Home Αθλητισμός Εμπλουτίζονται οι Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις “Ικαρος”

Εμπλουτίζονται οι Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις “Ικαρος”

by ikariaki.gr
2 views

Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας

«Ιωάννης Τζελεπής»

83300 Άγιος Κήρυκος, Ικαρία

Δελτίο τύπου 12.7.17

 

Σιμουλτανέ Λύσης Προβλημάτων στον «Ίκαρο»

Τα 40 χρόνια των εκδηλώσεων «Ίκαρος» γιορτάζονται φέτος με ρεκόρ συμμετοχών στο αγωνιστικό σκάκι, καθώς και με μια πρωτότυπη εκδήλωση στο καλλιτεχνικό σκάκι: Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και οκτώ φορές πρωταθλητής Ευρώπης στη λύση προβλημάτων, ο 42χρονος Πολωνός Πιότρ Μούρτζια, θα αντιμετωπίσει σε αγώνα σιμουλτανέ τρεις επίλεκτους Έλληνες λύτες, τον Παναγιώτη Φρεντζά, τον Σταμάτη Κούρκουλο – Αρδίτη και τον Χρύσανθο Πούντζα.

Θα δοθούν σε όλους τέσσερα σκακιστικά προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να λυθούν σε συγκεκριμένο χρόνο. Ο διάσημος Πολωνός θα σκέπτεται μόνος του, ενώ οι τρεις Έλληνες θα μπορούν να συνεργάζονται ή να κατανείμουν την ύλη (άλλο πρόβλημα ο κάθε ένας). Σε άλλη αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κηρύκου, όσοι σκακιστές επιθυμούν, θα συνεργαστούν για να δώσουν τις σωστές λύσεις!

Η ιδέα ανήκει στον Δημήτρη Σκυριανόγλου, τα προβλήματα θα επιλέξει  ο Παναγιώτης Κονιδάρης, ενώ την υλοποίηση της ιδέας θα αναλάβει η Μαριάννα Στεφανίδη.

banner

Το Ανοιχτό διεθνές πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2017» διεξάγεται καθημερινά, από τις 7 το απόγευμα, στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου.

Μόνο νίκες μετά τον τέταρτο γύρο είχαν οι Μπόρτνικ, Νικόλοβ, Ριτσαγκόβ. Από 3,5 βαθμούς συγκέντρωναν οι: Μούρτζια, Μπερνάντσι, Καραγιάννης, Βέλιτσκα και Χαριτόνοβ.

Αναλυτικά αποτελέσματα, καθώς και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, αναρτώνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.chess-results.com/tnr285653.aspx?lan=1, ενώ οπτικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) υπάρχει στη σελίδα https://www.facebook.com/ikaros.chess/

Οι παρτίδες μεταδίδονται ζωντανά από τους δικτυακούς τόπους: http://www.skaki.gr/ikaros2017/live/round4/tfd.htm (αλλάζοντας τον αριθμό του γύρου – π.χ. round5, round6, round7),
http://www.skaki.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=309&catid=11&Itemid=231&lang=el

και http://live.followchess.com/#!40th-ikaros-2017

Διευθυντές αγώνων είναι ο Γ. Μωραΐτης  και ο Δ. Σκυριανόγλου. Επικεφαλής διαιτητής ανέλαβε και φέτος ο Οδ. Βαζελάκης,  υπεύθυνη κληρώσεων η Τ. Καραλή και διαιτητές ο Σ. Κυριάκου (παράλληλα με τα απαιτητικά καθήκοντα της Γραμματείας), ο Κ. Χαλιορής, ο Π. Ταμβάκος, η Μ. Στεφανίδη και η Ελ. Κοτσερώνη που, μαζί με τον Μ. Ρουκουνάκη, έχουν επιφορτιστεί με την  ζωντανή μετάδοση παρτίδων. Την Επιτροπή Ενστάσεων έχουν συγκροτήσει οι Ν. Ορνιθόπουλος, Α. Κοφίδης, Α. Ριτσαγκόβ, Β. Σαράντος και Ι. Λαπατάς.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ώρα 11 π.μ., το Ομαδικό Μεσογειακό Κύπελλο Ράπιντ.

Τις Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2017» διοργανώνουν ο Δήμος Ικαρίας και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας, υπό της αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με χορηγό την ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue