Home ΠεριβάλλονΔράσεις Εβδομάδες δράσης κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο

Εβδομάδες δράσης κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο

by ikariaki.gr
3 views

Για 2η χρονιά συμμετέχει στις εβδομάδες δράσης #footballpeople, κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο, που διοργανώνει το FARE network  το Greek Forum of Migrants – Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Στα πλαίσια αυτά παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, σε πρώτη προβολή το τηλεοπτικό σποτ ΚΑΝΕ ΤΑΚΛΙΝ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ και ενώ οι συμμετέχοντες στο πάνελ παρουσίασαν τις απόψεις τους, σχετικά με το φαινόμενο του ρατσισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι δραστηριότητες της «Αθλητικής Ελπίδας Προσφύγων», η αξιοποίηση του αθλητισμού σαν χώρου που περνάει μηνύματα, ο ρόλος και η σημασία των υποδομών, και πολλά άλλα ήταν στα θέματα που αναφέρθηκαν.


Συμμετείχαν στο πάνελ:
– Μαρία Γιαννακάκη, Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
– Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων
– Ανουάρ Ικμπάλ, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών
– Νάσος Μπράτσος, Δημοσιογράφος
– Νίκος Δελαγραμμάτικας, Υπεύθυνος Τύπου της Hope Refugee FC ΑθλητικήΕλπίδα Προσφύγων
– Τη συζήτηση συντόνισε ο Κωστής Παπαϊωάννου, τ. Γ.Γ. Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, πρώην Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δenriικαιώματα του Ανθρώπου, εκπαιδευτικός.

Επισημαίνεται πως το Greek Forum of Migrants – Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για 2η χρονιά συμμετέχει στις εβδομάδες δράσης #footballpeople, κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο, που διοργανώνει το FARE network.

To βίντεο έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας πως η διαφορετικότητα είναι η δύναμη του ποδοσφαίρου, η δύναμη κατά του ρατσισμού. Το τηλεοπτικό σποτ στο οποίο συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Hope Refugee FC-Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων θα προβληθεί στην τηλεόραση ως κοινωνικό μήνυμα αλλά και στα social media.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του FARE Network, του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

 

banner

 

Νάσος Μπράτσος

 

Αναδημοσίευση από : http://www.ert.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue