Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Ευχαριστήρια Αντιπεριφερειάρχη Σάμου μετά την έκθεση « Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή των νησιών μας»

Ευχαριστήρια Αντιπεριφερειάρχη Σάμου μετά την έκθεση « Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή των νησιών μας»

by ikariaki.gr
2 views

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Σάμος, 13 Αυγούστου 2018
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων « Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή των νησιών μας» έχουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αγκάλιασε τις εκδηλώσεις και γέμισε την παραλιακή οδό της πόλεως Σάμου και όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν και από τα τέσσερα νησιά μας, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη δημοσιογράφο κα. Μαργαρίτα Ικάριου που για δεύτερη χρονιά συντόνισε και παρουσίασε τις επιμέρους εκδηλώσεις καθώς και τους κύριους: Μίλτο Καρούμπα, Τάσο Πρωτοψάλτη, Βαγγέλη Μπιλιμπά και Ασλάνη Παντερλή που εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΟΣ Σάμου και τους πολιτιστικούς συλλόγους «Καπετάν Λαχανάς» και «ΧΟΡ.ΟΣ» που με τη βοήθεια και τη συμμετοχή τους έκλεψαν την παράσταση με το δρώμενο του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής μούστου και τις κυρίες Μαριγώ Τζιβανάκη και Μαριγώ Τακτικού που παρουσίασαν τον τρόπο παρασκευής μουσταλευριάς.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στις κυρίες Μαίρη Τζογαννάκη, Μαργώ Παναγιωτοπούλου, Αγγελική Μπαρόλια και τον κύριο Σταμάτη Βογιατζή για την παρασκευή των παραδοσιακών μπουρεκιών και την κυρία Ευαγγελία Σερασκέρη για τις γλυκές δημιουργίες με τοπικά προϊόντα.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Εστίασης Σάμου και τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου για την στήριξη των εκδηλώσεων και τη δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΑΜΟΥ

banner

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                Σάμος, 13 Αυγούστου 2018
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Περιφερειακή Ενότητα Σάμου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων « Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή των νησιών μας» το διάστημα 10-12 Αυγούστου στον παραλιακό δρόμο της πόλεως Σάμου πρόβαλε ένα βίντεο σε παραγωγή και σκηνοθεσία του έγκριτου και βραβευμένου δημοσιογράφου, Σωτήρη Δανέζη με πρωταγωνιστή τον MasterChef 2017, Λάμπρο Βακιάρο ο οποίος δημιούργησε και υπέγραψε το σαμιακό πρωινό βασισμένο αποκλειστικά σε τοπικά προϊόντα. Μέσα από την αναζήτηση των προϊόντων, ο κ. Βακιάρος περιπλανιέται στο νησί, αποτυπώνοντας τις ομορφιές του τόπου και έρχεται σε επαφή με τους ντόπιους παραγωγούς στην αναζήτηση των πρώτων υλών του.

Για τη δημιουργία αυτού του οπτικοακουστικού υλικού συνέβαλαν πολλοί άνθρωποί που στήριξαν την παραγωγή με τις χορηγίες τους. Για αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις αεροπορικές εταιρείες Astra Airlines και SkyExpress, την ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways για την παροχή των εισιτηρίων.
Επίσης, τον κ. Δημήτρη Χριστινίδη για τη διαμονή και το By Ship Travel για τις μετακινήσεις.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα εστιατόρια: « Ελιά» και «Εσπερίδες» στο Πυθαγόρειο, «Ιθάκη» στα Αηδόνια, «Κόσμος» στα Αυλάκια, «ΑΑΑ» στον Αγ. Κωνσταντίνο, «Χαμαιλέων» στο Καρλόβασι, «Ορίζοντας» στον Πλάτανο και «Άρτεμις» στο Βαθύ για τις χορηγίες των γευμάτων.

Ακόμα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παραγωγούς και τους τοπικούς φορείς που βοήθησαν με τις τοποθεσίες και τα προϊόντα.

Τέλος, ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην κα. Μανιάνα Πόνη και τον κ. Σπύρο Κατσαρό που μας άνοιξαν το σπίτι τους και φιλοξένησαν την παραγωγή για τα γυρίσματα του σαμιακού πρωινού.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue