Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ε.Α.Κ.Π. : Ανακοινώσεις και παρεμβάσεις

Ε.Α.Κ.Π. : Ανακοινώσεις και παρεμβάσεις

by ikariaki.gr
6 views

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ενώσεων  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

H εκτελεστική Γραμματεία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, στην πρώτη συνεδρίαση της για το 2019, με αφορμή την διαδικασία των αρχαιρεσιών για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων που ολοκληρώθηκαν τον προηγούμενο μήνα και τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν, εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που πλαισίωσαν με την παρουσία τους το αγωνιστικό της ψηφοδέλτιο, καθώς και όλους όσοι την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.

Παίρνοντας όμως υπόψη όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν στην διαμόρφωση των αποτελεσμάτων καταθέτει τα συμπεράσματα της:

banner
  1. Από την έναρξη των αρχαιρεσιών για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων το 2000, καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός ψηφισάντων ( 7.178 ) γεγονός που οφείλετε στην μονιμοποίηση των τριετών συναδέλφων μας. Επίσης σημειώθηκε η μεγαλύτερη συμμετοχή παραταξιακών ψηφοδελτίων ( 6 ), με κάποια από αυτά να έχουν καθαρά συντεχνιακό χαρακτήρα όπως τα δύο ψηφοδέλτια που είχαν ως σημείο αναφοράς την πρότερη σχέση εργασίας των μονιμοποιηθέντων τριετών. Η τακτική αυτή συμβάλει στον αποπροσανατολισμό των συναδέλφων από το ουσιαστικό διακύβευμα των εκλογών για τα υπηρεσιακά Σ.Μ., που δεν είναι άλλο από την διαφανή και αξιοκρατική λειτουργία του οργάνου, γεγονός που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε αφού τα ψηφοδέλτια αυτά συγκεντρωτικά έλαβαν το 50% περίπου των συναδέλφων της κατηγορίας αυτής. Ως αρνητικό γεγονός επίσης καταγράφεται η αδυναμία συμμετοχής στης αρχαιρεσίες συναδέλφων των Π.Υ. και Π.Κ. του Νομούς Αττικής, που την ημέρα της ψηφοφορίας ήταν σε 24ωρη υπηρεσία και έτσι δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσουν, κατά παράβαση της υποχρεωτικότητας συμμετοχής στην ψηφοφορία και  παρά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για το ζήτημα αυτό ( βλέπε site eakp.gr 25/09/2018 και 12/10/2018 ).
  2. Από την συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία διαφάνηκε, για άλλη μια φορά, ότι η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών διατηρεί στενούς δεσμούς με τους πυροσβέστες, εξαιτίας της αταλάντευτης αγωνιστικής στάσης της απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καταγράφοντας αύξηση του αριθμού των συναδέλφων που έκαναν το βήμα και επέλεξαν το ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Κ.Π. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει πως η αποδοχή των θέσεων και των προτάσεών της γενικότερα, αλλά και εν προκειμένω για την λειτουργία του υπηρεσιακού Σ.Μ. μεγαλώνει, καθώς όλο και περισσότεροι πυροσβέστες εμπιστεύονται την Ε.Α.Κ.Π., την θεωρούν « αποκούμπι » τους  και συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της παρουσιάζοντας μία αύξηση υποψηφίων κατά 34,25% .
  3. Οι ανακατατάξεις στον χώρο του κυβερνητικού συνδικαλισμού ακολουθούν σταθερά πλέον, και κυρίως μετά το 2012, την πορεία των πολιτικών εξελίξεων. Η κυβερνητική παράταξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Α.Ε.Π. Πυροσβεστών, κάτω από διαρκείς πιέσεις και μεθοδεύσεις, αξιοποιώντας τις ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις και ενσωματώνοντας στο ψηφοδέλτιο της πλήρως τον συνδικαλιστικό μηχανισμό της πρώην ΠΑ.Σ.Κ.Π., η οποία πλέον δεν κατέβασε κανενός είδος « ανεξάρτητο »  ψηφοδέλτιο, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη. Σε αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό, πέραν της πλήρους ενσωμάτωσης της πρώην ΠΑ.Σ.Κ.Π., και η επιλογή σημαντικού αριθμού των μονιμοποιηθέντων τριετών συναδέλφων να στηρίξουν με την ψήφο τους την συγκεκριμένη παράταξη, αποδεχόμενοι ότι η μονιμοποίησή τους οφείλεται στην κυβερνητική βούληση και όχι στην πίεση που ασκούσαν όλα αυτά τα χρόνια με τους αγώνες τους, με μοναδικό συμπαραστάτη την Ε.Α.Κ.Π. Τους καλούμε να βγάλουν τα πραγματικά συμπεράσματα για την εργασιακή τους εξέλιξη και να θυμηθούν ότι από τις αρχές του 2017 που η κυβέρνηση τους είχε αφήσει ξεκρέμαστους και όλες οι άλλες παρατάξεις ουσιαστικά τους είχαν γυρίσει την πλάτη, η Ε.Α.Κ.Π. ήταν η μοναδική παράταξη που πάλεψε στο πλευρό τους σε όλα τα επίπεδα. Ότι η μονιμοποίηση τους δεν ήταν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, αλλά κάτω από το συνεχές σφυροκόπημα σε αγωνιστικό επίπεδο από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις της Ε.Α.Κ.Π. που είχαν αντανάκλαση και μέσα στο κοινοβούλιο με αλλεπάλληλες ερωτήσεις, υποχρεώθηκε η κυβέρνηση για λόγους τακτικής σε στρατηγικό ελιγμό με το βλέμμα στραμμένο στην ισχυροποίηση της πολιτικής της επιρροής και στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος.
  4. Ως αρνητικό γεγονός επίσης καταγράφεται και η αριθμητική ενίσχυση από πλευράς ψήφων των δύο πόλων του συντηρητικού χώρου Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την στιγμή που από κοινού από το 2014 και μετά, συμμετέχοντας με τους αιρετούς τους στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων ενίσχυσαν τον εκφυλισμό και την ρουσφετολογική λειτουργία του οργάνου, συναποφασίζοντας στην βάση ενός κανονισμού μεταθέσεων – αποσπάσεων ο οποίος ξεσπιτώνει κυριολεχτικά συναδέλφους με μοναδικό κριτήριο τις υπηρεσιακές ανάγκες. Σημειωτέον ότι το « ξεσπίτωμα » αποτελεί θέση της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. την οποία έχει καταθέσει σε πολιτική και φυσική ηγεσία από το 2012!! Γενικότερα η αριθμητική αύξηση των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αποτελεί αρνητική εξέλιξη για τα συμφέροντα των πυροσβεστών, αφού επί της ουσίας επιβραβεύεται η γενικότερη αδράνεια τους, αλλά και η ξεκάθαρη παραγοντίστικη τακτική τους στα υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων, καθώς και η συμβολή τους στην αποδόμηση του Κανονισμού Μεταθέσεων που ήρθε ως κατάκτηση το 1996 ως αποτέλεσμα των αγώνων των αγωνιστικών δυνάμεων.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η έκδοση νέου Κανονισμού Μεταθέσεων, ο οποίος θα είναι σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση από αυτόν που ισχύει σήμερα. Χωρίς να υπολογίζονται οι ανάγκες των πυροσβεστών παρά μόνο οι υπηρεσιακές ανάγκες λειτουργίας του Π.Σ., οι οποίες είναι μεγάλες λόγο της τεράστιας έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα και με τις δηλώσεις της υπουργού στην συνάντηση με το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., οι πυροσβέστες την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο θα μετακινούνται ανά την επικράτεια με Φ.Π. για την κάλυψή των αναγκών σε προσωπικό. Το τι θα επακολουθήσει την νέα αντιπυρική περίοδο επιβεβαιώνεται και από το προβλεπόμενο κονδύλι για τα έξοδα κίνησης του προσωπικού στον προϋπολογισμό του Π.Σ., αφού καταγράφεται αύξηση της σχετικής δαπάνης κατά 63% σε σχέση με το 2018.

Η Ε.Α.Κ.Π. ορμώμενη και από την θετική εκλογική ανταπόκριση των συναδέλφων στο ψηφοδέλτιο της, δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα της και με περισσότερη δύναμη και πίστη θα παλέψει διεκδικώντας έναν αξιοκρατικό Κανονισμό Μεταθέσεων με βάση την πρόταση της, την οποία έχει καταθέσει σε φυσική και πολιτική ηγεσία αλλά και σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα καταχτιόνται με αγώνες!!

Καλούμε όλους τους πυροσβέστες σε μαζική, πλατιά συσπείρωση με την Ε.Α.Κ.Π. για να διεκδικήσουμε λύσεις στο ύψος των αναγκών μας.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

 

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ενώσεων  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος

 

Ο δίκαιος αγώνας των εκπαιδευτικών είναι και δικός μας αγώνας

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών.

Ο αγώνας τους δεν έχει συντεχνιακό χαρακτήρα, αλλά αφορά όλους εμάς που ως γονείς βιώνουμε χρόνια τώρα τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη και τα παιδιά μας βρίσκονται αντιμέτωπα στις σπουδές τους με τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και εκπαιδευτικό έργο, παρά την φιλότιμη προσπάθεια των εκπαιδευτικών για τον λόγο ότι:

  • Οι δαπάνες για την παιδεία εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλές ακολουθώντας την ίδια πολιτική που έχουν χαράξει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες.
  • Οι χαμηλοί μισθοί των εκπαιδευτικών, οι μη διορισμοί εκπαιδευτικών τα τελευταία 10 χρόνια, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, τα ακατάλληλα κτίρια, είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που στόχο έχει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας « Δωρεάν » Εκπαίδευσης.
  • Οι πιστωτικές μονάδες, τα ιδιωτικά Α.Ε.Ι., η « αποκέντρωση » της Παιδείας, ο διαχωρισμός εκπαίδευσης – κατάρτισης και το κυνήγι μορίων, δια βίου, είναι μέτρα που στοχεύουν σ’ ένα πιο « ταξικό » σχολείο, σ’ ένα « ευέλικτο » σχολείο, που θα είναι υποταγμένο στους νόμους της αγοράς και του κέρδους.

Η κατάσταση αυτή σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί ως αποτέλεσμα της « καμένης » γης που παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. ή της οικονομικής δυσχέρειας της χώρας.

Τα άγρια μέτρα καταστολής εναντίων των εκπαιδευτικών με χημικά, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και πλήθος αστυνομικών αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Ο τραυματισμός διαδηλωτών – εκπαιδευτικών από τις δυνάμεις καταστολής δείχνει ξεκάθαρα, ότι και αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί μέχρι τέλους την πολιτική που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι επιχειρηματίες.

Είναι αυτή η πολιτική που από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι τα Πανεπιστήμια εφαρμόζεται ανελέητος οικονομικός στραγγαλισμός και κάθε οικογένεια δαπανά από 10% έως και 30% του εισοδήματός της για τη μόρφωση των παιδιών της. Δεν υπάρχει περιθώριο για αυταπάτες ότι τα παιδιά των πυροσβεστών θα μείνουν ανεπηρέαστα. Ούτε φυσικά και οι ίδιοι οι πυροσβέστες ως διαδηλωτές στην επόμενη κινητοποίηση θα τύχουν καλύτερης μεταχείρισης.

Η πολιτική αυτή θέλει το λαό αμόρφωτο και ημι – καταρτισμένο για να μην έχει πίστη στις ικανότητες του και να μην αντιλαμβάνεται ότι το δικαίωμα των παιδιών του στην εκπαίδευση χωρίς ταξικούς φραγμούς συγκρούεται πάνω στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τα οποία πλέον καθορίζουν τον προσανατολισμό της δημόσιας εκπαίδευσης  και του περιεχομένου των σπουδών.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών συντάσσεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών, που αγωνίζονται για ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο και καλεί όλους τους γονείς πυροσβέστες μέσα από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η  Εκτελεστική Γραμματεία

 

 

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ενώσεων  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος

 

                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –  ΔΕΛΤΙΟΥ  ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ  ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π.

H Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει την προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη για να κτυπηθεί η ιστοσελίδα της, χωρίς όμως το αναμενόμενο αποτέλεσμα για τους ευρισκόμενους σε « εντεταλμένη »  υπηρεσία χάκερ.

Με αρχή την παραμονή της πρωτοχρονιάς και για τουλάχιστον 6 ημέρες ακόμη, παρατηρήθηκε μιας ευρείας έκτασης επίθεση στην ιστοσελίδα από εκατοντάδες απόπειρες για σπάσιμο των κωδικών ασφάλειάς της.

Οι επιθέσεις έγιναν από ελληνικές διευθύνσεις δείχνοντας ότι ήταν για τελείως διαφορετικούς λόγους από όταν γίνονται από το εξωτερικό.

Η επίθεση με τέτοια επιμονή στην ιστοσελίδα μίας αγωνιστικής συνδικαλιστικής παράταξης δεν αφήνει περιθώρια για άλλου είδους ερμηνείες.

Φαίνεται να ενοχλεί η σταθερή και υπεύθυνη φωνή της Ε.Α.Κ.Π. με τις συνεχείς παρεμβάσεις της για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.

Ενοχλεί που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πυροσβεστών και με την υπεύθυνη  πληροφόρηση που τους παρέχει, ρίχνει φως στα σκοτάδια της άγνοιας και της παραπληροφόρησης που είχαν επιβάλει για χρόνια οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αυτό ακριβώς καταδεικνύει ότι η ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π. ήταν η πρώτη ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε στο Π.Σ. για την ενημέρωση των εργαζομένων και τον Μάρτιο αυτού του χρόνου κλείνει 13 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και ακριβώς για αυτόν τον λόγο αγκαλιάστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία των πυροσβεστών όλων των βαθμίδων.

Είναι γεγονός ότι δεν γίνονται για πρώτη φορά τέτοιου είδους άθλιες απόπειρες στην ιστοσελίδα μας και όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα απογοητευτούν οι επίδοξοι           « διώκτες » μας.

Ως απάντηση λοιπόν σε όλους αυτούς που προσπαθούν να βάλουν φρένο στην αγωνιστική δράση της Ε.Α.Κ.Π., δηλώνουμε ότι άδικα προσπαθούν, γιατί τέτοιου είδους ενέργειες υποδηλώνουν πόσο απαραίτητος και αναντικατάστατος είναι ο παρεμβατικός της ρόλος και  οπλίζουν τα στελέχη και τους φίλους της με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

 

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ενώσεων  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος

 

Προς: Προεδρείο και  μέλη του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.

                                                                                   Περ/ρειας Βορείου Αιγαίου

                                                                Κοιν/ση: Μέλη της Ένωσης

 

Θέμα: « Κατάθεση πρότασης για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση »

Συνάδελφοι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, λόγο της διατήρησης των συσσωρευμένων προβλημάτων των συναδέλφων εξ αιτίας και της απροθυμίας του προεδρείου κατά την προηγούμενη θητεία του Δ.Σ. να παρέμβει ουσιαστικά προς την επίλυσή τους, αλλά και επειδή εκτιμούμε ότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές ανάγκες ούτε των συναδέλφων αλλά ούτε και της πυρασφάλειας της περιοχής μας, καταθέτουμε πρόταση για θέμα προ ημερήσιας διάταξης την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης για κινητοποιήσεις της Ένωσης. Η πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. που ψηφίστηκε ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση, αφορά το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Π.Σ., αλλά και επιμέρους ζητήματα που έχουν προκύψει από τις περιοδείες και την συζήτηση με τους συναδέλφους.

Για την Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου

Παράλαιμος Λευτέρης – Τσαχάς Γιώργος

 

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ενώσεων  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος

 

 

                           Προς: Κα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γεροβασίλη Όλγα

                     Κοιν/ση.: Κα Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Παπακώστα Κατερίνα

                                      Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (ΓΔ3) του Υπουργείου                           

                                      Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης

                                      Κο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Ματθαιόπουλο Βασίλειο

                                      Πολιτικά Κόμματα – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Πρωτοβάθμιες

                                      Ενώσεις – Εργαζόμενους στο Π.Σ. – Μ.Μ.Ε.

 

Θέμα: « Προβλήματα στην εμπλοκή πυροσβεστών σε Χημικά – Βιολογικά – Ραδιολογικά

              Πυρηνικά περιστατικά »

Κυρία Υπουργέ

Πριν από λίγες ημέρες υπάλληλοι του Π.Σ. κλήθηκαν να επέμβουν σε Χ.Β.Ρ.Π. περιστατικά, σχεδόν ταυτόχρονα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, που αφορούσαν το περιεχόμενο ύποπτων ταχυδρομικών φακέλων οι οποίοι εστάλησαν σε διευθύνσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Με αφορμή την εκδήλωση των περιστατικών αυτών, ο Α.Π.Σ. εξέδωσε στις 10/01/2019 την υπ’ αριθμ. 2315 Διαταγή με θέμα « Επέμβαση σε Χ.Β.Ρ.Π. περιστατικά ». Η συγκεκριμένη διαταγή αναφέρεται στην εγκύκλιο διαταγή του Α.Π.Σ. 116 παράρτημα ΣΤ΄, μέσα στο οποίο αναλύεται διεξοδικά ο τρόπος επέμβασης και εμπλοκής της υπηρεσίας στα περιστατικά αυτά, αποδεικνύοντας παράλληλα και την μεγάλη επικινδυνότητα των συμβάντων αυτών για το προσωπικό που εμπλέκεται.

Θεωρούμε ότι για την επιτυχή αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών, απαιτείται καλά εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό καθώς και η διάθεση του απαραίτητου ειδικού εξοπλισμού, υλικών και μέσων και όχι απλά η « … διάθεση του αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού, υλικών και μέσων… », όπως αναφέρεται στην παρ. 2 της εν λόγο διαταγής.

Κυρία Υπουργέ

Στην αντιμετώπιση των παραπάνω επικίνδυνων, από κάθε άποψη, συμβάντων, παρατηρήθηκαν ουσιαστικές ελλείψεις και στον κατάλληλο εξοπλισμό και στα μέσα, αλλά και σε κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Τέτοιο εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα, διαθέτουν μόνο συγκεκριμένες ομάδες των Ε.Μ.Α.Κ., που λόγο των πολλών και ταυτόχρονων συμβάντων σε διάφορες περιοχές της χώρας, δεν ήταν σε θέση να εμπλακούν και να τα αντιμετωπίσουν, με βάση το μνημόνιο ενεργειών που περιγράφεται με σαφήνεια στην εγκύκλιο 116 παράρτημα ΣΤ΄. Όσα από τα παραπάνω συμβάντα δεν αντιμετωπίστηκαν από τις ομάδες των Ε.Μ.Α.Κ., αντιμετωπίστηκαν από το προσωπικό των κατά τόπους υπηρεσιών, χωρίς να διαθέτουν, και την κατάλληλη εκπαίδευση αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό και μέσα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των πυροσβεστών που ενεπλάκησαν.

Σύμφωνα με τις εργαστηριακές έρευνες δεν βρέθηκε αυτήν την φορά, ευτυχώς, κάποια βλαβερή ουσία στους συγκεκριμένους φακέλους.

 

Με βάση τα προαναφερόμενα ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ζητάμε και διεκδικούμε:

  • Την συνεχή και ουσιαστική εκπαίδευση των πυροσβεστών, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που εμφανίζονται λόγο της αλματώδους εξέλιξης της τεχνολογίας που αφορούν και τέτοιου είδους συμβάντα.
  • Τον πλήρη εξοπλισμό όλων των υπηρεσιών με τα απαραίτητα και κατάλληλα υλικά και μέσα για την αντιμετώπιση Χ.Β.Ρ.Π. περιστατικών.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Βλάχος Δημήτρης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue