Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Επίσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στον Μανταμάδο

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στον Μανταμάδο

by ikariaki.gr
2 views

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Κωνσταντίνο Αδαμίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Χρύσανθο Αργυρίου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επισκέφθηκε σήμερα τον Μανταμάδο.

 

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποτροπής επέκτασης της ευλογιάς των προβάτων που παρουσιάστηκε στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα έχουν ληφθεί τα ακόλουθα μέτρα:

 

  • Ολοκληρώθηκε η απολύμανση του σφαγείου.
  • Τοποθετήθηκαν λινάτσες με ειδικό απολυμαντικό υγρό στους δρόμους.
  • Έχουν ήδη αναρτηθεί αφίσες με σχετικές οδηγίες.
  • Έγινε συνάντηση με τους κτηνιάτρους εκτροφής για τον συντονισμό των δράσεων αποτροπής επέκτασης της νόσου.
  • Από την αρμόδια υπηρεσία απαγορεύτηκε και για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα, η δακοκτονία σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων περιμετρικά των εστιών.
  • Ζητήθηκε εγγράφως από το δασαρχείο η απαγόρευση κυνηγιού στην περιοχή.

Αρχικά επισκέφθηκαν το σφαγείο του Μανταμάδου, το οποίο απολυμάνθηκε και ήδη επαναλειτουργεί. Ακολούθως, έγινε συνάντηση με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Λέσβου κ. Στέφανο Αποστόλου, τον πρόεδρο του Αγροτικού- Αλιευτικού Συνεταιρισμού κ. Παναγιώτη Σταμάτη και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, όπου συζήτησαν την αναγκαιότητα πιστής εφαρμογής των μέτρων ώστε να αποτραπεί η επέκταση της νόσου. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες κατέστησαν σαφές ότι η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας είναι σε 24ωρη βάση προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κτηνοτρόφων για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου.

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Έχουμε ήδη ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία την επίσπευση των διαδικασιών για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με εξειδικευμένο προσωπικό και ιδίως με κτηνιάτρους. Παρά την υποστελέχωση οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούν σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη κατάσταση. Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την προστασία της κτηνοτροφικής παραγωγής που είναι βασικός παράγοντας της τοπικής οικονομίας».

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue