Home ΠεριβάλλονΔράσεις ‘Ελληνες και Τούρκοι εθελοντές καθαρίζουν μονοπάτια σ’ ένα χωριό της Ικαρίας

‘Ελληνες και Τούρκοι εθελοντές καθαρίζουν μονοπάτια σ’ ένα χωριό της Ικαρίας

by ikariaki.gr
7 views

Μια αφορμή για να έρθουν πιο κοντά οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, χτίζοντας γέφυρες φιλίας και όχι τείχη φανατισμού, αποτελεί το πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας με συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων εθελοντών με σκοπό τον καθαρισμό ορισμένων μονοπατιών της περιοχής της Αρέθουσας στην Ικαρία.

Η Αρέθουσα είναι ένα μικρό ορεινό χωριό της βόρειας Ικαρίας με πληθυσμό μόλις 100 κατοίκους. Φέτος από 29 Ιουνίου μέχρι 9 Ιουλίου, ο φορέας »Διάλογος», σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τον σύλλογο του χωριού, σχεδιάζει ένα πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας με συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων εθελοντών με σκοπό τον καθαρισμό ορισμένων μονοπατιών της περιοχής και την συμμετοχή σε εργασίες συντήρησης και εξωραϊσμού μικρής κλίμακας που κάθε χρόνο γίνονται πριν το πανηγύρι του χωριού στις 17 Ιουλίου.

«Η Αρέθουσα βρίσκεται επίσης στην “παραμεθόριο”» λένε οι διοργανωτές και προσθέτουν: «Με το θερμόμετρο του φόβου, τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία  να ανεβαίνουν τον τελευταίο καιρό, την Ελλάδα, την Τουρκία την Ευρώπη και γενικότερα,  βλέπουμε αυτό το έργο σαν μια ευκαιρία να διαδηλώσουμε ενάντια στον φόβο απέναντι του “άλλου” και τον φανατισμό. Με τη συμμετοχή εθελοντών από Τουρκία και Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε μια μικρή κοινότητα που ζει κοντά στα σύνορα, προσπαθούμε να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη ενάντια  στον φανατισμό και την μισαλλοδοξία».

Στα πλαίσια του προγράμματος θα οργανωθούν δραστηριότητες σχετικές με την γλώσσα (τάξεις συζήτησης στα ελληνικά και τουρκικά), την κουζίνα, τις παραδόσεις, την μουσική και τους χορούς των χωρών μας. «σε μια προσπάθεια  να μάθουμε ο ένας για τον άλλο και από τον άλλο και να χτίσουμε μικρά γεφυράκια ανάμεσα στα σύνορα που μας χωρίζουν». Οι συμμετέχοντες, αν ταυτόχρονα σπουδάζουν την “άλλη” γλώσσα, θα έχουν τη δυνατότητα να την εξασκήσουν μιλώντας με φυσικούς της ομιλητές.

Καλύπτονται διαμονή και μεσημεριανό, μετά την εργασία, επίσης οι τοπικές μετακινήσεις μετά την εργασία στη θάλασσα, κάποιες εκδρομές στον νησί κλπ. Για την κάλυψη μέρους αυτών των εξόδων υπάρχει ένα κόστος συμμετοχής 150€. Έλληνες που επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν ακόμα να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα εδώ: https://goo.gl/forms/7m6D Dl6wr7mDk7Ck2

Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση υπεύθυνη είναι η αστική μη κερδοσκοπική ΔΙΑΛΟΓΟΣ. Περισσότερες πληροφορίες http://www.ikarian centre.com/el/pp2017/

 

Αναδημοσίευση από : http://tvxs.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue