Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Επίσκεψη της κας Χριστιάνας Καλογήρου στις Οινούσσες

Επίσκεψη της κας Χριστιάνας Καλογήρου στις Οινούσσες

by ikariaki.gr
1 views

Στις Οινούσσες βρίσκεται η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Παντελή Μπουγδάνο, Ιωάννη Μανάρα και Δημήτρη Μεσολογγίτη.

 

Κατά την παραμονή της στο νησί η κα. Καλογήρου παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τον πολιούχο Οινουσσών Άγιο Νικόλαο.

 

Στη συνέχεια, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στη συνεδρίαση της Τεχνικής Δομής Στήριξης (Τ.Δ.Σ.) για την υλοποίηση Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.) στην Π.Ε. Χίου. Στη συνεδρίαση πήραν επίσης μέρος ο Δήμαρχος Οινουσσών κ.  Στέφανος Βογιατζής, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μαγκανάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριάκος Θεοδωράκης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, η Προϊσταμένη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Εξετάστηκαν αναλυτικά τα θέματα προετοιμασίας και υλοποίησης έργων του Δήμου Οινουσσών και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που εντάσσονται στο πρόγραμμα των Ο.Χ.Ε. και προσδιορίστηκαν οι ανάγκες συνεργασίας και υποστήριξης των δράσεων για την ωρίμανση και υλοποίηση των προγραμματιζόμενων έργων. Οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται στην ολοκλήρωση κρίσιμων έργων βασικής υποδομής, όπως η «κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού των Οινουσσών» και η «κατασκευή του έργου προστασίας λιμενολεκάνης λιμένος Οινουσσών από τους δυτικούς ανέμους». Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο έργο «κατασκευή φράγματος στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Οινουσσών» καθώς και για έργα προώθησης ενναλακτικού τουρισμού (περιπατητικό μονοπάτι Οινουσσών).

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μεταξύ των άλλων τόνισε:

banner

«Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα αξιοποίησης διαθέσιμων πόρων, για να αντιμετωπίσουμε συνολικά και ολοκληρωμένα τα αναπτυξιακά ζητήματα των νησιών μας.  Οι Ο.Χ.Ε. μας δίνουν ιδίως για τα μικρά νησιά αυτή τη δυνατότητα. Οι επιμέρους δυσκολίες που υπάρχουν, κυρίως λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού στους μικρούς δήμους, μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη συνδρομή και την υποστήριξη όλων και αυτό ακριβώς κάνουμε».

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue