Home ΠεριβάλλονΑρχιπέλαγος Εντοπίστηκε θηλυκή φάλαινα Φυσητήρας ανάμεσα στη Χίο και την Ικαρία

Εντοπίστηκε θηλυκή φάλαινα Φυσητήρας ανάμεσα στη Χίο και την Ικαρία

by ikariaki.gr
17 views

Είναι μία από τις 4 θηλυκές φάλαινες φυσητήρες που μελετούσε  τις προηγούμενες ημέρες το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας”Αρχιπέλαγος” με μήκος περίπου 12 μέτρα. Την θηλυκή φάλαινα Φυσητήρας  κατέγραψαν εχθές οι ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος ανάμεσα στη Χίο και την Ικαρία.

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας”Αρχιπέλαγος”αναφέρει :

Παρά την καταστροφή που εξελίσσεται στις θάλασσές μας αυτές τις ημέρες, αλλά και τη μεγάλη ανησυχία μας που επιβεβαιώθηκε για το πόσο ανέτοιμος είναι ο κρατικός μηχανισμός να τις προστατέψει, προσπαθώντας να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας, μοιραζόμαστε μαζί σας μία εικόνα από τις φάλαινες φυσητήρες που κατέγραψαν εχθές οι ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος ανάμεσα στη Χίο και την Ικαρία”.

Είναι μία από τις 4 θηλυκές φάλαινες φυσητήρες που μελετούσαμε τις προηγούμενες ημέρες – με μήκος περίπου 12 μέτρα. Ένα πραγματικά μαγικό ζώο, η παρουσία του οποίου αναφέρεται στις ελληνικές θάλασσες από την αρχαιότητα, με τις εντυπωσιακές για την εποχή καταγραφές του Αριστοτέλη.

Η φάλαινα φυσητήρας είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος είδος θαλάσσιου θηλαστικού που συναντάται τακτικά στις ελληνικές θάλασσες.

Οι αρσενικοί ξεπερνούν τα 18 μέτρα σε μήκος και τους 50 τόνους σε βάρος, ενώ οι θηλυκοί έχουν μέσο μήκος 12 μέτρα και βάρος 20 τόνους. Παρά το μεγάλο μέγεθός τους, δεν αποτελεί κανένα κίνδυνο για τον άνθρωπο.Η φάλαινα φυσητήρας έχει το μεγαλύτερο εγκέφαλο, από κάθε άλλο ζώο.

 

Αναδημοσίευση από : https://www.samos24.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue