Home ΠεριβάλλονΔράσεις Ενημέρωση από παράρτημα Ικαρίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών

Ενημέρωση από παράρτημα Ικαρίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών

by ikariaki.gr
41 views

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ κατά των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΚΑΡΙΑΣ

Την 9η Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του παραρτήματος Ικαρίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν). Με τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ, στις 16 Ιουνίου 2018 ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία του παραρτήματός μας.

  Η σύνθεση του νέου ΔΣ είναι η εξής: Πρόεδρος: Γ. Σιαλμά, Αντιπρόεδρος: Α. Χαϊντούτης, Γενικός Γραμματέας: Σ. Λιάρης, Ειδικός Γραμματέας: Μ. Ρούσου , Ταμίας: Τ. Καρούτσου, Μέλη: Θ. Γαγλία, Β. Λαμπαδά.

 Σήμερα μέλη του παραρτήματος Ε.ΣΥ.Ν. Ικαρίας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών προχώρησαν σε ενημερωτική δράση και στις τρεις δημοτικές ενότητες του νησιού διακινώντας την Διακήρυξη του ΕΣΥΝ. (επισυνάπτεται)

 

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών είναι συσπείρωση ανθρώπων και φορέων που δραστηριοποιείται στη χώρα μας από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Διαθέτει 22 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα με χιλιάδες μέλη.

Παρακολουθεί και μελετάει τις αιτίες, την έκταση και τις εξελίξεις, του κοινωνικού φαινομένου της τοξικοεξάρτησης και διατυπώνει επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις και διεκδικεί λύσεις, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μέσα από το τρίπτυχο πρωτογενής πρόληψη – Θεραπεία –  κοινωνική επανένταξη.

Παράλληλα το Ε.ΣΥ.Ν. έχει τη δική του συνεισφορά στην πρόληψη. Μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις, πολιτιστικά και αθλητικά φεστιβάλ, συζητήσεις – ομιλίες σε μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικούς, συμβάλει στην προσπάθεια να περιοριστούν οι επιβαρυντικοί παράγοντες και να ενισχυθούν οι προστατευτικοί απέναντι στη χρήση ουσιών. Εκδηλώσεις που στοχεύουν, μέσα από τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την ερασιτεχνική δημιουργία, στην ενδυνάμωση και την προβολή προτύπων στάσης ζωής με αξίες, ιδανικά, αξιοπρέπεια ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

banner

Σήμερα, μέσα στη σκληρή οικονομική – κοινωνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, γιγαντώνονται οι αιτίες που γεννούν κι αναπαράγουν την τοξικοεξάρτηση, επιδεινώνονται όλες οι πλευρές της, επιβεβαιώνεται η στενή συνάφεια αυτής της κρίσης με την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

  Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση του νόμου για την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Παράλληλα με πρόσχημα την ιατρική χρήση ξετυλίγεται με όλα τα μέσα μια τεράστια καμπάνια για τη διαφήμιση των ευεργετικών ιδιοτήτων της κάνναβης. Για την ταύτισή της χρήσης κάνναβης με τα όποια φαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν συστατικά της, με όποιες παρηγορητικές ιδιότητες. Στόχος της είναι η αθώωση στη συνείδηση των νέων και η αποδοχή της χρήσης της κάνναβης. Πριονίζονται έτσι τα θεμέλια κάθε προσπάθειας για ουσιαστική και αποτελεσματική πρόληψη.

Το Ε.ΣΥ.Ν. καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, να πάρουν θέση και να συμπαραταχθούν σε ένα ευρύ αντιναρκωτικό μέτωπο που θα παλεύει:

Για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά.

Για μια κεντρικά σχεδιασμένη αντιναρκωτική πολιτική με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης.

26 / 6 / 2018

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του ΕΣΥΝ 2018 για παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue