Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Δ. Σεβαστάκης : Συνάντηση με Κινεζική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία στη Βουλή

Δ. Σεβαστάκης : Συνάντηση με Κινεζική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία στη Βουλή

by ikariaki.gr
7 views

Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Παραγωγής-Εμπορίου με την Αντιπροσωπεία της Επιτροπής της Σαγκάης της Κινεζικής Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Δημήτρης Σεβαστάκης και η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη συναντήθηκαν με πενταμελή αντιπροσωπεία της Επιτροπής της Σαγκάης της Κινεζικής Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης (CPPCC-Shanghai Committee) η οποία επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων με επικεφαλής την Αντιπρόεδρό της Fang Huiping. 

Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με τη Σαγκάη κυρίως στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “One Belt-One Road” και η σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών και πολιτιστικών συνεργασιών με έμφαση στη ναυτιλία, τον τουρισμό και τις ανταλλαγές μεταξύ μουσείων.

Κατά τις εργασίες της συνάντησης ο κ. Σεβαστάκης  σημείωσε ότι η οικονομική και αναπτυξιακή εξωστρέφεια της Κίνας αντανακλά στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, ακόμα και στην αρχιτεκτονική, τον αστικό σχεδιασμό, την καλλιτεχνική παραγωγή. Οι δυνατότητες κοινής αναπτυξιακής πορείας, τόνισε, είναι πολλές και η Ελλάδα μπορεί να είναι προνομιακός συνομιλητής της Κίνας, καθώς είναι πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σταθερός συνομιλητής στα διεθνή και οικονομικά fora. 

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της εμπορικής συναλλαγής των δύο χωρών σε ό,τι αφορά τα αγροτικά προϊόντα και στην  κατοχύρωση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων με ΠΟΠ (Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης), όπως το σαμιώτικο μοσχάτο κρασί, στην κινεζική αγορά. 

Ο κ. Σεβαστάκης τέλος έδωσε έμφαση στην ταξινόμηση της λίστας της Σανγκάης που ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ επισήμανε ότι πολλοί Έλληνες επιστήμονες συνεργάζονται με ομολόγους τους. Τέλος αναφέρθηκε στη διεύρυνση των πολιτικών και πολιτιστικών συνεργασιών των δύο χωρών μέσα από σχεδιασμένες δράσεις και στρατηγικές.

Από το γραφείο του Βουλευτή

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue