Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Δ. Σεβαστάκης : Αγροτική παραγωγή και Οικοτεχνία – μικρές επιχειρηματικές μονάδες

Δ. Σεβαστάκης : Αγροτική παραγωγή και Οικοτεχνία – μικρές επιχειρηματικές μονάδες

by ikariaki.gr
19 views

Οδηγός Ορθής Πρακτικής για τις Μονάδες Οικοτεχνικής Παραγωγής και ενημέρωση για το νομοθετικό πλαίσιο για την Οικοτεχνία προς τους επαγγελματίες αγρότες και τις οικογένειές τους . 
Ολοκληρώθηκε από τον ΕΦΕΤ ο Οδηγός Ορθής Πρακτικής, για τις μονάδες τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σκοπός του Οδηγού Ορθής Πρακτικής για τις Μονάδες Τροφίμων Οικοτεχνικής Παρασκευής είναι να ενημερώσει τους παραγωγούς που επιθυμούν να λειτουργήσουν Μονάδες Τροφίμων Οικοτεχνικής Παρασκευής, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους ως προς τη νομοθεσία των τροφίμων.
Σχετικές πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναζητήσουν στον σύνδεσμο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
Καθώς οι ενδιαφερόμενοι για τις μικρές επιχειρήσεις οικοτεχνίας από το νομό μας είναι πολλοί, ενημερώνουμε επίσης ότι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους  το Ν. 4235/2014 αλλά και την ΥΑ 4912/120862/2015,  (όπως τροποποιήθηκε το καλοκαίρι του 2015 και ισχύει), καθώς έτσι δίνεται η δυνατότητα στον επαγγελματία αγρότη και στα μέλη της οικογένειάς του να κάνουν παραγωγή τροφίμων, μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα δικής του παραγωγής. Τα τρόφιμα αυτά παρασκευάζονται στο χώρο της αγροτικής εκμετάλλευσης ή της αγροτικής κατοικίας, ο οποίος ονομάζεται μονάδα τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής (ή Οικοτεχνία).  
 
Από το γραφείο του Βουλευτή

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue