Home Εκπαίδευση ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων : Ανατροπές στους αναπληρωτές & τουρνουά milko 3×3

ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων : Ανατροπές στους αναπληρωτές & τουρνουά milko 3×3

by ikariaki.gr
10 views

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ                                                                      Εύδηλος 26 /04/2017

Τηλ: 22750  31026                                                                             Άρ. Πρωτ.: 

Φαξ: 22750 31026

Προς: Σχολικές μονάδες   Ικαρίας – Φούρνων

Κοιν: ΜΜΕ

 

Θέμα:  «Ανατροπές στους αναπληρωτές γενικής – ειδικής αγωγής»

 

banner

Η κυβέρνηση επικαλούμενη κατά καιρούς την ανάγκη μονιμοποίησης συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες προκηρύσσει μόνιμους διορισμούς για διάφορες θέσεις στο δημόσιο. Ταυτόχρονα συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στελεχώνοντας τα δημόσια σχολεία ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Ενώ έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, δεν έχουν και τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, ενώ ζούν σε μια συνεχή αβεβαιότητα, σε οικονομική και ψυχική εξαθλίωση περιφερόμενοι ανά την Επικράτεια, έρχεται η εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών 2017-2018 να ανατρέψει για μια ακόμη φορά τον όποιο προγραμματισμό μπορεί να έχουν κάνει:  Η φετινή προϋπηρεσία των δύο τελευταίων μηνών δε θα προσμετρηθεί στους πίνακες για την επόμενη σχολική χρονιά! Με το πρόσχημα της έγκαιρης κατάρτισης των πινάκων από το ΑΣΕΠ η προϋπηρεσία προσμετρείται ως την 28/4/17 με αποτέλεσμα όσοι προσελήφθησαν το τελευταίο δίμηνο πρακτικά να μη μοριοδοτούνται! Έτσι διαγράφεται με μια μονοκοντυλιά η δουλειά 2 μηνών, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος σε όλα τα επίπεδα για κάθε εκπαιδευτικό που εργάζεται κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες και τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για την κατάταξη στους νέους πίνακες.

Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας «ανακατεύει την τράπουλα» και στον πίνακα των αναπληρωτών ειδικής αγωγής: Με  την ψήφιση της ρύθμισης για την ειδική αγωγή που αναγάγει σε βασικό κριτήριο το προσοσντολόγιο της Διαμαντοπούλου υπονομεύεται η ισχύς του πτυχίου, ενώ  παράλληλα με «επιμορφωτικά σεμινάρια»  «επιμορφώνει» καθηγητές γενικής αγωγής με σκοπό να μην προσλάβει αναπληρωτές ειδικής, αλλά να βάλει αυτούς που θα προκύψουν πλεονάζοντες από τις νέες περικοπές να καλύψουν τις ανάγκες της ειδικής αγωγής στα σχολεία. Τέλος , με διάφορες ρυθμίσεις (βλπ πτυχίο vs μεταπτυχιακό, διπλασιασμός μορίων σε δυσπρόσιτα μετά το 2017  – δυσπρόσιτα πριν κ.λ.π.), σπέρνει την έριδα ανάμεσα στις χίλιες φυλές αναπληρωτών που το ίδιο το Υπουργείο έχει δημιουργήσει για να τους διαχειρίζεται με το «διαίρει και βασίλευε» και να αποδυναμώνει τις όποιες αντιδράσεις τους.

 

  • Μία είναι η λύση: να αγωνιστούμε και να απαιτήσουμε  από το Υπουργείο την κάλυψη των κενών σε ειδική και γενική αγωγή με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, πλήρη και σταθερά εργασιακά δικαιώματα για όλους .
  • Απαιτούμε  από την ΟΛΜΕ να στηρίξει τη δουλειά και προσφορά χιλιάδων εκπαιδευτικών κινούμενη σε αυτή την κατεύθυνση.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας

 

 

Δάμαλος Χρήστος                                                                   Φαλιέρος Δημήτρης

 

 

 

 

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ                                                                      Εύδηλος 26 /04/2017

Τηλ: 22750  31026                                                                             Άρ. Πρωτ.: 

Φαξ: 22750 31026

Προς: Σχολικές μονάδες   Ικαρίας – Φούρνων

Κοιν: ΜΜΕ

 

Θέμα:  «Διαφημιστική καμπάνια εταιρίας σε σχολικό χώρο »

 

Ως Δς της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων θέλουμε να δηλώσουμε την αντίθεση μας στην διοργάνωση διαφημιστικής δράσης εταιρίας γαλακτοκομικών που χρησιμοποιεί σχολικούς χώρους για να πραγματοποιηθεί και να προπαγανδίσει τα προϊόντα της.

Πιο συγκεκριμένα, με το πρόσχημα της αθλητικής διοργάνωσης (αγώνες μπάσκετ 3Χ3) πραγματοποιείται η διαφημιστική καμπάνια της εταιρίας «ΔΕΛΤΑ» που προωθεί το σοκολατούχο γάλα milko στους μαθητές μας  σε Πανελλαδική κλίμακα, χρησιμοποιώντας σχολικούς χώρους για την πραγματοποίηση του τουρνουά. Η διοργάνωση με την επωνυμία τουρνουά milko 3x3, γίνεται με ευθύνη της ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης) με χορηγούς τη ΔΕΛΤΑ- milko και την εταιρία αθλητικών ειδών Spalding  και με αρωγούς  Δήμους και τοπικούς αθλητικούς συλλόγους.

Είναι δικαίωμα της κάθε εταιρίας να διαφημίζει τα προϊόντα της, διαφωνούμε όμως στο να χρησιμοποιεί γι αυτό το σκοπό το δημόσιο σχολείο και τις εγκαταστάσεις του προκειμένου να διαμορφώσει καταναλωτικές συνήθειες σε ένα, έτσι κι αλλιώς, ευάλωτο σε επιρροές καταναλωτικό κοινό, τους μαθητές μας. Το σχολείο δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει πεδίο άγρας καταναλωτών για οποιαδήποτε εταιρία, ασχέτως ανταλλαγμάτων ή χορηγιών.

Μας προκαλεί δε εντύπωση, που ο Δήμος Ικαρίας μπήκε στη διαδικασία να συμπράξει με την εταιρία για τη διοργάνωση της διαφημιστικής της καμπάνιας στον προαύλιο χώρο σχολείου, πολύ περισσότερο που το διαβιβαστικό που στάλθηκε στα σχολεία δεν εμφανίζει πουθενά την επωνυμία τουρνουά milko 3Χ3, αλλά το παρουσιάζει ως πρωτοβουλία του  « σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ)  , τα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία του νησιού» με σκοπό «με αυτή την δραστηριότητα να συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Ικαρία, και να δώσει την δυνατότητα στους νέους,  να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία.». Και όλα αυτά ενώ είναι γνωστό σε όλους πως το συγκεκριμένο τουρνουά είναι διαφημιστική δράση της «ΔΕΛΤΑ» και της «Spalding» μιας και έχει δημοσιοποιηθεί στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της εταιρίας και στα ΜΜΕ και επιπροσθέτως οι αφίσες, οι αιτήσεις συμμετοχής, ακόμα και οι μπασκέτες  έχουν τα διαφημιστικά σήματα του milko!

 

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την αντίθεση μας στη χρήση των σχολικών χώρων για διαφημιστικούς σκοπούς με οποιαδήποτε ανταλλάγματα (χορηγίες, μισθώσεις κ.λ.π.) καθώς και την εμπλοκή φορέων στην παραχώρηση χώρων ή  διευκολύνσεων σε αυτή την κατεύθυνση.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας

Δάμαλος Χρήστος                                                                   Φαλιέρος Δημήτρης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue