Home ΚοινωνίαΑιγαίο Ελληνική αντεπίθεση στο Αιγαίο με ΝΟΤΑΜ – Δεσμεύει στρατηγικά περάσματα

Ελληνική αντεπίθεση στο Αιγαίο με ΝΟΤΑΜ – Δεσμεύει στρατηγικά περάσματα

by ikariaki.gr
2 views

Αντωνόπουλος Γιώργος

Με τη ΝΟΤΑΜ με αριθμό Α0585/18 η Αθήνα δεσμεύει συνολικά 11 περιοχές από το Βόρειο έως το Νότιο Αιγαίο, κυρίως στα ανατολικά, καλύπτοντας ουσιαστικά από τη Σαμοθράκη μέχρι νοτιοανατολικά της Κρήτης, για 20 διαφορετικές ημερομηνίες από σήμερα μέχρι και τα τέλη Απριλίου. Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία θα διεξάγουν ασκήσεις και με πυρά και χωρίς.

Συνεχή παρουσία πολεμικών πλοίων και μαχητικών σηματοδοτούν οι περιοχές που δέσμευσε σήμερα η Αθήνα με σειρά ΝΟΤΑΜ στο ανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο και Μεσόγειο.

Πρόκειται για τη ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 που είναι τόσο εκτεταμένη, που χωρίζεται σε πέντε τμήματα στα οποία αναφέρονται συντεταγμένες με τις οποίες η Αθήνα, δεσμεύει περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από σήμερα 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου.

Με αυτή τη ΝΟΤΑΜ επί της ουσίας η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό «πιάνουν» τα στρατηγικά περάσματα όπως η έξοδος των Δαρδανελίων και η περιοχή του Καστελόριζου που η Τουρκία με παράτυπη ΝΑVTEX «δέσμευσε» για αύριο προκειμένου να διεξάγει άσκηση έρευνας και διάσωσης.

 

Η ΝΟΤΑΜ πάντως αναφέρει πως το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία θα διεξάγουν ασκήσεις και με πυρά και χωρίς. Πέρα από τα στρατηγικά περάσματα όμως η Αθήνα δεσμεύει και άλλες περιοχές στην περιοχή και των Δωδεκανήσων για ασκήσεις χωρίς πυρά.

Δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας δε πως στην Μεσόγειο ο 6ος αμερικανικός στόλος έχει αυξήσει την παρουσία του λόγω της έντασης στην Κύπρο όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

banner

 

Αναδημοσίευση από : https://www.dikaiologitika.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue