Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου στην Ικαρία

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου στην Ικαρία

by ikariaki.gr
7 views

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου βρίσκεται σήμερα καθώς και αύριο στην Ικαρία.

Η Περιφερειάρχης θα παραστεί στην έναρξη της 2ης Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Βετεράνων «Ευάνδρια 2018». Πρόκειται για ιστιοπλοϊκό αγώνα με κυβερνήτες ηλικίας άνω των 70 ετών, που συνδιοργανώνουν ο Ναυτικός Όμιλος Ικαρίας και η Εταιρία Ικαριακών Μελετών, υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που έχει εκκίνηση και τερματισμό τη μαρίνα στον Άγιο Κήρυκο, αξιοποιεί το έργο κατασκευής Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών που ξεκίνησε το 2015 και ολοκληρώθηκε το 2016 με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το Καταφύγιο έχει χωρητικότητα 77 σκαφών μεγέθους από 6 έως 15 μέτρα.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2018 και έχει ενδιάμεσους σταθμούς τον Μαραθόκαμπο Σάμου και τους Φούρνους Κορσεών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Ικαρία η κα. Καλόγηρου μαζί με τον Έπαρχο Ικαρίας κ. Παναγιώτη Γενούζο, πρόκειται να επισκεφθούν το οδικό έργο Κάλαμος- Νας, το οποίο είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες των 16,5 χιλιομέτρων του δρόμου και βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελευταίες ασφαλτοστρώσεις μήκους 1 χιλιομέτρου, ώστε να είναι έτοιμο εντός του 2018 το έργο που συνολικά έχει μήκος 17,5 χιλιόμετρα. Η οδική σύνδεση από τον Κάλαμο στο Νας με έναν σύγχρονο και ασφαλή οδικό άξονα είναι έργο σημαντικό για την περιοχή, το οποίο για πολλά χρόνια περίμενε η τοπική κοινωνία.

Η Περιφερειάρχης θα πάει, επίσης, στο χωριό Μονοκάμπι όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Σοφίας.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue