Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Ευρεία Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ικαρίας για τη θερινή περίοδο

Ευρεία Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ικαρίας για τη θερινή περίοδο

by ikariaki.gr
8 views

Ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Ικαρίας εν όψει της θερινής περιόδου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος από το Δήμο Ικαρίας, ο Δήμαρχος Σ. Σταμούλος, οι αντιδήμαρχοι Ν. Λαρδάς και Σ. Κουντούπης. Παρόντες επίσης ήταν ο Διοικητής του Α/Τ Αγίου Κηρύκου Δ. Λούκος, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο προϊστάμενος Αλέξανδρος Πολίτης και οι Δ. Καριώτογλου, Φ. Καριμαλης, από το Δασονομείο Ικαρίας ο Λ. Βασταρούχας και από το στρατό ο Ταγματάρχης Εμμ. Δαγαράκης. Παρόντες οι δημοτικοί υπάλληλοι Α. Πολίτης, Η. Πούλος. Επίσης, εκπροσωπήθηκε το Λιμενικό Σώμα, η ΔΕΗ και η ΔΕΔΔΗΕ .

Στη σύσκεψη αναφέρθηκαν τα προβλήματα της αντιπυρικής προστασίας, που εστιάζονται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού και της μη επαρκούς χρηματοδότησης της αντιπυρικής προστασίας. Συζητήθηκαν διεξοδικά οι ενέργειες των εμπλεκομένων υπηρεσιών, οι προτάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, στην κατεύθυνση της πρόληψης και της αντιμετώπισης πυρκαγιών, οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και δρομολογήσει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ικαρίας, προκειμένου η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και των Εθελοντικών Συλλόγων, να αποδώσουν κατά το καλύτερο δυνατόν, σε όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου που απαιτείται αντιπυρική προστασία.

Από το δήμο έγινε ενημέρωση σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση και τις εργασίες προετοιμασίας που έχουν γίνει και βρίσκονται σε εξέλιξη, στα οχήματα του δήμου, στους δασικούς και αγροτικούς δρόμους (επιχωματώσεις, ΧΑΔΑ, κλπ.), έχουν οριστεί ομάδες Πυρασφάλειας για να είναι σε ετοιμότητα κατά τη θερινή περίοδο του 2018. Έγινε ενημέρωση για τις δεξαμενές νερού σε ώρα ανάγκης (παροχές, υδροστόμια, κλπ.). Ειδική αναφορά έγινε στην αναγκαία ετοιμότητα όλων, λόγω της ξηρασίας που υπάρχει και φέτος στην περιοχή και του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

902.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue