Home ΚοινωνίαΕλλάδα Εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη : Συνέλευση για συζήτηση και έγκριση κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης

Εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη : Συνέλευση για συζήτηση και έγκριση κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης

by ikariaki.gr
6 views

Η πρόταση για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ ήρθε μετά τον αποφασιστικό αγώνα των εργαζομένων, με δεκάδες κινητοποιήσεις

Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη οργανώνει αύριο Τετάρτη, στις 3 μ.μ., στο κτίριο των πλωτών δεξαμενών (πρώην Ρουσάκη) στο Πέραμα, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, με θέμα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Ναυπηγοεπισκευαστικών Εργασιών . Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων, μετά τις 2.30 μ.μ. σταματά κάθε εργασία .

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο επισημαίνει:

«Μετά από δεκάδες κινητοποιήσεις, γενικές και ανά επιχείρηση, με το σύνολο του κλάδου να στέκεται παλικαρίσια απέναντι στις προκλήσεις και τις απειλές των εργοδοτών, μετά την ομόφωνη απάντηση στα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φρενάρουν τον αγώνα μας προς όφελος των εργοδοτών, μετά τις απειλές από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι όποιος διεκδικεί και διαταράσσει τη συμφωνία με την “Cosco” θα αντιμετωπίζεται αμείλικτα, φτάνουμε στο σημείο σήμερα, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, να φέρνουμε για συζήτηση και έγκριση στη Γενική Συνέλευση πρότασης των εργοδοτών που μπορεί να αποτελέσει λύση για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ.

Από την αρχή του χρόνου, χιλιάδες συνάδελφοι, με αποφασιστικότητα και πίστη στο δίκιο του αγώνα μας, δίνουμε τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. (…) Ο αγώνας μας αυτός είναι που ανάγκασε την Ενωση των εργοδοτών να κάνει πίσω από την αρχική της επιδίωξη να σβήσει όλα όσα είχαμε κατακτήσει εδώ και δεκαετίες.

(…) Αυτό που είχαν στο μυαλό τους ήταν να μας βάλουν να κουβεντιάσουμε με βάση την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, για μεροκάματα των 40, 50, 60 ευρώ. Αντίστοιχες απαιτήσεις είχαν για κατάργηση και για μια σειρά θεσμικές κατακτήσεις, όπως το 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, την 100% προσαύξηση στην υπερωρία από την πρώτη ώρα, ακόμα και τα διαλείμματα και την αποζημίωση που δικαιούμασταν σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος από το πρώτο μεροκάματο. Με λίγα λόγια, είχαν πάρει φόρα από όλη τη νομοθεσία που άλλαξε υπέρ τους από όλες τις κυβερνήσεις τον καιρό της κρίσης, και μας πίεζαν να αποδεχτούμε την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την τεράστια και πολύχρονη ανεργία, που μας οδήγησε στην εξαθλίωση.

(…) Επιλέξαμε σαν εργαλείο για να πιέσουμε την εργοδοσία, την υπογραφή των διμερών επιχειρησιακών συμβάσεων, χωρίς όμως να κάνουμε πίσω από τον κύριο, το βασικό μας στόχο, που είναι η υπογραφή μετά από σχεδόν δέκα χρόνια ικανοποιητικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο χώρο, που θα είναι υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις.

Γίνεται κατανοητό ότι η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη και θα δώσει το μήνυμα για τη συνέχεια, στη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση για να κηρύξει υποχρεωτική τη σύμβαση που θα καταλήξουμε, για να διεκδικήσουμε ανατροπές στο σύνολο όσων κάθε μέρα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη».

 

Αναδημοσίευση από : https://www.rizospastis.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue