Home ΚοινωνίαΕλλάδα Ελληνικό «σαφάρι» επενδύσεων στις ΗΠΑ

Ελληνικό «σαφάρι» επενδύσεων στις ΗΠΑ

by ikariaki.gr
10 views

Δυναμική ελληνική παρουσία στο 6th Greek Investment Forum in NY

 

Τριάντα ελληνικές  εταιρείες, εκ των οποίων οι 23 εισηγμένες στο ΧΑ, θα συμμετάσχουν στο Greek Investment Roadshow in USA που φέτος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 18 – 22 Ιουνίου, στη Νέα Υόρκη.

 

Φέτος διοργανωτές είναι το ΧΑ και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με τη συνεργασία του Enterprise Greece, ενώ στις καινοτομίες του φετινού Roadshow είναι και το γεγονός ότι αυτό θα επισκεφτεί και στην Ουάσιγκτον, εκτός από τη Νέα Υόρκη.

 

Ειδικότερα, στο διάστημα από 18 έως 20 Ιουνίου η ελληνική αποστολή θα έχειεπιχειρηματικές συναντήσεις στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο του Select USA 2017Investment Summit, και στο διάστημα από 21 έως 22 Ιουνίου θα έχει ανάλογες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του 6th Greek Investment Forum in NY.

 

Σε ό,τι αφορά στις εταιρείες, πρόκειται για τις εισηγμένες Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Μέτκα, , Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia Properties, ΕΛΠΕ, Intralot, Lamda Development, MIG , Φουρλής, ΕΧΑΕ, Creta Farm, NBG Πανγαία, Σαράντης, Aegean Airlines, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν.

 

Σύμφωνα με το ΧΑ, οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος μεταξύ εκπροσώπων εταιρειών και διεθνών funds αναμένεται να ξεπεράσουν τις 350, ενώ τα funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραβρεθούν στο φετινό forum ξεπερνούν τα 50 και, μεταξύ αυτών, είναι τα Alden Global Capital, Alpine Woods, Falcon Management, Marathon, Morgan Stanley, American Century, Lord Abbett, Millville Opportunities και Oppenheimer Funds.

 

Επίσης, φέτος την ελληνική αποστολή θα ενισχύσουν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, συνεπικουρούμενοι από τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμο Αναστασόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτη Λαζαρίδη, οι οποίοι μεταξύ άλλων, θα προβάλλουν την ισχυρή πολιτική βούληση που υπάρχει από τις κυβερνήσεις και των δύο χωρών για συνεργασία σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

 

Στην Ουάσιγκτον, τα μέλη της αποστολής θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους της πολιτικής και οικονομικής κοινότητας, επιχειρηματίες και επενδυτές καθώς και με εκπροσώπους εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων (US Chamber of Commerce, Council on Competitiveness κ.ά) με σκοπό να παρουσιάσουν τα επενδυτικά σχέδια και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

 

Στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια του επενδυτικού Forum, θα παρουσιαστούν οι σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, τα οικονομικά στοιχεία, αλλά και συγκεκριμένα επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια ώστε να προσελκύσουν Αμερικανούς επενδυτές και διεθνή Funds.

 

Το Greek Investment Forum αποτελεί μία πρωτοβουλία του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ελληνο – Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, οι οποίοι έχουν ενώσει από το 2012 τις δυνάμεις τους, προκειμένου να προβάλλουν στις ΗΠΑ τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας και τις δυνατότητες ελληνοαμερικανικής επιχειρηματικής συνεργασίας.

 

Αναδημοσίευση από : http://www.dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue