Home ΚοινωνίαΕλλάδα Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων

by ikariaki.gr
5 views

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                 

 

banner

Δελτίο Τύπου

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνει ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), αναλαμβάνει από την 1/1/2019, τη λειτουργία των Δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ PRAKSIS.

Ειδικότερα, ο ΔΟΜ αναλαμβάνει  τις δομές σε Γλυφάδα, Κυψέλη Ι, Κυψέλη ΙΙ, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ίλιον, Εξάρχεια, Χαλάνδρι και Πεντέλη στις οποίες σήμερα φιλοξενούνται 124 ανήλικοι.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη από το εθνικό πρόγραμμα AMIF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης).

Το Υπουργείο Εργασίας και ο ΔΟΜ, με στόχο την ομαλή μετάβαση ανηλίκων και προσωπικού, δεσμεύονται ότι θα απορροφηθεί η πλειονότητα των εργαζομένων που θα αποδεσμευτούν από την PRAKSIS και διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα.

 

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των  δομών υπό τον ΔΟΜ, την 1η Ιανουαρίου 2019, όλες οι διαθέσιμες θέσεις στους εν λόγω ξενώνες θα καλυφθούν πλήρως σε συνεργασία με το  Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φιλοξενούμενων ανηλίκων στους 240.

 

Η κ. Φωτίου ευχαριστεί την ΜΚΟ PRAKSIS για τη συνεργασία.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue