Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Ενημέρωση για την λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ικαρίας

Ενημέρωση για την λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ικαρίας

by ikariaki.gr
7 views

 

 

 

 

 

 

 

 

banner

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         22  Ιανουαρίου  2019                                       

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ                                 

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

 

Παρουσίαση Δραστηριοτήτων Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ικαρίας

 

Το Κέντρο Κοινότητας Ικαρίας είναι μια δομή του Δήμου από την οποία  ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για τα επιδόματα που δικαιούται και τους φορείς,

τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Οι πόροι προέρχονται από το Ευρωπαïκό Κοινωνικό Ταμείο στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου ΕΣΠΑ 2014-2020.  Οι υπηρεσίες που παρέχει είναι :

Α. Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών, για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης όπως  το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους (ΤΕΒΑ) και τα αναπηρικά επιδόματα (ΟΠΕΚΑ), τόσο για την ορθή συμπλήρωση αιτήσεων όσο και για τη συλλογή των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών.

Β.  Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές όπως Δομές Ψυχικής Υγείας, Δομές ΑΜΕΑ, Προγράμματα για Ηλικιωμένους, ΟΑΕΔ, Προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας με στόχο την ένταξη των ανέργων.

Γ.  Παροχή Υπηρεσιών. Που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού

επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων όπως: Παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες, παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας, διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, κοινωνικό και ενημερωτικό περιεχόμενο.

Επίσης στο Κέντρο Κοινότητας Ικαρίας διενεργούνται Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού για την αναγνώριση και ενίσχυση ιδιαίτερων ενδιαφερόντων και κλίσεων των μαθητών του Λυκείου.

Επιπλέον το Κέντρο Κοινότητας Ικαρίας πραγματοποιεί και τις διανομές του προγράμματος  ΤΕΒΑ (Ταμείο Ενίσχυσης Βοήθειας προς τους Άπορους)

Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της περιοχής που θέλουν να κάνουν χρήση των παροχών και υπηρεσιών του κέντρου Κοινότητας και εξυπηρετεί και τους κατοίκους του Δήμου Φούρνοι – Κορσεών.

Το Κέντρο Κοινότητας Ικαρίας λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2017 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 έχει εγγεγραμμένους 940 ωφελούμενους, ενώ έχουν διεκπεραιωθεί πάνω από 450 αιτήματα των ωφελούμενων για το έτος 2017 και 3.537 αιτήματα για το έτος 2018.

 

Το Κέντρο Κοινότητας Ικαρίας κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους πραγματοποίησε  τα εξής προγράμματα:

  1. Ενίσχυση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων –Κύκλος Μαθημάτων Αγγλικής γλώσσας για αρχάριους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορούσε εργαζόμενους στο κλάδο του Τουρισμού ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.
  2. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Πρόληψη της παιδικής επιθετικότητας» για παιδιά του Δημοτικού διάρκειας 8 συναντήσεων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται  για δεύτερη φορά.
  3. Εκπαιδευτικό περιβαλλοντολογικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού σχετικά με την Ανακύκλωση διάρκειας 12 συναντήσεων.
  4. Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι
  5. Βιωματικό εργαστήρι με θέμα την Εφηβεία σε μαθητές της Α’ Γυμνασίου έπειτα από αίτημα του σχολείου.

 

Όλα τα προγράμματα και οι υπηρεσίες είναι δωρεάν.

Το Κέντρο Κοινότητας Ικαρίας στελεχώνεται από 1 Κοινωνικό Λειτουργό,

1 Ψυχολόγο και 1 Διοικητικό.

Τηλ επικοινωνίας 2275031991/2275350401

fax: 2275031991.

Email: [email protected]

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue