Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Επίσκεψη της Περιφερειάρχη σε έργα συντήρησης του οδικού δικτύου της Λέσβου

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη σε έργα συντήρησης του οδικού δικτύου της Λέσβου

by ikariaki.gr
9 views

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευομένη από τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος & Βιομηχανίας κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, επισκέφθηκε χθες το έργο συντήρησης της επαρχιακής οδού Κεραμειών- Αγιάσου- Βασιλικών- Πολιχνίτου- Βατερών και συγκεκριμένα την περιοχή Μεγάλης Λίμνης στη διασταύρωση προς Αμπελικό, όπου εξελίσσονται οι εργασίες κατασκευής νέου ασφαλτοτάπητα σε μήκος 10 χιλιομέτρων, καθώς και η διαγράμμιση, ώστε να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια και η προσβασιμότητα.

Ακολούθως, η κα. Καλογήρου πραγματοποίησε επίσκεψη στις εργασίες συντήρησης της επαρχιακής οδού Καλλονής- Παρακοίλων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του έργου  «Συντήρηση οδικού δικτύου Δυτικής Λέσβου μετά των προσβάσεων» συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Στο πλαίσιο του έργου έχουν ήδη ολοκληρωθεί εργασίες για τον καθαρισμό των τεχνικών έργων και των τάφρων σε τμήματα της οδού, εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιοχή της Αρίσβης, σε τμήμα της επαρχιακής οδού Καλλονή- Σκάλα Καλλονής, καθώς και στην επαρχιακή οδό Ερεσός- Σκάλα Ερεσού.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και εκτελείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

 

Έργο άρσης επικινδυνότητας στον Κούκο Μεσοτόπου

banner

Ξεκινάει το έργο για την άρση επικινδυνότητας στον

Κούκο Μεσοτόπου

Τρεις μήνες η προθεσμία ολοκλήρωσής του

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση του έργου «Εργασίες άρσης επικινδυνότητας βραχώδους πρανούς από σεισμικά φαινόμενα στην 15η Επαρχιακή Οδό Άγρας – Μεσοτόπου», συνολικού προϋπολογισμού 318.500 ευρώ.

 

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες για την αντιμετώπιση των καταπτώσεων βραχωδών πρανών, με στόχο την επίτευξη της ασφαλούς διέλευσης σε τμήμα της 15ης επαρχιακής οδού Άγρας – Μεσοτόπου επάνω από τον οικισμό Μεσοτόπου (ανάντη) και συγκεκριμένα την αποτροπή αποκολλήσεων τμημάτων βράχων που ενεργοποιήθηκαν από την σεισμική δραστηριότητα που έπληξε τη νήσο Λέσβο τον Ιούνιο του 2017.

Ειδικότερα, προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες για την προστασία επισφαλών πρανών στο δυτικό τμήμα του όγκου «Κούκος» από καταπτώσεις λίθων ως εξής:

  • Επιλεκτική άρση καταπτώσεων µέσω αφαίρεσης των βραχωδών εξάρσεων που αποκολλούνται, με αποτέλεσμα να ανατρέπονται και να ολισθαίνουν στο οδόστρωμα της επαρχιακής οδού.
  • Τοποθέτηση – επένδυση τμημάτων του «φρυδιού» του πρανούς µε πλέγματα πλήρως αγκυρούμενα όπου αυτά ενδείκνυται και είναι εφικτό, µε αγκύρια πλήρους πάκτωσης διαφόρου μήκους και ενίσχυση µε συρματόσχοινα και πλέγμα τάνυσης.
  • Καθαρισμός της επιφάνειας του πρανούς ανάντη της επαρχιακής οδού και κατάντη του φρυδίου του πρανούς από ήδη χαλαρωμένα, αποκολλημένα και ασταθή βράχια και απομάκρυνσή τους για να προληφθεί ενδεχόμενη κατάπτωση αυτών µε τυχόν δυσάρεστα αποτελέσματα στη διέλευση των οχημάτων.

 

Η συνολική προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου είναι 3 μήνες.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue