Home ΟικονομίαΕργασία Εργατική Πρωτομαγιά 2018 σε Σάμο και Ικαρία

Εργατική Πρωτομαγιά 2018 σε Σάμο και Ικαρία

by ikariaki.gr
11 views

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

 

 

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες,

νέοι & νέες,

γιορτάζει η εργατική τάξη της χώρας μας και όλου του κόσμου.

Η μέρα αυτή είναι μέρα σύμβολο που έχει βαφτεί με ποτάμια εργατικού αίματος των πρωτοπόρων της τάξης μας,  από τους μυριάδες αγώνες που έχει δώσει η εργατική τάξη για να κατακτήσει δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή.

Είναι μέρα μνήμης και τιμής των ηρώων εργατών του Μάη του 1886 στο Σικάγο, του 1936 στη Θεσσαλονίκης, των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, των μυριάδων επώνυμων και ανώνυμων ηρώων που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για τα δίκια της τάξης μας.

banner

Είναι μέρα Απεργίας ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που λεηλατούν τα δικαιώματα και τις ζωές μας.

Μιας πολιτικής που δεν έχει τελειωμό αντιλαϊκών μέτρων με τα 88 προαπαιτούμενα  της 4ης αξιολόγησης και την προετοιμασία για το επόμενο μνημόνιο το οποίο στα πλαίσια της «δίκαιης ανάπτυξης» θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων του κεφαλαίου και που δεν είναι ούτε «δίκαιο», όπως διατείνεται η κυβέρνηση, ούτε «εθνικό».

Κεφάλαιο και κυβέρνηση θεωρούν δίκαιο και εθνικό ότι εκφράζει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Δίκαιο θεωρούν τα 586€ και 511€ βασικό μικτό μισθό. Το κόψιμο του ΕΚΑΣ και το ψαλίδι στις συντάξεις. Τη συνεχή φοροληστεία και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά μας. Τις κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών μας και τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό των σπιτιών μας. Την κατάργηση του ενός εργατικού δικαιώματός μας μετά το άλλο. Μέχρι και «χέρι» στην απεργία έβαλαν, σε μια προσπάθεια να κάνουν την απόφαση πιο δύσκολη έως αδύνατη.

Το δίκαιο και εθνικό για μας που είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου, είναι να βάλουμε τέλος σ’ αυτή τη βαρβαρότητα που βιώνουμε εμείς και ακόμα περισσότερο τα παιδιά μας διεκδικώντας την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Μόνο εμείς με την δύναμη του οργανωμένου αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε τέλος και να  ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τις όποιες επιθέσεις του κεφαλαίου.

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ μέρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα για τα δίκια της τάξης μας.

Δεν υπάρχει χρόνος για καμία ανοχή και αναμονή!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

τη φετινή Πρωτομαγιά οι εξελίξεις στην περιοχή μας είναι πολύ επικίνδυνες και φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. ΗΠΑ-Αγγλία-Γαλλία βομβαρδίζουν τη Συρία με τη στήριξη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.. Η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, λόγω των ανταγωνισμών των μονοπωλιακών ομίλων αυτών των χωρών με τη Ρωσία και άλλων χωρών, για τον έλεγχο και τη μεταφορά των πλουτοπαραγωγικών πηγών, με το λαό της Συρίας κ.α. να βρίσκονται στη δίνη της βαρβαρότητας.

Η Τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα στο Αιγαίο, με τις συνεχείς παραβιάσεις, με το γκριζάρισμα κλπ αφού έχει ήδη μπει στο Αφρίν, δεν είναι «για εσωτερική κατανάλωση», όπως η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό, αλλά για τις διεκδικήσεις και τις ανάγκες του Τούρκικου κεφαλαίου.

Η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και τις νατοϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών γίνεται σύμφωνα με την κυβέρνηση για τη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας” δηλαδή για τα κέρδη της ελληνικής αστικής τάξης και των συμμάχων της. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με την βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους !

Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων.

Τιμάμε την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τη Χρυσή Αυγή, όλους τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε πόλη, χωριό και γειτονιά.

Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα: Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΕ. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς. Καμία αλλαγή συνόρων και συνθηκών που τα κατοχυρώνουν! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.

Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς. Κανένας χωρίς ΣΣΕ και με μισθό κάτω από 751 €, κανένας ανασφάλιστος.

Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών

 δεν θα γίνουμε!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό

 πόλεμο για την τελική νίκη των λαών

 

 

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

 

ΣΥΣΚΕΨΗ, Τετάρτη 25 Απριλίου, στις 7:00 μ.μ.

στα γραφεία του σωματείου στην οδό Γοργύρας

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΚΣ για την Πρωτομαγιά,

Σάββατο 28 Απριλίου, στις 7:00 μ.μ.,

στην αίθουσα του Δήμου στο Καρλόβασι

 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, Τρίτη 1η ΜΑΗ, στις 10:00 π.μ., στο ΕΚΣ στο Βαθύ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα συνταξιούχε,

Έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα συζήτηση για τις επιπτώσεις που έχουν στους συνταξιούχους όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Διάφοροι ειδήμονες του ασφαλιστικού, «εργατολόγοι», και «δημοσιολόγοι», περιγράφοντας γεγονότα, διαπιστώνουν τις συνέπειες που έχουν στους συνταξιούχους, χωρίς να αναδεικνύουν τις αιτίες τους. Αφήνουν στο απυρόβλητο τις ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων και διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων, κύριας και επικουρικής ασφάλισης, αποπροσανατολίζοντας τους συνταξιούχους προτείνοντας να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους από το σαλόνι τους με αιτήσεις και δικαστήρια. Διαμορφώνουν έτσι ένα ευνοϊκό πεδίο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς κατ’ απαίτηση εργοδοτών και βιομηχάνων για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η συμμετοχή του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση, να καταργηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης, με στόχο την ιδιωτική ασφάλιση.

Εδώ και δέκα χρόνια παίρνουν μέτρα σε βάρος μας και σχεδιάζουν νέα με το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης και της επιστροφής στην κανονικότητα. Με το 3ο Μνημόνιο και τους κατοπινούς νόμους του 2019, προβλέπουν κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος, μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 € από 9.000 €, η προσωπική διαφορά στις συντάξεις κλπ σημαίνουν χάσιμο 2-3 συντάξεων το χρόνο. Άρα δίκαιη ανάπτυξη για τους συνταξιούχους δεν πρόκειται να υπάρξει. Από τη μια ετοιμάζονται για «έξοδο στις αγορές» και από την άλλη είναι σε εξέλιξη οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις.

Δεν μας χάρισαν τίποτα. Οι συντάξεις μας, η υγεία, η πρόνοια είναι πληρωμένα με τη δουλειά μας. Δεν χρωστάμε ούτε στις κυβερνήσεις, ούτε στους τραπεζίτες, ούτε στους δανειστές. Διεκδικούμε αγωνιστικά τα αιτήματα μας με βάση τις πραγματικές ανάγκες μας.

Διεκδικούμε:

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί, αντισυνταξιουχικοί νόμοι
  • Κανένας επανυπολογισμός, καμιά μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Να επιστρέψουν άμεσα όλα τα κλεμμένα και παράνομα παρακρατηθέντα. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης και ό,τι άλλο έχει αφαιρεθεί, χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα.
  • Παροχή δημόσια και δωρεάν υγείας και περίθαλψης σε όλους χωρίς προϋποθέσεις
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν άμεσα όλα τα ασφαλιστικά ταμεία
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου, την περικοπή οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ. Άμεση έκδοση όλων των συντάξεων
  • Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ. Να παραμείνει ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά μας.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος, πλειστηριασμός και κατάσχεση, λαϊκή περιουσίας και εισοδήματος
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Κανένας με μισθό κάτω από 751€.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να ξεπεράσουν το φόβο, την αδιαφορία και την καταστροφική αντίληψη ότι «δεν γίνεται τίποτα» και να βγουν να διεκδικήσουν τα δίκια τους με το σωματείο τους αγωνιστικά πριν να είναι πολύ αργά.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου για την Πρωτομαγιά και στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση.

Κανείς να μη λείψει από τη Σύσκεψη του Σωματείου μας, την Τετάρτη 25 Απρίλη το απόγευμα στις 7:00, στα γραφεία του σωματείου μας.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

είμαστε σε παραμεθόριο περιοχή και ζούμε τις συνέπειες καθημερινά. Χρειαζόμαστε ΕΙΡΗΝΗ για να ζήσουμε και να χαρούμε τον τόπο μας, τις οικογένειές μας. Όπως όμως εξελίσσεται η κατάσταση στην περιοχή μας πραγματικά μυρίζει μπαρούτι.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη που δίνει γη και ύδωρ στα γεράκια του πολέμου. Οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στη Συρία γίνονται γιατί ανταγωνίζονται κράτη και μονοπώλια ποιος θα ελέγχει το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τους υδρογονάνθρακες και τους δρόμους μεταφοράς τους. Γίνεται για το ποια μονοπώλια θα έχουν περισσότερα κέρδη. Δεν γίνεται για τα χημικά της Συρίας, για τη σωτηρία του λαού κλπ.

Όλοι πρέπει να παλέψουμε και να αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχια και προσφυγιά!

Ο πόλεμος είναι στην «πόρτα» μας! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να γίνουν θύματα για τα κέρδη του κεφαλαίου.

ΕΞΩ η Ελλάδα από τον πόλεμο!-Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών- Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και από τη χώρα

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

 

 

 

ΑΔΕΔΥ                                                                                                               Σάμος 26/4/2018

Νομαρχιακό τμήμα Σάμου                                     

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΌΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1Η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ 12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΑΧΩΝ.

Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44.

Η ανάπτυξή τους θα είναι άδικη, ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη».

Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Το γνωρίζουν οι χιλιάδες συμβασιούχοι – παρατασιούχοι που απολύθηκαν, το γνωρίζουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί οι συμβασιούχοι στους Δήμους και αλλού. Τόσο δίκαιη θα είναι η ανάπτυξή τους ώστε η κυβέρνηση επέλεξε την 1η Μάη  για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς! Είναι καθήκον απέναντι στους εργαζόμενους, στην ιστορία του εργατικού κινήματος, να κάνουμε πράξη το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή, με δικαιώματα, με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

Σε αυτό το δρόμο παλεύει το Νομαρχιακό τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ,για μόνιμη σταθερή δουλεία για όλους, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, ενάντια στις απολύσεις, στην απληρωσιά, στους πλειστηριασμούς, για την υγεία και την παιδεία των παιδιών του λαού, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες. Κόντρα στο απόστημα του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κοινά συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές μας, με αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα τους.Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη διεύρυνση της συμμετοχή της χώρας στις νατοϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας σε ορμητήριο των αμερικανονατοικών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο.. Η Τουρκία μπήκε στο Αφρίν και απειλεί το Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό.

Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα.

Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις Σάββατο 28 Απρίλη στις 7:00μ.μ στην αίθουσα του Δήμου στο Καρλόβασι εκδήλωση για την πρωτομαγιά, αντιπολεμική συναυλία

Κυριακή 29 Απρίλη στις 11:00π.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στο Βαθύ εκδήλωση για τα παιδιά με το μουσικό παραμύθι <<Γεια Χαρά!>>

Τρίτη 1η Μάη στις 10:00π.μ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, απεργιακή συγκέντρωση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Στις 10:30 π.μ εκδήλωση στο μνημείο των εκτελεσμένων της Καισαριανής, στον Εύδηλο

Στις 11:30π.μ μηχανοκίνητη αντιπολεμική πορεία, από τον Εύδηλο μέχρι τις Ράχες

Στις 12:00μ.μ πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Χριστού Ραχών

 

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

 

Η εκτελεστική γραμματεία του Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ

 

 

 

 

1η Μάη 2018. Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών!

 

 

Η 1η Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, εφαλτήριο νέων αγώνων!

Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της Πρωτομαγιάς του 44.

 

Τιμάμε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

 

Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις!

 

Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα.

Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση.

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της εποχής μας!

 

Ειδικά στο χώρο της εκπαίδευσης αγωνιζόμαστε για :

  • Μόνιμους διορισμούς των πάνω από 25.000 αναπληρωτών, εξίσωση των δικαιωμάτων τους με τους μόνιμους και μέτρα στήριξής τους με τους μόνιμους – Κάλυψη όλων των κενών με τις αντίστοιχες ειδικότητες Γενικής και Ειδικής Αγωγής – Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. ΤΩΡΑ όλα τα προνήπια – νήπια στα Δημόσια Νηπιαγωγεία.
  • Να μην περάσει το νομοσχέδιο για τις «νέες δομές», που προσαρμόζει παραπέρα τη δημόσια εκπαίδευση στις ανάγκες της αγοράς, τσακίζει την Ειδική Αγωγή, και εισάγει την αντιδραστική αξιολόγηση – κρατικό έλεγχο σύμφωνα με την απαίτηση βιομηχάνων – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΟΟΣΑ.
  • 12χρονο Ενιαίο Σχολείο Υποχρεωτικής Γενικής Εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά!

 

Η κυβέρνηση, προωθεί τα συμφέροντά των επιχειρηματικών ομίλων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Δε θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ντόπιων και ξένων.

 

Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων.

Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών με τον λαό της Συρίας να βρίσκεται στην δίνη της βαρβαρότητας.

 

Οι πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη. Γέμισε με πνιγμένους πρόσφυγες το Αιγαίο. Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πλουτοπαραγωγικών πηγών από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία απειλεί το Αιγαίο, το ΝΑΤΟ, που αλωνίζει στο Αιγαίο και όπου πάει αιματοκυλάει τους λαούς, το παίζει «ουδέτερο», ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό.

 

Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη 2018 σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας, που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.

Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Καμία αλλαγή συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα κατοχυρώνουν! Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ –  Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ – καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά, έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τα συνδικάτα!

 

Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ – ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!

 

Συμμετέχουμε στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στις οποίες καλούν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ:

  • Στις 10:30π.μ εκδήλωση στο μνημείο των εκτελεσμένων της Καισαριανής, στον Εύδηλο
  • Στις 11:30π.μ μηχανοκίνητη αντιπολεμική πορεία, από τον Εύδηλο μέχρι τις Ράχες
  • Στις 12:00μ.μ πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Χριστού Ραχών

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

 

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ- ΚΗΕ
(Ε.ΤΕ/ΔΕΗ-ΚΗΕ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ

 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
«Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,
για την τελική νίκη των λαών»

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την
ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας !

Με κατεπείγουσες διαδικασίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε στις 25/4/2018 το
νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη,
σε συνέχεια των σχεδίων ιδιωτικοποίησης των προκατόχων της κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Το νομοσχέδιο συναντάει την αντίδραση και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Υλοποιεί τη
συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ, ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της ΕΕ για παραπέρα
“απελευθέρωση” και εμπορευματοποίηση της Ενέργειας, για να βρουν εγγυημένα κερδοφόρα
διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλιακών ομίλων. Την απελευθέρωση την έχει
ήδη πληρώσει πανάκριβα ο λαός μας με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας να αυξάνεται
κατά 157% από το 2000, ενώ το 30% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας. Η
κυβέρνηση με το νόμο αυτό, οδηγεί σε νέες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος για το λαό, σε
απολύσεις και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στον κλάδο, ωφελεί μόνο τους επενδυτές και τους βιομηχάνους.

Τώρα είναι η ώρα να αμφισβητήσουμε και να συγκρουστούμε με την πολιτική της
απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει επιβληθεί και στην χώρα μας εδώ και
10ετίες από την Ε.Ε.

Διεκδικούμε ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας με αποκλειστικότητα
στην παραγωγή, μεταφορά, διανομή, εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας που θα
αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και θα λειτουργεί προς όφελος των εργαζομένων και
του λαού και όχι των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

  • Μόνο με αυτό το πλαίσιο διεκδίκησης και καλά οργανωμένους αγώνες κάθε μορφής,
    μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια, να τους καθυστερήσουμε, να αποτρέψουμε σήμερα το
    έγκλημα ξεπουλήματος λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων, αύριο των υδροηλεκτρικών και
    του ΔΕΔΔΗΕ, να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες που έχουμε ήδη στον ΑΔΜΗΕ.
  • Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε τους μισθούς μας, τις συντάξεις,τα δικαιώματα μας.
  • Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα αγαθό για την εργατική τάξη, τους
    αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ της
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ-ΟΡΥΧΕΙΩΝ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ :
ΣΑΜΟΣ: 10 π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΙΚΑΡΙΑ: 12 το μεσημέρι στην πλατεία Χριστού Ραχών

 

Τ.Δ.Ε ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Συνάδελφοι οικοδόμοι Έλληνες και μετανάστες.

Πριν από 132 χρόνια, την 1 Μάη 1886 στις ΗΠΑ με επίκεντρο το Σικάγο 400.000 εργάτες διαδήλωσαν για να διεκδικήσουν μείωση των ωρών εργασίας.

Κεντρικό σύνθημα ήταν 8 ώρες δουλειάς, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνο. Εκείνα τα χρόνια αυτές οι διεκδικήσεις φάνταζαν ακατόρθωτες. Η εργατική τάξη όμως με ταξικό προσανατολισμό και κεντρικό σχεδιασμό από την ομοσπονδία εργασίας, μετά από αιματοβαμμένους αγώνες κατάφερε να θεσπιστεί η 8ωρη εργασία.

Ο γιορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς γίνεται μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Το νέο έγκλημα ενάντια στο λαό της Συρίας, με τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ-Μ.Βρετανίας και Γαλλίας, δημιουργεί απρόβλεπτες καταστάσεις και μεγάλους κινδύνους.

Την ίδια ώρα, που οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ματώνουν από την αντιλαϊκή πολιτική, τους αντεργατικούς νόμους που δεν έχουν ημερομηνία λήξης, τα μονοπώλια, οι ιμπεριαλιστές ακονίζουν τα μαχαίρια τους, γυαλίζουν τα κανόνια τους, για να εξασφαλίσουν πεδία μεγαλύτερης κερδοφορίας. Είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος που τη «λυπητερή» την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη που έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, που προωθεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της αστικής τάξης της χώρας μας με τον στόχο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» και της συμμετοχής μας σε πολεμικές νατοϊκές  επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς.

Μας βάζει σε μεγάλους κινδύνους βαφτίζοντας το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αυτούς δηλαδή που έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα και δεν αναγνωρίζουν τα σύνορά μας, σε δυνάμεις σταθερότητας. Αυτούς που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε θαλάσσιο στρατόπεδο νατοϊκών πολεμικών πλοίων και όλη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, σε ένα απέραντο πεδίο βολής και βάσεων.

Εμείς οι εργάτες πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την πάλη μας για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που γεννάει φτώχεια, δυστυχία, πολέμους, προσφυγιά.

Ο μόνος δρόμος είναι εμείς με την πάλη μας να υπερασπιστούμε και να κάνουμε πραγματικότητα όσα έχουμε ανάγκη

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00΄ 

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

ΖΗΤΩ η 1η ΜΑΗ

ΖΗΤΩ η εργατική τάξη όλου του κόσμου

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!!

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΑΜΟΥ

1η Μάη 2018

 

Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 1Η ΜΑΗ,

 10πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

και το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στις 7 μ.μ.

στην αίθουσα του Δήμου στο Καρλόβασι, στην Εκδήλωση του ΕΚΣ για την Πρωτομαγιά

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Την πρώτη του Μάη η παγκόσμια εργατική τάξη τιμάει τους νεκρούς της. Αυτούς που πάλεψαν στο Σικάγο του 1886 για το 8ωρο, τους καπνεργάτες του 1936, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής του ‘44 αλλά και τους χιλιάδες ήρωες που έδωσαν και δίνουν καθημερινά σκληρό ταξικό αγώνα για τα δίκια της τάξης μας.

 

Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους και προσφυγιά. Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε. Δεν υποκύπτουμε στο φόβο και τον εκβιασμό! Μας τρομοκρατούν γιατί ξέρουν τη δύναμή μας. Οργανωνόμαστε και παλεύουμε μαζί με το σωματείο μας, μαζί με το ΠΑΜΕ!

 

Στον κλάδο μας το ρεκόρ αφίξεων και κερδών για τους μεγαλοξενοδόχους, τα τουριστικά γραφεία και τα μεγάλα εστιατόρια μεταφράζεται με αφαίρεση δικαιωμάτων, απλήρωτη ή ανασφάλιστη δουλειά, 7ήμερη δουλειά χωρίς ρεπό, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση, πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας, τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την καταπάτηση και τη μη υποχρεωτικότητα της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Ε.Ε.

 

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην «ειρήνη», δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

 

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει μπροστά σε επικίνδυνες εξελίξεις που φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ο πρόσφατος βομβαρδισμός της Συρίας από τα γεράκια του πολέμου ΗΠΑ – Βρετανία – Γαλλία με την στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι καθαρό ότι έχει αιτία τα πετρέλαια της περιοχής, τα παράγωγα και τους δρόμους εμπορίου του, καθώς και τις αντιθέσεις με την Ρωσία. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι που φουσκώνουν τα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας.

Απαιτούμε:

  • Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου και τη χώρα. Δημιουργία ανθρώπινων, προσωρινών και ανοιχτών χωρών φιλοξενίας.
  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Απομονώνουμε τους εγκληματίες, δολοφόνους, ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
  • Υποχρεωτική εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Να υπογράψει τώρα η κυβέρνηση την υποχρεωτικότητά της.
  • Κανένα Ξενοδοχείο στη Σάμο να μην εφαρμόζει την Εθνική ΣΣΕ. Έχουμε Κλαδική ΣΣΕ και την απαιτούμε! Είναι δικαίωμά μας!
  • Κατάργηση του ηλικιακού διαχωρισμού στους μισθούς. Κανένας ανασφάλιστος και απλήρωτος. 8ωρο, 5μερο, 40ωρο.
  • Αύξηση και επίδομα ανεργίας για όλους και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία μας. Μέτρα προστασίας για μας και την οικογένειά μας.
  • Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

 

 

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ  2018

Με κατεπείγουσες διαδικασίες το κυβερνητικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τα δεκανίκια του, ψήφισε στις 25/4/2018 το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, που δεν είναι τίποτε άλλο από την συνέχεια των σχεδίων ιδιωτικοποίησης των προκατόχων της κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το νομοσχέδιο συναντάει την καθολική αντίδραση και τις μαχητικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των τοπικών κοινωνιών, αλλά και ολόκληρης της εργατικής τάξης, αφού δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υλοποιεί τη συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ, ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της ΕΕ για παραπέρα “απελευθέρωση” και εμπορευματοποίηση της Ενέργειας, προκειμένου να βρουν εγγυημένα κερδοφόρα διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλιακών ομίλων.

Την “απελευθέρωση” την έχουν ήδη πληρώσει πανάκριβα τα λαϊκά νοικοκυριά με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας να αυξάνεται κατά 157% από το 2000, ενώ το 30% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας.

Είναι σίγουρο ότι με τον νέο νόμο η κυβέρνηση θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τον λαό, ενώ για τους  εργαζόμενους του κλάδου επιφυλάσσει  νέο πετσόκομμα των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, σε ακόμα πιο μαύρες και <<ευέλικτες εργασιακές σχέσεις>> και σίγουρα θα υπάρξουν νέες απολύσεις.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας  ωφελεί μόνο τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους , τους <<επενδυτές>> και τους βιομήχανους.

Η μόνη διέξοδος είναι να αμφισβητήσουμε, να συγκρουστούμε και τελικά να ανατρέψουμε την πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει επιβληθεί και στην χώρα μας εδώ και δεκαετίες από την Ε.Ε.

Να βάλουμε στην άκρη κυβερνήσεις, διοικήσεις, αστικά κόμματα, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που μας λένε ότι υπάρχει και <<καλή απελευθέρωση>> και δήθεν μέσα στην ζούγκλα της απελευθερωμένης αγοράς μπορούμε να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι.

 

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς  εργαζόμενους του ομίλου ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα που έδωσαν την μάχη στις πύλες των μονάδων, των ορυχείων, των εργοταξίων, των γραφείων και καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί η απελευθέρωση δεν τελείωσε εδώ.
ΟΛΟΙ  ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΚΓΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

 

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ

ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ

 

Η Διοίκηση του ΕΚΣ καταγγέλλει τις προσαγωγές πολλών μελών της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης χθες το βράδυ (25/4/2018) από την αστυνομία επειδή έγραφαν αντιπολεμικά συνθήματα σε τοιχία του οδικού δικτύου του νησιού.

Ανάμεσα τους η Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης του νησιού και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, εκλεγμένοι συνδικαλιστές μέλη Διοικήσεων Σωματείων και εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Σάμου.

Η κυβέρνηση αφού πρώτα κάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, γέμισε τη χώρα με ΝΑΤΟϊκά ορμητήρια και βάσεις θανάτου, σήμερα ως ο καλύτερος σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στη χώρα μας, δεν ανέχεται καμία φωνή αντίστασης και αμφισβήτησης του βρώμικου έργου που θέλει να βγάλει σε πέρας.

Αυτό δείχνει καθημερινά με τη βία και την καταστολή που έχει εξαπολύσει σε όλη τη χώρα, για την αιματοβαμμένη ανάπτυξη και τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας». Οι προσαγωγές στη Σάμο είναι συνέχεια του κύκλου τρομοκράτησης του λαού. Έγιναν γιατί θέλει να φιμώσει όποιον αντιστέκεται στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και στη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο. Ενός πολέμου που γίνεται για το ποια κράτη και ποια μονοπώλια θα ελέγχουν το φυσικό αέριο, τα πετρέλαια κλπ και τους δρόμους μεταφοράς τους.

Έγιναν και γίνονται ενάντια σε όποιον έχει στόχο να αφυπνίσει το λαό ενάντια στην πολιτική τους, ενάντια στα γεράκια του ΝΑΤΟ και Ε.Ε. που θέλουν να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια τους και τα συμφέροντά τους.

Έγινε γιατί και αυτή η κυβέρνηση ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική, πολιτική και λαϊκή δράση.

Είναι επιτακτική ανάγκη να πυκνώσουν οι γραμμές της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και των Σωματείων από νεολαία, εργαζόμενους και το λαό των νησιών μας.

Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια των μακελάρηδων των λαών. Να απαιτηθεί να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και να αποδεσμευτεί η χώρα από ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να μην υπάρξει καμία αλλαγή συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Να επιστρέψουν όλοι οι ένστολοι που είναι εκτός συνόρων. Να εκφραστεί αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε όλους τους λαούς του κόσμους. Να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή και κάθε εθνικιστική ρατσιστική οργάνωση που σκορπίζει το μίσος στο λαό.

 

Καλούμε το λαό και τα σωματεία σε μαζική συμμετοχή

στις Πρωτομαγιάτικες Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΕΚΣ την Τρίτη 1η Μάη

στη Σάμο στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στην Ικαρία στις 12 μ.μ. στο Χριστό Ραχών

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue