Home ΚοινωνίαΑιγαίο Εγκαίνια στις τουρκικές προκλήσεις με υπερπτήσεις

Εγκαίνια στις τουρκικές προκλήσεις με υπερπτήσεις

by ikariaki.gr
10 views

Συντάκτης: Μάνος Τσαλδάρης

Αδιόρθωτοι εμφανίζονται να είναι οι Τούρκοι, οι οποίοι σήμερα πραγματοποίησαν την πρώτη για το 2018 υπερπτήση αεροσκάφους τους πάνω από ελληνικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 εισήλθε στις 13:30 παρανόμως στο FIR Αθηνών και στις 13:33 πραγματοποίησε πτήση πάνω από τη στρατηγικής σημασίας νησίδα Ζουράφα στο βόρειο Αιγαίο, πετώντας στα 100 πόδια (περίπου 33 μέτρα!) πάνω από αυτή. Ακολούθως, στις 13:37, εξήλθε του FIR Αθηνών.

Η σημερινή υπερπτήση έρχεται να προστεθεί στην ιδιαίτερα «πληθωρική» παράνομη πτητική δραστηριότητα που καταγράφεται στο Αιγαίο το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα εχθές 11 τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν συνολικά 33 φορές το FIR Αθηνών, ενώ κατά την διαδικασία της αναχαίτισης τους σημειώθηκε και μια εμπλοκή στα ανατολικά της Ρόδου.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι μετά την επίσκεψη Ερντογάν είναι η πέμπτη φορά που η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία έκανε διψήφιο αριθμό παραβιάσεων και η τρίτη φορά που οι παραβιάσεις ήταν πάνω από τριάντα. Τέλος ήταν η τέταρτη φορά που έστελναν στο Αιγαίο διψήφιο αριθμό αεροσκαφών.

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.efsyn.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue