Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στην περιοχή της Μόριας

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στην περιοχή της Μόριας

by ikariaki.gr
1 views

Από τις εργασίες καθαρισμού χειμάρρου στην περιοχή του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου Μόριας

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή της Μόριας όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για τον καθαρισμό των χειμάρρων της περιοχής, καθώς και εργασίες για τον καθαρισμό της βλάστησης και των απορριμμάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

 

Η Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Μόριας κ. Νικόλαο Τρακέλλη και τον ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών καθαρισμού των χειμάρρων της περιοχής, όπου τα προβλήματα είναι συσσωρευμένα λόγω των λυμάτων που προέρχονται από το Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων, καθώς και για το έργο «καταπολέμησης κουνουπιών» στο πλαίσιο του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη ο δεύτερος ψεκασμός στην περιοχή.

Από τις εργασίες καθαρισμού του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας της Μόριας

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μετά και την πρόσφατη απόφαση για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας από την πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, έχει ζητήσει επανειλημμένα από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής την άμεση έναρξη των εργασιών για την κατασκευή κατάλληλου συστήματος επεξεργασίας αστικών λυμάτων του Κέντρου προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την δημόσια υγεία και για το περιβάλλον.

Από τις εργασίες καθαρισμού του παρακείμενου στο ΚΥΤ χειμάρρου

Η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τη Μόρια και πιο συγκεκριμένα το ιατρείο του χωριού καθώς και την αγορά, όπου συναντήθηκε με αρκετούς κατοίκους και συζήτησε για τις αυξημένες, ιδίως τον τελευταίο καιρό, επιπτώσεις από το προσφυγικό-μεταναστευτικό που σχετίζονται τόσο με την περιβαλλοντική ρύπανση όσο και τις ζημιές σε αγροκτήματα και τοπικές επιχειρήσεις.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue