Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Επιτέλους κάτι καλό – Ένταξη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Ικαρίας

Επιτέλους κάτι καλό – Ένταξη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Ικαρίας

by ikariaki.gr
8 views

Σήμερα, 4/10/1017, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3437 Τεύχος ΄Β) η τροποποίηση του οργανισμού του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας, ώστε στο Παθολογικό Τμήμα να εντάσσεται και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Μετά από τις συνεχείς ενέργειες:  του Βουλευτή νομού Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου-ΚΥ Ικαρίας και του Διοικητή κ. Καρδάση, του Νοσοκομείου Σάμου, της  Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ, αλλά κυρίως με την αμέριστη συνδρομή  του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, του  Aν. Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, που από την πρώτη στιγμή ενίσχυσε το έργο, και τη συνεχή στήριξη του Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρού, ένα έργο σταθμός για την Ικαρία και τους κατοίκους της θεσμοθετείται.

Με την τροποποίηση του οργανισμού δημιουργείται μια θέση ειδικευμένου ιατρού ΕΣΥ, ειδικότητας Νεφρολογίας και ανοίγει ο δρόμος για την τεχνική πλέον ολοκλήρωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Το έργο αυτό αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητας ζωής των ασθενών-νεφροπαθών κατοίκων Ικαρίας, αλλά και εκείνων των επισκεπτών στο νησί που θα χρήζουν σχετικής φροντίδας.

Συνεχίζουμε για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και την ποιοτική αναβάθμιση της υγείας στο νομό Σάμου.

 

Από το γραφείο του Βουλευτή

 

 

banner

 

Υ.Γ. Ικαριακής Ραδιοφωνίας : Χαιρόμαστε που επιτέλους έγινε το πρώτο βήμα, με την ένταξη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο – Κ.Υ. Ικαρίας. Γνωρίζουμε ότι έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας για την τελική λειτουργία της μονάδας, αλλά εμείς από την αρχή το ….”πήραμε ζεστά” το θέμα της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Ικαρία, που έχει “ξεσπιτώσει” πολλούς συμπατριώτες μας με αυτή την πάθηση, αλλά και εμποδίζει πολλούς άλλους νεφροπαθείς να επισκεφθούν το νησί μας, συν το γεγονός ότι έρχεται να συμπληρώσει την έλλειψη αντίστοιχης μονάδας στα γειτονικά νησιά ( Φούρνους, Πάτμο κλπ.). Γι αυτό θα είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή για να τονίζουμε και να παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος, μέχρι την τελική λειτουργία της Μονάδας στο νησί μας.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue