Home ΚοινωνίαΕλλάδα ΕΛΣΤΑΤ: Η κατανομή της δυναμικότητας των Κέντρων Υγείας ανά την Ελλάδα

ΕΛΣΤΑΤ: Η κατανομή της δυναμικότητας των Κέντρων Υγείας ανά την Ελλάδα

by ikariaki.gr
17 views

Την εικόνα των Κέντρων Υγείας του ΠΕΔΥ το 2016 και τις διαφοροποιήσεις σε σχέση με το 2015 παρουσιάζει σχετική έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι μονάδες ανήλθαν σε 204 το 2016, μειωμένες κατά μία σε σχέση με το 2015, καθώς το Κέντρο Υγείας Θήρας λειτουργεί πλέον ως νοσοκομείο.

Από την κατανομή των Κέντρων Υγείας στις 13 περιφέρειες, παρατηρείται ότι τα περισσότερα κέντρα βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία (33 κέντρα), στην Πελοπόννησο (23 κέντρα) και στη Δυτική Ελλάδα (21 κέντρα), ενώ τα λιγότεραβρίσκονται στο Βόρειο Αιγαίο (7 κέντρα) και τη Δυτική Μακεδονία (6 κέντρα).

Επίσης, από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτουν τα εξής:

  • Η δύναμη των κλινών που βρίσκονται στα Κέντρα Υγείας μειώθηκε κατά 2,8% το 2016 σε σχέση με το 2015.
  • Ο αριθμός του ιατρικού προσωπικού παρουσίασε αύξηση κατά 3,1%. Σημαντική αύξηση παρατηρείται στις περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας (38,2% και 14,8%, αντίστοιχα). Αντίθετα, σημαντική μείωση παρατηρείται στις περιφέρειες του Βόρειου Αιγαίου και της Ηπείρου (26,9% και 22%, αντίστοιχα).
  • Το νοσηλευτικό προσωπικό αυξήθηκε κατά 6%. Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας (15,2% και 13,7%, αντίστοιχα). Αντίθετα, σημαντική μείωση παρατηρείται στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων (27,1%).
  • Το προσωπικό λοιπών ειδικοτήτων, το οποίο περιλαμβάνει τις υπόλοιπες ειδικότητες του προσωπικού, παρουσίασε μείωση 1,5%, με σημαντικότερη αυτή στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Δυτικής Μακεδονίας (17,9%, και 16,7%, αντίστοιχα).
  • Στα ιατρικά μηχανήματα παρατηρήθηκε μείωση 1,5%.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Αναδημοσίευση από : https://www.onmed.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue