Home ΟικονομίαΕργασία Ε. Κ. Σάμου : Απεργία οικοδόμων στις 14 Μάρτη 2018

Ε. Κ. Σάμου : Απεργία οικοδόμων στις 14 Μάρτη 2018

by ikariaki.gr
6 views

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Γοργύρας, (απέναντι από την Εθνική),Καρλόβασι 83200

 

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, άνεργοι,

Έλληνες και μετανάστες,

 

Οργανώνουμε τον αγώνα για να υπερασπιστούμε τη ζωή και στις ανάγκες των οικογενειών, απέναντι στη διαρκή επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, για τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών. Οργανώνουμε τον αγώνα για τις ανάγκες του σήμερα και την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Δίνουμε μαζικά, αγωνιστικό «παρών» στην

banner

Πανελλαδική – Πανοικοδομική

ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ

και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 το πρωί

στα γραφεία του Σωματείου μας στο Καρλόβασι

Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανέχεια, τα χαμηλά μεροκάματα, την ανασφάλιστη εργασία, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την απληρωσιά, την ανεργία.

Δε ξεγελιόμαστε από τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος». Ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι το μέρισμα, που μοιράζει η κυβέρνηση, είναι από τα πολλαπλά χτυπήματα στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές που μας έκοψε. Αφού μας στράγγιξαν, τώρα μοιράζουν ψίχουλα.

 

Εμείς βιώνουμε καθημερινά την αντιλαϊκή πολιτική τους και γνωρίζουμε ότι ο λογαριασμός είναι αρνητικός για τη ζωή μας.

 

Απορρίπτουμε τις κυβερνητικές κορώνες και τους πανηγυρισμούς ότι «τελειώνουν τα δύσκολα και βγαίνουμε από το μνημόνιο», στο πλαίσιο μιας «δίκαιης» ανάπτυξης». Έχουμε μεγάλη πείρα και μπορούμε να καταλάβουμε τα παραμύθια των κυβερνώντων και των άλλων δυνάμεων του κεφαλαίου. Η «ανάπτυξή τους» έχει 1 εκ. ανέργους, εμάς τους οικοδόμους ανασφάλιστους ή άνεργους, τα σπίτια μας να κινδυνεύουν με κατάσχεση ή να μείνουν χωρίς ρεύμα. Σημαίνει κέρδη για το κεφάλαιο – φτώχια και εξαθλίωση για μας. Η «ανάπτυξή τους» δεν είναι δίκαιη για εμάς τους εργάτες. Εννοούν ότι πρέπει να αποδεχτούμε όσα αντεργατικά μέτρα έχουν ήδη νομοθετήσει και όλα όσα ετοιμάζουν για τη συνέχεια.

 

Ο νόμος για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, κατ’ εντολή ΣΕΒ και μεγάλου κεφαλαίου, έγινε γιατί θέλουν «σιγή νεκροταφείου», για να μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους, για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας που διψάει για περισσότερα κέρδη. Κέρδη που βγαίνουν από τα δικά μας χέρια και το δικό μας ιδρώτα!

 

ΟΧΙ άλλη ανοχή στην βαρβαρότητα που ετοιμάζουν για μας κάθε μέρα. ΟΧΙ άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Να πάρουν πίσω όλα όσα έχουν ήδη ψηφίσει, αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εις βάρος μας.

Με οργανωμένο και μαζικό αγώνα θα τσακίσουμε στην πράξη τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που βάζουν τη ζωή μας στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Παλεύουμε και διεκδικούμε υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, υποχρεωτική για όλους.

Η ΣΣΕ είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων. Αυτή καθορίζει τα κατώτερα μεροκάματα και τους όρους που θα δουλεύουμε (ωράρια, μέρες εργασίας, ασφάλιση, μέτρα προστασίας της υγείας, τις άδεις κ.ά.). Αυτή μπορεί να μας διασφαλίσει αυξήσεις στα μεροκάματα, στο δωρόσημο, επιδόματα, καλύτερους και υποχρεωτικούς όρους για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας, ανθρώπινο ωράριο και συνθήκες δουλειάς. Γι’ αυτό δεν  τις θέλουν οι εργοδότες. Χωρίς ΣΣΕ είμαστε μόνοι απέναντί τους, αδύναμοι, ανυπεράσπιστοι, χωρίς κανένα «δίχτυ προστασίας». Άρα ΣΣΕ σημαίνει οργανωμένη δράση και αγώνας μέσα από το σωματείο μας.

 

Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

ΛΕΜΕ ΕΞΩ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ –ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΥΣΥΧΑΣΜΟΣ

ΕΧΘΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα οι Έλληνες εργάτες με τους εργάτες της Τουρκίας, της Αλβανίας, των Σκοπίων, της Συρίας κλπ. Τα «αφεντικά» μας, οι «αστικές τάξεις των χωρών μας», έχουν να «χωρίσουν» το ποιος θα έχει το «πάνω χέρι», ποιος θα έχει περισσότερα κέρδη, δηλαδή μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Λέμε όχι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσίας κλπ για τους ανταγωνισμούς. Η «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας» που θέλει η κυβέρνηση σημαίνει πολέμους, άδικα χυμένο αίμα του λαού, αλλαγή συνόρων. Να απεμπλακεί τώρα η χώρα μας. Να φύγει το ΝΑΤΟ απ το Αιγαίο και να κλείσουν οι βάσεις του σε όλη τη χώρα.  Κανένας φαντάρος και στρατιωτικός έξω από τα σύνορα. Καμιά ανοχή στη Χρυσή Αυγή, και στους εθνικιστές ρατσιστές, που σπέρνουν το μίσος μεταξύ των λαών.

 

Είναι άδικο την ώρα που υπάρχει τόσος πλούτος που αυτοί ανταγωνίζονται ποιος θα τον πάρει, τα σπίτια μας να κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος και με κατασχέσεις. Καλούμε κάθε συνάδελφο που έχει πρόβλημα να έρθει σε επαφή με το σωματείο.

 

Οργανώνουμε τη δράση μας για όλα αυτά τα ζητήματα. Διεκδικούμε τη ζωή που έχουμε ανάγκη και μας αξίζει. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, μέσα από το σωματείο μας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕː

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ
  • ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ «υπέρ αγνώστων» ΕΝΣΗΜΩΝ
  • ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
  • ΑΝΑΘΕΡΜΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση σε σχολεία, νοσοκομεία, δημοτικά – περιφερειακά κτίρια κ.α. )
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ 2018

ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue