Home ΚοινωνίαΑιγαίο Εκδήλωση της κοινότητας “Ικαρία τρόπος” την Κυριακή 10/2/2019 στις 2 μ.μ. στον Υμηττό

Εκδήλωση της κοινότητας “Ικαρία τρόπος” την Κυριακή 10/2/2019 στις 2 μ.μ. στον Υμηττό

by ikariaki.gr
34 views

Βαγγέλης Κονιτόπουλος – Στέφανος Γεωργιάδης στην παρουσίαση του βιβλίου της Ναξιώτισας ποιήτριας Σοφίας Κλουβάτου Μελά στην Π.Ε.Μ.Ε.Ν.

Την Κυριακή αυτή 10/02/19 και ώρα 2μμ η κοινότητα ΙΚΑΡΙΑ ΤΡΟΠΟΣ παρουσιάζει στο δήμο Υμηττού : « Cine μουσικό μεζεδοπωλείο » (Αναγεννήσεως 1 πλατεία Ηλία Ηλιού τηλ. 210. 9734415 ) ένα νέο Αιγαιοπελαγίτικο βιβλίο που κυκλοφόρησε με τίτλο : «Η τέχνη της μουσικής στη Νάξο-19ος και 20ος αιώνας» . Συγγραφέας ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, μέλος της γνωστής μουσικής οικογένειας της μεγαλύτερης ίσως στην Ευρώπη αφού πάει σε βάθος 8 γενεών.

Μόνο άριστες κριτικές ακούστηκαν ως τώρα για το εν λόγω βιβλίο με τις 303 σελίδες του γεμάτες από εικόνες, αφηγήσεις και παρτιτούρες μελωδιών μιας μουσικής αιώνων.

Κριτικές καταγραμμένες και στο βιβλίο υπογράφουν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Πάριος, οι καθηγητές Πανεπιστημίου Μακεδονίας Μάνος Αχαλινωτόπουλος και Αθανάσιος Ζέρβας καθώς και ο Ικάριος μουσικοπαιδαγωγός – συνθέτης Στέφανος Γεωργιάδης που στη πρώτη παρουσίαση του βιβλίου από το Δήμο Γαλατσίου (πολιτιστικό κέντρο «Καμίνι») αποκάλυψε καταχειροκροτούμενος και την κοινωνική – πολιτική διάσταση που αποκτά η παρουσία ενός τέτοιου βιβλίου για το Αιγαίο, σε τέτοιους καιρούς ετοιμοπόλεμους και γκρίζους .

Αυτή η δεύτερη παρουσίαση του βιβλίου αναμένεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα απ’ τη πρώτη αφού την αναλαμβάνει τώρα πια η κοινότητα ΙΚΑΡΙΑ ΤΡΟΠΟΣ για να της δώσει όχι πια ακαδημαϊκό χαρακτήρα όπως στο Γαλάτσι, αλλά χαρακτήρα κοινωνικό- ποιητικό – μουσικό. 

Εννοείται ότι θα είναι παρόν και ο συγγραφέας του βιβλίου Βαγγέλης Κονιτόπουλος δεξιοτέχνης στο λαούτο και δεινός ερμηνευτής για να μας ταξιδέψει στις γειτονιές της θάλασσας του Ομήρου, χαρίζοντας μας ζωντανές – μαγικές-ανεπανάληπτες στιγμές…

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue