Home Κοινωνία Δράση – Ενότητα – Προοπτική : Κατάργηση από 1/1/2018 του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά

Δράση – Ενότητα – Προοπτική : Κατάργηση από 1/1/2018 του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά

by ikariaki.gr
7 views

Η επικείμενη κατάργηση από την 1/1/2018 των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Όλες οι προσπάθειες τουριστικής προβολής και βελτίωσης της τουριστικής μας ανταγωνιστικότητας εξανεμίζονται αν το άδικο μέτρο αύξησης του ΦΠΑ εφαρμοσθεί.

Μετά τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού στον τουρισμό μας και την επιβάρυνσης του αστικού ιστού της πρωτεύουσας έρχεται το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία. Οι επιχειρήσεις,  οι επαγγελματίες αλλά και όλοι οι κάτοικοι αντί να χαίρουν ειδικής μεταχείρισης και κατανόησης γίνονται έρμαιο του αδίστακτου τραπεζικού συστήματος εξουσίας.

Οι υδροκέφαλοι των Αθηνών  προφανώς αγνοούν το υψηλό κόστος μεταφοράς αγαθών και πρώτων υλών από και προς το νησί μας σε αντίθεση με το αντίστοιχο κόστος στην ηπειρωτική Ελλάδα.  Αντί να δίνουν κίνητρα τουριστικών – αναπτυξιακών επενδύσεων  μετατρέπουν το νησί  σε χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών.

Ζητούμε την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ τουλάχιστον για τα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού.

Ζητούμε από την κυβέρνηση και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με τον Δήμο την Περιφέρεια και να υπερασπιστούν επιτέλους την νησιωτικότητα στην πράξη.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue