Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων : Αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό

ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων : Αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό

by ikariaki.gr
7 views

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

 

Την 14  Μαΐου  του 1948 ανακηρύχθηκε η ίδρυση του Ισραήλ και κορυφώθηκε   η πολιτική εκτοπισμού του Παλαιστινιακού λαού και κατοχής της γης του.

Στις 11 Μαρτίου του 1976, η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε το σχέδιο της, το οποίο είχε ως στόχο να καταλάβει 21.000 dunams γης, που άνηκαν σε Παλαιστινίους. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν δια της βίας τις εκτάσεις ενώ πέταξαν μέσα από τα σπίτια τους Παλαιστινίους για να δοθούν σε εβραίους μετανάστες. Τότε οι κάτοικοι πραγματοποίησαν μια γενική απεργία με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τη φυλετική διάκριση που λάμβανε χώρα στο Ισραήλ εναντίον τους. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν την ζωή τους έξι Άραβες πολίτες, περίπου εκατό Παλαιστίνιοι να τραυματιστούν σοβαρά και εκατοντάδες άλλοι να συλληφθούν και να φυλακιστούν.Η ημέρα αυτή ονομάζεται «LandDay» (ημέρα της Γης) ή αλλιώς Νάκμπα, τιμάται από τους απανταχού Παλαιστίνιους και συμβολίζει τις καθημερινές διακρίσεις που γίνονται από τους Ισραηλινούς κατά των Παλαιστινίων, καθώς και την αρπαγή της γης τους.

Εβδομήντα   χρόνια μετά τη Νάκμπα, τη μεγάλη καταστροφή για το λαό της Παλαιστίνης, δεκάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές αψηφούν την τρομοκρατία των σιωνιστών και διεκδικούν το δικαίωμα στην επιστροφή  στις πατρογονικές τους εστίες, από τις οποίες οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους ξεριζώθηκαν με τη βία, διαδηλώνοντας στη «νεκρή ζώνη» που το Ισραήλ έχει επιβάλει εδώ και χρόνια στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Αυτοί οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» που αψηφούν τις σφαίρες των σιωνιστών παραδίδουν μαθήματα θάρρους, αυτοθυσίας και αποφασιστικότητας στους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου.

Οι πάνοπλοι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν με πραγματικές σφαίρες, χρησιμοποιούν drones που βομβαρδίζουν με δακρυγόνα και άρματα μάχης εναντίον των Παλαιστίνιων οι οποίοι εκτοξεύουν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους στρατιώτες.  Ακολουθεί ένας ενδεικτικός απολογισμός των θυμάτων από την καταστολή των διαδηλώσεων που γίνονται κάθε Παρασκευή από τις 30/3/2018 με αφορμή τη Νάκμπα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει το Υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας :

30/3/2018:       17 Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.400 τραυματίστηκαν.

07/4/2018:         9 νεκροί και Περίπου 500 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν

06/5/2018:         2 νεκροί  Παλαιστίνιοι

banner

Η απόφαση της αμερικάνικης κυβέρνησης να μεταφέρει την πρεσβεία στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ,  αναγνωρίζοντας έτσι την επεκτατική πολιτική του Ισραήλ,ήρθε να φορτίσει ακόμη περισσότερο αυτό το κλίμα. Αποτελεί μια επικίνδυνη  εξέλιξη και αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά  πως πίσω από τους δολοφόνους  μικρών παιδιών και άοπλων νεαρών στέκει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός.

Τη διαδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την 14η/5/2018 γι` αυτήν την απόφαση, ακολούθησε λουτρό αίματος! Πλέον σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 2.700, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 59, μόνο σε μια ημέρα!

Πρόκειται για την πλέον αιματηρή μέρα για τους Παλαιστίνιους έπειτα από τον πόλεμο στην Γάζα το 2014, ενώ μεταξύ των νεκρών είναι 8 παιδιά κάτω των 16 ετών (το ένα από αυτά κορίτσι) και ένα βρέφος 8 μηνών.

Οι θάνατοι αυτοί ανεβάζουν σε τουλάχιστον 95 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη ενός κινήματος διαμαρτυρίας στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

Η αντίδραση Αμερικανών και Ισραηλινών θυμίζει κάτι από Γκέμπελς:

«Η ευθύνη για αυτούς τους τραγικούς θανάτους ανήκει ολοκληρωτικά στη Χαμάς, η οποία προκάλεσε εσκεμμένα και κυνικά αυτή την αντίδραση του Ισραήλ», έκρινε ο Ρατζ Σα, αναπληρωτής εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

«Κάθε χώρα έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται το έδαφός της» δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου καταδικάζοντας τη Χαμάς ως «τρομοκρατική οργάνωση» και τους νεκρούς Παλαιστίνιους ως «τρομοκράτες»!

Η σιωπή με την οποία τόσο η Ελληνική κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν τη φονική δράση των Ισραηλινών δυνάμεων, καθώς και η πολιτική των ίσων αποστάσεων  που εξισώνει το σφαγέα με το σφάγιο, είναι κατάπτυστη.Σαν να μη τρέχει τίποτα, η κυβέρνηση ενισχύει τους  πολιτικούς και στρατιωτικούς δεσμούς της χώρας μας με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ στα πλαίσια των λεγόμενων αξόνων. Εμπλέκει τη χώρα στους ανταγωνισμούς στην ανατολική Μεσόγειο και επιβραβεύει τους  δολοφόνους του Παλαιστινιακού  λαού.

 

 

Αρνούμαστε να αποδεχθούμε ως μοιραία εξέλιξη αυτήν την κατάσταση.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη  μας στον Παλαιστινιακό λαό.

Καταγγέλλουμε τις δολοφονίες και την κατοχή.

Εναντιωνόμαστε στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που συνεργάζονται με το σιωνιστικό κράτος.

16/05/2018

ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue