Home ΚοινωνίαΕλλάδα Επέστρεψε από την Ικαρία η αποστολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας “Άρμα Θέσπιδος”

Επέστρεψε από την Ικαρία η αποστολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας “Άρμα Θέσπιδος”

by ikariaki.gr
6 views

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποστολή του Δήμου μας στην Ικαρία, στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους δύο Δήμους. Τον Δήμο Πατρέων εκπροσώπησε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.
Φέτος, το θεατρικό τμήμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, «ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ», που συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., Πέτρο Βάη, παρουσίασε τη θεατρική παράσταση, «Η τρελή του Σαγιό».
Ανέβηκαν οι τρεις προγραμματισμένες παραστάσεις, στις Ράχες, τον Εύδηλο και τον Άγιο Κήρυκο. Η προσέλευση των κατοίκων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με την παράσταση να γίνεται θέμα της ημέρας και τους θεατές να γεμίζουν τους ατμοσφαιρικούς χώρους που μετατράπηκαν σε αμφιθέατρο, ενώ οι ηθοποιοί, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
Οι θεατές αντέδρασαν θερμά και καταχειροκρότησαν όλους τους συντελεστές της παράστασης λέγοντας ότι η παράσταση «αιχμαλώτισε το βλέμμα τους».
Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Χρήστος Στρέπκος και παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Κολλυροπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Βιβή Αλεξάνδρου και Διονύσης Κλάδης. Τεχνικός σκηνής ο Κώστας Ματθαίου.
Η αποστολή έτυχε ζεστής φιλοξενίας από τον Δήμαρχο Ικαρίας, Στέλιο Σταμούλο και τους Αντιδημάρχους, Στέλιο Κουντούπη και Νίκο Λαρδά, και τον υπεύθυνο για τα πολιτιστικά, Σαράντο Φράγκο. Μια Δημοτική Αρχή, στην υπηρεσία των κατοίκων του φιλόξενου νησιού, όπου οι άνθρωποι του σου επιτρέπουν να γίνεις αμέσως παρέα τους.
Η μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων, δημιούργησε την ιδέα της αναβάθμισης των πολιτιστικών ανταλλαγών και με μία συμπαραγωγή από πολιτιστικά τμήματα και των δύο Δήμων. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα που αξίζει να υλοποιηθεί.
Όπως τονίστηκε και στη χθεσινή εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, στο θέμα που αφορούσε την προγραμματική σύμβαση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με το Υπουργείο Πολιτισμού: «Το υψηλό επίπεδο λειτουργίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., οφείλεται στη γενναία χρηματοδότησή του από τον Δήμο Πατρέων που στηρίζεται στη φιλοσοφία ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη για κάθε άνθρωπο. Οι πρωτοβουλίες μας έχουν στο επίκεντρό τους τις ανάγκες για τις λαϊκές οικογένειες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να δοθεί πρόσβαση στην πολιτιστική δραστηριότητα στο σύνολο του λαού.
Έτσι, ο προϋπολογισμός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που είναι συνολικά 950.000 ευρώ, καλύπτεται σχεδόν αποκλειστικά από το Δήμο Πατρέων.
Πέρυσι το Υπουργείο Πολιτισμού επιχορήγησε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με το «φοβερό» ποσό των 62.000 ευρώ ενώ για φέτος προβλέπονται 42.000 ευρώ.
Επίσης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιχορήγησε πέρυσι με το εξίσου «φοβερό» ποσό των 20.000 ευρώ και φέτος, όπως μας ενημέρωσε, το ποσό που θα διαθέσει θα περικοπεί και θα φθάσει στο «δυσθεώρητο» ύψος των 6.500 ευρώ…
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, η επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι “σταγόνα στον ωκεανό” στο σύνολο των δράσεων που αναπτύσσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Πάτρας».
Αναδημοσίευση από : http://www.pelop.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue