Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Ε. Κ. Σάμου : Αντιπολεμικές – αντιφασιστικές εκδηλώσεις

Ε. Κ. Σάμου : Αντιπολεμικές – αντιφασιστικές εκδηλώσεις

by ikariaki.gr
3 views

ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ

το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2017- 5 μμ

από την  ΚΑΣΤΑΝΙΑ στη  ΛΕΚΚΑ και στο ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ, με κεντρικό σύνθημα:

 

«Παλεύουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τον φασισμό που γεννούν τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τη Προσφυγιά.»

 

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΜίτες πατριώτες που εκτελέστηκαν από τους φασίστες κατακτητές στη Δυτική Σάμο το 1943

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 5:00 μμ από την Πλατεία Καστανιάς και περιλαμβάνουν:

  • 5:00 μμ: Συγκέντρωση στη Πλατεία Καστανιάς.- Ομιλία- ιστορική αναφορά.
  • Πορεία από το μονοπάτι της θυσίας στο μνημείο των εκτελεσμένων. Προσκλητήριο νεκρών. Κατάθεση στεφανιών.
  • Αυτοκινητοπορεία για Καρλόβασι.
  • Κατάθεση στεφανιού στο μνημείο του ΔΣΕ στη Λέκκα.
  • Πορεία από την πλατεία Μεσαίου προς την κεντρική πλατεία Καρλοβάσου.
  • 7:30μμ: ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη Πλατεία Καρλοβάσου
  •   ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

 

banner

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

 

Σήμερα 78 χρόνια μετά την 1η Σεπτέμβρη του 1939 που η ναζιστική Γερμανία κήρυξε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος κόστισε την ζωή σε 50 εκατομμύρια ανθρώπους, εκατομμύρια τραυματίες και τεράστιες καταστροφές, είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη το εργατικό και λαϊκό κίνημα, ο λαός του νησιού μας να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στον πόλεμο και την φασιστική ιδεολογία.

 

Το Αιγαίο έχει γεμίσει με ΝΑΤΟϊκά πολεμικά πλοία, οι ανταγωνισμοί μεταξύ ντόπιων και ξένων μονοπωλίων οξύνονται και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις έχουν αυξηθεί σ’ όλο το κόσμο.

Έχουν φέρει τον πόλεμο στην γειτονιά μας και οι λαοί δολοφονούνται και ξεριζώνονται από τον τόπο τους για να λεηλατήσουν τον πλούτο τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αθωώνει με την επίσημη ιδεολογία της τους εμπνευστές της φασιστικής και ναζιστικής θηριωδίας εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα, τους φασίστες του β΄ παγκοσμίου πολέμου και τα μέλη των Ες-Ες που ματοκύλισαν τον κόσμο με τους ελευθερωτές από την ναζιστική σβάστικα και ήρωες της αντιφασιστικής νίκης των λαών (π.χ. το Συνέδριο της Ε.Ε. στην Εσθονία στα πλαίσια της «ευρωπαϊκής μέρας μνήμης στα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων»).

 

Τιμούμε τους ΕΑΜίτες-εφεδροΕΛΑΣΙΤΕΣ πατριώτες της Καστανιάς και της γύρω περιοχής που δολοφονήθηκαν από τους φασίστες, και καλούμε τους εργαζόμενους και το Σαμιακό λαό σε συμμετοχή στις αντιπολεμικές-αντιφασιστικές εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης Σάμου, το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη και ώρα 5.00΄ το απόγευμα στην πλατεία της Καστανιάς (επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της Επιτροπής Ειρήνης).

 

Παλεύουμε για τα δικαιώματά μας και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Πάλη που είναι άρρηκτα δεμένη με τον αγώνα για καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο. Για έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Για καμία αλλαγή των συνόρων.

Αγώνα που πρέπει να έχει στόχο του τον φασισμό και τον ρατσισμό που γεννάει ο ίδιος ο καπιταλισμός, απομονώνοντας παντού την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και εκφράζοντας με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Παλεύουμε ενάντια στους άδικους πολέμους και για την εξάλειψη των αιτιών τους.

 

Όλοι στην αντιπολεμική αντιφασιστική συγκέντρωση ώρα 5.00΄το απόγευμα στην πλατεία της Καστανιάς και στην συγκέντρωση του Καρλοβάσου ώρα 7.30΄.

 

ΚΑΣΤΑΝΙΑ 1943-2017  74 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ

Να ήμαστε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ εκεί !!!

 

 

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue