Home ΚοινωνίαΕλλάδα Επιχειρήσεις«Παίρνουν ζωή» κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Επιχειρήσεις«Παίρνουν ζωή» κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

by ikariaki.gr
1 views

ο άνοιγμα καταστημάτων που έχουν κλείσει στα χρόνια της κρίσης, σε σημεία του ιστορικού κέντρου που έχουν πληγεί αισθητά ή άλλα που κρίνονται υποβαθμισμένα ελέω και της υψηλής παραβατικότητας επιδιώκει ο Δήμος Αθηναίων.

Μέσω του προγράμματος «ΠΟΛΗ²», ένα project φιλόδοξο αλλά με προοπτικές όμως να αποτελέσει εφαλτήριο για επόμενες δράσεις, η Τοπική Αρχή πριμοδοτεί τα νέα καταστήματα με τα λειτουργικά έξοδα του πρώτου εξαμήνου όπως και το σύνολο των ενοικίων για την ίδια περίοδο.

Το εν λόγω project απευθύνεται σε νέες κι υφιστάμενες δημιουργικές ομάδες ώστε να αποκτήσουν τη «βάση» τους, να πειραματιστούν και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, στην καρδιά της Αθήνας, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η αξιολόγηση και επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει από πενταμελή Επιτροπή. Κάθε κατάστημα θα μπορεί να στεγάζει μια ή και περισσότερες επιχειρήσεις, με δυνατότητα συστέγασης και συνεργασίας, ενώ η επιλογή θα γίνεται ώστε να ευνοεί μελλοντικές συνεργασίες-συμπράξεις.

Η δράση για αρχή είναι πιλοτική, με προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ και με την συμβολή της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου.

Η Πλατεία Θεάτρου…και η Στοά Εμπόρων

Σημείο αναφοράς για πολιτιστικά δρώμενα αναμένεται να γίνει η γνωστή πλατεία Θεάτρου. Συγκεκριμένα θα ανοίξουν 7 καταστήματα που θα στεγάζουν δραστηριότητες με έμφαση στη νέα επιχειρηματικότητα, στο χώρο της χειροτεχνίας και του βιομηχανικού προϊόντος, θα φιλοξενούν αποκλειστικά εναλλασσόμενα πολιτιστικά προγράμματα.

Παράλληλα, στο επίκεντρο έρχεται η Στοά Εμπόρων όπου θα λειτουργήσουν ξανά 10 καταστήματα, για τα οποία θα υπάρχει τις επόμενες μέρες αναλυτική ενημέρωση και αντίστοιχη πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, θα ανακοινωθούν και τα επόμενα βήματα της δράσης καθώς ο σχεδιασμός για παρεμβάσεις και σε άλλες περιοχές του κέντρου βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνης

«Είναι μια ξεχωριστή πρωτοβουλία στην ελληνική πραγματικότητα που ασφαλώς δεν μπορεί να λύσει συνολικά το πρόβλημα με τα κλειστά καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Η επιτυχία του προγράμματος όμως θα είναι ικανή να αλλάξει σημαντικά την εικόνα της περιοχής», σημείωσε ο δήμαρχος. κ. Γιώργος Καμίνης.

Ευχαρίστησε δε την διοίκηση του ΕΦΚΑ και την υπουργό Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου για την συμβολή τους ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και στην Στοά Εμπόρων.

Από την πλευρά του κ. Αλέξης Γαληνός, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής επεσήμανε πως το στοίχημα είναι μεγάλο όμως στόχος είναι τα υποβαθμισμένα ιστορικά σημεία της πόλης να γίνουν ξανά ελκυστικά.

Οι πρωτοβουλίες αφορούν, για την ώρα, καταστήματα στις περιοχές Ομόνοια – Σύνταγμα – Μοναστηράκι.

Κρόκος Βάιος

 

Αναδημοσίευση από : https://www.sofokleousin.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue