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης την πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού (ΑΗΣ, Ορυχεία) της ΔΕΗ Α.Ε. Οι μονάδες που πωλούνται είναι η Μελίτη 1 και η άδεια κατασκευής νέας μονάδας Μελίτης 2 καθώς και οι μονάδες 3,4 της Μεγαλόπολης .Το βήμα αυτό συμπίπτει και με τον περιορισμό της αξιοποίησης του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή που προωθείται για την στήριξη της κερδοφορίας μονοπωλιακών ομίλων σε άλλες μορφές (Φ.Α, ΑΠΕ κτλ).

 

Οι συνέπειες αυτών των εξελίξεων θα είναι τραγικές για τους εργαζόμενους και τον λαό. Η ανεργία θα φουντώσει ακόμα περισσότερο, μισθοί και δικαιώματα των εργαζομένων θα συρρικνωθούν, θα αυξηθεί η ενεργειακή φτώχια. Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού ΥΠΕΝ ότι γίνεται διαπραγμάτευση ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να ταρακουνήσει τους εργαζόμενους, μιας και αποτελεί παραδοχή ότι οι θέσεις είναι σε κίνδυνο.

 

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν και συζητούνται αυτές τις μέρες στα πάνελ και στη Βουλή προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “Εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα “κόκκινα” δάνεια στις τράπεζες, τη νέα φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα.

 

Έφεραν σαν τον κλέφτη και ήθελαν να ψηφίσουν τροπολογία που χτυπά το δικαίωμα στην απεργία για να εκπληρώσει τον πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσουν ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας από το νομοσχέδιο δεν αποτελεί επί της ουσίας απόσυρση, αλλά ελιγμό της κυβέρνησης για να την επαναφέρει με “κανονικές” διαδικασίες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων. Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

 

Όλες οι κατακτήσεις κερδήθηκαν με αγώνες, απεργίες,  συγκρούσεις.

Τίποτα δε χαρίστηκε, τίποτα δε δόθηκε απλόχερα.  Τίποτα δεν κατακτήθηκε με το

«κεφάλι κάτω».

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ :

  • Στη Σάμο στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ.
  • Στην Ικαρία στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία ΕΥΔΗΛΟΥ

Τ.Δ.Ε ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

Πέμπτη, 14 Δεκέμβρη…
…δίνουμε τη δική μας απάντηση

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται πέρα από το καθημερινό τσάκισμα σε μισθούς, συντάξεις τη φοροεπιδρομή, αλλά και στην εκπαίδευση (αξιολόγηση της αγοράς, αύξηση ωραρίων, μαθητών ανά τμήμα, απολύσεις κλπ) να βάλει σοβαρά εμπόδια στην ιστορικά κατακτημένη μορφή πάλης: τον απεργιακό αγώνα. Γνωρίζουν και φοβούνται τη δύναμη των εργαζομένων ακόμα κι αν τώρα δεν εκδηλώνεται σε όλη της την έκταση. Αλλιώς ποιο λόγο είχαν να φέρουν τροπολογία που απαγορεύει την απεργία; Φοβούνται τον μαζικό, συντονισμένο ξεσηκωμό απέναντι στη βάρβαρη πολιτική τους. Η παροδική απόσυρση της τροπολογίας για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, δείχνει ξεκάθαρα τον ελιγμό της Κυβέρνησης και ότι δεν έχει καμιά αναστολή στο να εξυπηρετήσει στο ακέραιο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 

Το πώς θα αποφασίζεται η απεργία είναι δουλειά των εργαζόμενων και όχι της εκάστοτε εξουσίας! Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με τον τρόπο αυτό προάγεται η συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες και ενισχύεται η «δημοκρατία» στα συνδικάτα είναι κάλπικος. Μιλάνε αυτοί που στέλνουν τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς στις κινητοποιήσεις εργατών, που συλλαμβάνουν πρωτοπόρους εργάτες και συνδικαλιστές, που διατηρούν σε ισχύ την αθλιότητα της πολιτικής επιστράτευσης απεργών, που πανηγυρίζουν στους  «θεσμούς» για το γεγονός ότι η «Δικαιοσύνη» βγάζει παράνομες και καταχρηστικές 9 στις 10 απεργίες! Αυτοί που γονατίζουν τον ελληνικό λαό με 22% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου!

 

Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε κεφάλι και να μη δεχτούμε τη νέα βαρβαρότητα, που αποτελειώνει ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά λαϊκά δικαιώματά μας και απαιτεί σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους! Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Με συλλογική οργάνωση και αγώνα, θα παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας:

  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ και τα συνδικάτα.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μ. Κ.
  • Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί 30.000 εκπαιδευτικών  για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών
  • Κάτω τα χέρια από το ωράριο των εκπαιδευτικών, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.
  • Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των παιδιών και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
  • Κάλυψη όλων των κενών (Ολοήμερο σε Δ.Σ. Χρυσομηλιάς και Ξυλοσύρτη, Παράλληλη Στήριξη, Ειδικότητες).

 

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

 

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μας καταρρακώνουν ακόμη παραπάνω και μας δένουν με βαριές αλυσίδες. Είναι αποτέλεσμα των μνημονίων, που ψήφισαν μαζί με την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Υπαγορεύονται από την Ε.Ε., τον ΣΕΒ και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και προετοιμάζουν νέο μεγαλύτερο έλεγχο στη ζωή και τα δικαιώματά μας. Δεν έρχεται το “τέλος των μνημονίων”, όπως ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση. Έρχεται το ξήλωμα όλων των εργατικών δικαιωμάτων, όλων των ελευθεριών μας που κατακτήθηκαν χρόνια πριν με αγώνες και αίμα!

 

Είναι η αξιοπρέπειά μας που φεύγει και η σκλαβιά που έρχεται! Μην τους αφήσουμε να το πραγματοποιήσουν! Να μη δεχτούμε ως εργαζόμενοι, ως παιδαγωγοί να θυσιαστούμε στο βωμό των κερδών τους. Να μη γίνουμε δούλοι με σκυμμένο το κεφάλι εκπαιδεύοντας τους μαθητές μας να γίνουν οι σύγχρονοι δούλοι του 21ου αιώνα!

 

Αυτή η ΑΠΕΡΓΙΑ να γίνει η αρχή μιας γενικευμένης αντεπίθεσης!

 

Ήρθε η ώρα να δώσουμε τη δική μας απάντηση!

Κανένας εκπαιδευτικός στη δουλειά, κανένα σχολείο, κανένα νηπιαγωγείο να μην ανοίξει στις 14 του Δεκέμβρη!!!

 

 

 

ΟΛΕΣ  ΚΑΙ  ΟΛΟΙ  ΣΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΚΑΙ  ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΗΝ  

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΔΗΛΟΥ ΣΤΙΣ 12:00

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ 2ΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!

 

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                              Η Γραμματέας
Σωτηρίου Αναστασία                              Γλαρού Αθηνά

 

Πέμπτη, 14 Δεκέμβρη

…δίνουμε τη δική μας απάντηση

  • Καμία αύξηση ωραρίου/ μαθητών ανά τμήμα
  • Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Κανένας στο σχολείο, κανείς στη δουλειά!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΔΗΛΟΥ ΣΤΙΣ 1200

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

 

 

ΑΔΕΔΥ

Νομαρχιακό τμήμα Σάμου

Το Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική πανελλαδική, 24ώρη Απεργία την Πέμπτη , 14 του Δεκέμβρη 2017 που έχουν προκήρυξη (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ).Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή μισθούς και συντάξεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας για αποκλειστικό Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Παιδείας , της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναιΤΩΡΑπερισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Και αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση στη βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί , οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι καλούνται να σηκώσουν τα βάρη.    Η Κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να τους παραπλανήσει, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το τρίτο και τέταρτο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Ήδη, πέρα από τα μέτρα του   προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση ΦΠΑ στα νησιά , αύξηση ασφαλιστικών εισφορών , περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν.4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ , που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.HΥπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την αντιαπεργιακή , τροπολογία (άρθρο 21 Ν.4489/2017) που ψήφισε ,προσπαθεί να επιβάλει με αυταρχικό, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Το Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα! Το απόγευμα της Δευτέρας 4/12 η Κυβέρνηση έφερε, κατά την πάγια τακτική της, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο τη σχετική τροπολογία που συμφώνησε με τους Θεσμούς στα κρυφά, με σκοπό να ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη 5/12! Μάλιστα, στην ίδια τροπολογία η Κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες, καθώς περιλαμβάνει διάταξη που προβλέπει πως για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται η διαπίστωση με δικαστική απόφαση πως το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμαστε όλοι να δώσουμε το «παρών» στη Γενική Απεργία της 14ης του Δεκέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις                                                            

Σάμος:1 0πμ στο Εργατικό κέντρο και Ικαρία:12:00 στον Εύδηλο.

Διεκδικούμε:

Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, ανάκτηση όλων των απωλειών των τελευταίων χρόνων.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι στις Ελαστικές μορφές εργασίας, μόνιμη σταθερή δουλεία για όλους.

Υπογραφή Εθνική Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο.

Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά μας

κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών .Απαγόρευση πλειστηριασμών για την Εργατική-λαϊκή οικογένεια.

 

Η εκτελεστική γραμματεία του Ν.Τ Σάμου ΑΔΕΔΥ

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue