Home Εκπαίδευση ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων : Απεργία στις 30 Μάη 2018

ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων : Απεργία στις 30 Μάη 2018

by ikariaki.gr
3 views

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Εύδηλος  27/05/2018

Προς: Σχολεία ευθύνης μας

            Σ.Ε.Ν.Ι.

Συλ. Εκπ/κων Π.Ε. Ικαρίας – Φούρνων

                                                                                                Κοιν: ΜΜΕ

           

 

banner

Όλοι στην Γενική Πανεργατική Απεργία στις 30 Μάη!

Κάτω η πολιτική λιτότητας Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ!

Συνάδελφοι, Συναδέλφισες

Η Κυβερνητική προπαγάνδα για  δήθεν «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και την επιτήρηση είναι στην πραγματικότητα στάχτη στα μάτια των εργαζομένων! Την ίδια ώρα που οι δανειστές μας  λένε ξεκάθαρα πως η επιτροπεία θα συνεχιστεί, ενώ Κυβέρνηση και Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. έχουν από κοινού υπογράψει την επιβολή νέων αντεργατικών και φοροληστρικών μέτρων που πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις και εκποιούν τη δημόσια περιουσία με στόχο το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, τα κυβερνητικά στελέχη και τα παπαγαλάκια τους από τα φίλια μέσα ενημέρωσης επιδίδονται σε μια νέα εκστρατεία σποράς νέων αυταπατών κάνοντας το μαύρο άσπρο με προφανή στόχο να καλύψουν σε ένα σύννεφο ασάφειας το νέο κύκλο μέτρων που ετοιμάζουν. Πίσω από τα ασύστολα ψεύδη και τη δημαγωγία για το «οριστικό τέλος των μνημονίων» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται μόνο τους όρους της διαιώνισης του καθεστώτος της επιτροπείας από ΕΕ – ΔΝΤ, αφού έχει υπογράψει για μέτρα, πλεονάσματα και «αυτόματους κόφτες» μισθών και συντάξεων ως το 2060!

Συνάδελφοι,Συναδέλφισες

Η 30 Μάη είναι ημέρα Γενικής Πανεργατικής Απεργίας!

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ , χρόνια τώρα συμβιβασμένες και παραδομένες στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, επιχειρούν για μια ακόμα φορά να ξεπουλήσουν τους εργαζομένους και τα δίκαια αιτήματά μας, χάρισμα στις απαιτήσεις της μεγάλης εργοδοσίας και προς υποστήριξη της κυβερνητικής πολιτικής. Γι αυτό προσπαθούν να μετατρέψουν την Γενική Απεργία σε «ημέρα πανεθνικής δράσης», με αιτήματα περί της λεγόμενης «δίκαιης ανάπτυξης» και της «παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» ευθυγραμμιζόμενοι με την επιχειρηματολογία του ΣΕΒ και των λοιπών οργανώσεων (ΓΕΣΕΒΕ, ΤΕΕ, ΟΕΕ),υπογράφοντας από κοινού με τους περίφημους «παραγωγικούς φορείς» – στα πλαίσια της «Κοινωνικής Συμμαχίας», αιτήματα όπως η «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας»,.

 

Δε θα τους περάσει! Δε θα τους χαρίσουμε το όπλο της απεργίας!

Στις 30 του Μάη κατεβαίνουμε αγωνιστικά και μαζικά στους δρόμους. Στις 30 του Μάη απεργούμε διεκδικώντας τα δικά μας αιτήματά, υπερασπιζόμενοι τα δικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα της δικής μας τάξης. Στις 30 του Μάη απεργούμε γιατί:

  • Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ και οι δορυφόροι τους ικανοποιούν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, που ζητά να μη γίνουν μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών γιατί μας θεωρούν κόστος και ταυτόχρονα μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με υποσχέσεις για διορισμούς σε …βάθος τριετίας.
  • Η αδιοριστία και η μισή δουλειά – μισή ζωήθα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.
  • Το Υπουργείο διαλύει ακόμα και τις στοιχειώδεις δομές υποστήριξης και Ειδικής Αγωγής και μάλιστα  την ίδια ώρα που ονομάζει το σχετικό νομοσχέδιο  “υποστηρικτικές δομές” !
  • Ενώ υποκριτικά δηλώνουν πως δε θα αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς , παράλληλα διατηρούν και επεκτείνουν όλο το αξιολογητικό πλαίσιο και τους φορείς του, που το εκπαιδευτικό κίνημα απέρριψε όλη την προηγούμενη περίοδο.

Στις 30 Μάη βγαίνουμε στο δρόμο γιατί για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει:

Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.

Με μαζικό πανεργατικό αγώνα διεκδικούμε:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών!
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις!
  • Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά! Να μην περάσουν οι νέες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που υπαγορεύουν ΕΕ – ΟΟΣΑ!
  • Να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια για την επιβολή της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων!
  • Να μπει φρένο στη νέα φοροληστρική καταιγίδα!

 

Όλοι στην Γενική Πανεργατική Απεργία στις 30 Μάη!

Συνδικάτα ισχυρά – ταξικά – αγωνιστικά!

 

 

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Δάμαλος Χρήστος                                                                                         Δ. Φαλιέρος  

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue