Home ΚοινωνίαΕλλάδα «Διαφημιστές» της Ελλάδας!

«Διαφημιστές» της Ελλάδας!

by ikariaki.gr
24 views

Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

❱❱ Στα σκαριά παραγωγές μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων από Ρωσία, Ιαπωνία και Ολλανδία, που θα προβάλουν ομορφιές της χώρας μας.

Μπορεί στον χώρο του κινηματογράφου τα πράγματα να είναι δύσκολα και οι παραγωγοί του Χόλιγουντ να μην επιλέγουν την Ελλάδα για γυρίσματα -καθώς συναντούν μεγάλα προβλήματα με το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και τη «σκληροπυρηνική πολιτική» του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου-, ωστόσο ο ΕΟΤ αλλά και η ΕΡΤ φροντίζουν για την προβολή των ωραιότερων περιοχών μας, μέσω της συνεργασίας τους με διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

Από την πλευρά τους πραγματοποιούνται συντονισμένες ενέργειες προώθησης της πατρίδας μας στο εξωτερικό, μέσω τηλεοπτικών παραγωγών σε μεγάλα κανάλια ανά τον κόσμο.

Το τελευταίο διάστημα, τρεις ξένες τηλεοπτικές παραγωγές είναι έτοιμες να προβάλουν τις ομορφιές της Ελλάδας στην Ιαπωνία, τη Ρωσία και την Ολλανδία, αφού έκαναν ειδικά γυρίσματα στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, το συνεργείο του ιαπωνικού τηλεοπτικού καναλιού Fuji TV έκανε μια σειρά γυρισμάτων στην Ικαρία στα τέλη Ιουνίου, με σκοπό τη δημιουργία ενός ωριαίου επεισοδίου της εκπομπής «To live in extreme places of the world».

Ικαριώτικα πανηγύρια

Στον σχεδιασμό του προγράμματος συνέβαλαν και ο ΕΟΤ και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, που διευκόλυναν την παρουσία του συνεργείου στο πανέμορφο νησί, όπου οι κάτοικοι κατέχουν το ρεκόρ μακροζωίας παγκοσμίως. Στην εκπομπή συμπεριλαμβάνονται συνεντεύξεις Ικαριωτών για τα μυστικά της ευεξίας τους, της ηρεμίας και της καθημερινότητάς τους, ενώ θα προβληθούν και τα ικαριώτικα πανηγύρια στα χωριά Χρυσόστομος και Χριστός Ραχών με τα ξεχωριστά τοπικά έθιμα και παραδόσεις τους.

Επίσης σε Αθήνα και Κρήτη βρισκόταν μέχρι πρότινος το τηλεοπτικό συνεργείο της εταιρίας Blue Circle They, που έχει την ευθύνη της παραγωγής παγκοσμίως του διάσημου τηλεοπτικού προγράμματος «Αγρότης μόνος ψάχνει». Το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών συνέβαλε στην επιλογή της Ελλάδας ως προορισμού για τα γυρίσματα του γνωστού reality, τα επεισόδια του οποίου θα προβληθούν τον Σεπτέμβριο του 2018 στον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό KRO-NCRV.

banner

Αλλωστε, η Κρήτη είναι τεράστια κι έχει απέραντες ομορφιές, και η φύση με τα γραφικά σπίτια και τις φάρμες αποτελούν μοναδικά τοπία για τους Ευρωπαίους τηλεθεατές.

Τέλος, συνεργείο του ρωσικού ομοσπονδιακού καναλιού Russia 1 επισκέφθηκε ήδη τη Θεσσαλονίκη, την Πέλλα, τη Χαλκιδική και τα Μετέωρα, και ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες τα γυρίσματα στην Αθήνα, με σκοπό τη δημιουργία πέντε υπέροχων βίντεο. Αυτά θα αρχίσουν να προβάλλονται το προσεχές διάστημα, τρεις φορές την ημέρα, από τη δημοφιλή πρωινή εκπομπή «Utro Rossii».

Το πρόγραμμα που σχεδίασε το γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών) περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προβολή της μοναστηριακής κουζίνας στο Αγιον Ορος και την παρουσίαση των περιοχών Λουτρακίου, Πέλλας και Μετεώρων. Το Russia 1 είναι το δημοφιλέστερο κανάλι στη Ρωσία βάσει των μετρήσεων του 2017. Το παρακολουθούν η συντριπτική πλειονότητα (98,5%) των Ρώσων τηλεθεατών και επιπλέον 50.000.000 τηλεθεατές από τις χώρες της ΚΑΚ και της Βαλτικής. Ο θρησκευτικός τουρισμός στη Ρωσία συνεχώς εξαπλώνεται και η χώρα μας αποτελεί, μαζί με τα Ιεροσόλυμα στο Ισραήλ, μία από τις πρώτες επιλογές των Ρώσων ορθοδόξων.

 

Αναδημοσίευση από : https://www.espressonews.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue