Home ΚοινωνίαΑιγαίο Ε.Α.Κ.Π. : Παρέμβαση για τις συνθήκες εργασίας στην πρόσφατη πυρκαγιά της Σάμου

Ε.Α.Κ.Π. : Παρέμβαση για τις συνθήκες εργασίας στην πρόσφατη πυρκαγιά της Σάμου

by ikariaki.gr
3 views

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Της Ένωσης Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού Σώματος  Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Μυτιλήνη 12 Σεπτεμβρίου 2018

                                    Προς: Κο Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Β. Αιγαίου Αρχιπύραρχο Κουτσούκο Διονύσιο

                                           Κοιν.: Κα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Όλγα Γεροβασίλη

                                               Κα Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα   

                                               Κο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειο Ματθαιόπουλο

                                               Κο Διοικητή Π.Υ. Σάμου Πύραρχο Ραγκαβά Δημοσθένη

                                                     Μέλη της Ε.Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου

banner

 

 

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΤΑ

ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Κύριε Διοικητή

Όπως ενημερωθήκαμε από τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο, από την πρώτη ώρα δημιουργήθηκαν ορισμένα  προβλήματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα:

  • Οι συνάδελφοι οι οποίοι κλήθηκαν να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς από την ηπειρωτική Ελλάδα, κατέφθασαν με το πλοίο της γραμμής περί τις 15:30 το μεσημέρι και περίπου μία ώρα μετά ανέλαβαν υπηρεσία χωρίς να υπάρχει επαρκής χρόνος ξεκούρασης, αφού η υπηρεσία δεν εξασφάλισε καμπίνες για το σύνολο των υπαλλήλων, για το πολύωρο ταξίδι από τον Πειραιά στην Σάμο. Επίσης κατά τη διαμονή τους στο νησί οι υπάλληλοι φιλοξενήθηκαν σε χώρους στρατοπέδων.
  • Οι αλλαγές των πληρωμάτων σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν και τις 30 ώρες και χωρίς οι συνάδελφοι να έχουν την δυνατότητα να ξεκουραστούν στα σπίτια τους, αλλά να εκτελούν υπηρεσία επιφυλακής εντός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας μετά την αποδέσμευση τους από το συμβάν.
  • Υπήρξαν ακόμη και προβλήματα με τη διοικητική μέριμνα η οποία μέχρι την Κυριακή το βράδυ δεν είχε φτάσει σε όλα τα πληρώματα και ενώ λύθηκε άμεσα μετά από παρέμβαση μας προς τον κύριο διοικητή της Π.Υ. Σάμου, την επόμενη μέρα υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην διανομή τροφίμων.

Όλα τα παραπάνω είναι μια ακόμη επιβεβαίωση των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό και της υποχρηματοδότησης του Π.Σ., σε βάρος των πυροσβεστών και της πυρασφάλειας της χώρας μας. Η συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αφορά σχεδόν στο σύνολο τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να μετακινηθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, να εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια και πολλές φορές νηστικοί.

Κύριε διοικητή, ζητάμε από σας να μεριμνήσετε ώστε να εξασφαλιστούν για το σύνολο των συναδέλφων όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εργασίας και ανάπαυσης, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια τους, καθώς και να παρέμβετε για να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι που μετακινήθηκαν να επιστρέψουν στην έδρα τους έχοντας δυνατότητα ξεκούρασης σε καμπίνες.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου

Παράλαιμος Λευτέρης – Τσαχάς Γιώργος

 

 

 

 

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ενώσεων  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος

Αθήνα 12 Σεπτεμβρίου 2018

                                                                     Προς: Κα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

                                                                                       Γεροβασίλη Όλγα

                                                                     Κοιν.: Κα Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

                                                                                       Κατερίνα Παπακώστα

                                                                                 Κο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

                                                                                       Βασίλειο Ματθαιόπουλο

                                                                                       Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Ενώσεις – Πολιτικούς Φορείς 

                                                                                       Υπαλλήλους Π.Σ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κυρία Υπουργέ

Αυτήν την στιγμή, συνάδελφοί μας που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο, αντιμετωπίζονται με απαξιωτικό και σαδιστικό τρόπο, με το να περιφέρονται από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο μέσα σε ένα C27.

Συγκεκριμένα οι παραπάνω συνάδελφοι μετά από τέσσερεις ημέρες (4) συμμετοχής στους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Σάμο, αφού μεταφέρθηκαν υπό τις συνθήκες τις οποίες είχαμε καταγγείλει με την από 09/09/2018 παρέμβασή μας, μετά από τέσσερεις ημέρες έντονης κούρασης και μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους, φορτώθηκαν σήμερα σε ένα C27 για να επιστρέψουν στις έδρες τους.

Δεκατέσσερις συνάδελφοί μας (14) από τις υπηρεσίες Οινοφύτων – Κορίνθου – Άργους και Τρίπολης, ταλαιπωρούνται επειδή το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, από  την Σάμο θα πάει στην Θεσσαλονίκη για να αφήσει συναδέλφους από το πεζοπόρο της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. και στην συνέχεια θα πάει στην Λήμνο να φορτώσει κινητήρες και άλλα ανταλλακτικά και από εκεί, αντί για Ελευσίνα θα περάσει από το Αεροδρόμιο του Αράξου και μετά βλέπουμε.

Κυρία Υπουργέ είναι αδιανόητο και απαράδεκτο, οι συνάδελφοί μας σαν ανταμοιβή για τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλουν για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του ελληνικού λαού και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας, να εισπράττουν αυτήν την απαξιωτική συμπεριφορά.

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών θεωρούμε επιβεβλημένη την παρέμβασή σας ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η απίστευτη ταλαιπωρία των συναδέλφων μας και με τον πιο πρόσφορο τρόπο να επιστρέψουν σύντομα και με ασφάλεια στις έδρες τους.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Βλάχος Δημήτρης

 

 

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ενώσεων  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος

Αθήνα 13 Σεπτεμβρίου 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της Ε.Α.Κ.Π. σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς των πυροσβεστών που επέστρεφαν από την πυρκαγιά της Σάμου 

 

Εχθές 12/9ου και κατά τις απογευματινές ώρες, η Ε.Α.Κ.Π. ενημερώθηκε για τον απαράδεκτο από κάθε άποψη τρόπο επιστροφής από το νησί της Σάμου με ένα C27 της πολεμικής αεροπορίας, των 14 συναδέλφων μας από τις Π.Υ.  Άργους, Τρίπολης, Κορίνθου και Οινοφύτων που επιχειρούσαν από την Κυριακή στην μεγάλη πυρκαγιά του νησιού.

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο μαζί με τους ταλαιπωρημένους επί τετραημέρου συναδέλφους μας, θα διέγραφε από την Σάμο μία κυκλική πορεία εκατοντάδων μιλίων, φορτώνοντας καθ οδόν κινητήρες και ανταλλακτικά αεροπλάνων και με πιθανό τελικό προορισμό το αεροδρόμιο της Αράξου αλλά με ενδιάμεσες στάσεις σε αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Λήμνου !!!  ( βλέπε σχετική έγγραφη παρέμβαση eakp.gr  στις 12/9ου προς αρμόδια Υπουργό ).

Ο εξωφρενικός αλλά ακατανόητος αυτός τρόπος μεταφοράς, ήρθε να προστεθεί στα όσα άλλα προβλήματα αντιμετώπισαν οι συνάδελφοι μας από την ημέρα της μεταφοράς τους στο νησί της Σάμου ενώ είχε προηγηθεί:

  • Η από 9/9ου παρέμβαση της ΕΑΚΠ προς τον Αρχηγό του Π.Σ. για τον τρόπο μεταφοράς τους στο νησί αφού δεν διατέθηκε καμπίνα για ξεκούραση για τους μάχιμους πυροσβέστες.
  • Η τηλεφωνική παρέμβαση προς τον διοικητή Νομού, που πραγματοποιήθηκε από εκπρόσωπο της ΕΑΚΠ στο Βόρειο Αιγαίο την νύχτα της 10/9ου για την ελλιπή χορήγηση διοικητικής μέριμνας που παρατηρήθηκε για ορισμένους συναδέλφους.
  • Η έγγραφη παρέμβαση της ΕΑΚΠ Βορείου Αιγαίου στις 12/9ου προ την διοίκηση των Π.Υ. της περιφέρειας, για τις συνθήκες που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες με την άμεση εμπλοκή τους στα συμβάντα χωρίς την στοιχειώδη ξεκούραση μετά από ένα πολύωρο ταξίδι, για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ελλιπή μέριμνα και τον τρόπο στρατωνισμού των συναδέλφων μας αλλά και για την μεγάλη χρονική διάρκεια εμπλοκής τους στα συμβάντα.

Η Ε.Α.Κ.Π. με το που ήρθε υπόψη της το γεγονός αυτό, χωρίς να χάσει χρόνο, άρχισε τις παρεμβάσεις της προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να βρεθεί λύση ώστε να δοθεί ένα τέλος στο επιπρόσθετο μαρτύριο που τους υπέβαλαν, κατ εκτίμηση μας για να μην χρεωθεί το ελληνικό δημόσιο το κόστος μεταφοράς σε καμπίνες πλοίου που ήταν και το ζητούμενο από την Ε.Α.Κ.Π.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι:

  • Κατά δήλωση των συναδέλφων μας η διαβεβαίωση από τους αρμόδιους αξιωματικούς πριν την αναχώρηση τους από το νησί της Σάμου, ήταν ότι το αεροπλάνο θα πετάξει προς Θεσσαλονίκη για να αποβιβάσει το πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΑΚ και στην συνέχεια θα τους αποβίβαζε στην Ελευσίνα, γεγονός το οποίο αποδείχτηκε ανακριβές.
  • Στην τηλεφωνική παρέμβαση του εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου προς τον πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., προκειμένου να του ζητηθεί να παρέμβει προς την πολιτική ηγεσία, έγινε προσπάθεια από μέρους του να υποτιμηθεί το γεγονός για να αποφευχθεί ως αναποτελεσματική η όποια παρέμβαση ζητούσε από τον ίδιο η ΕΑΚΠ να προβεί.

Η Ε.Α.Κ.Π. βρήκε θετική ανταπόκριση από τον Βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος επικοινώνησε με την Κα Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το αποτέλεσμα της ήταν, οι συνάδελφοι από την Λήμνο να μεταφερθούν με το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας!!

Όλοι οι συνάδελφοι πλέον καλούνται να βγάλουν και από αυτά τα γεγονότα τα συμπεράσματα τους και χωρίς άλλη καθυστέρηση να συσπειρωθούν με το αγωνιστικό πλαίσιο της ΕΑΚΠ, αν θέλουν όχι μόνο να υπερασπιστούν αλλά και να κατακτήσουν εργασιακά δικαιώματα για μία ζωή με αξιοπρέπεια.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία                 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue