Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Δημήτρης Στρατούλης στη Σάμο: Αίσχος, μετακίνησαν υποχρεωτικά πάνω από τους μισούς πυροσβέστες στη Γερμανική FRAPORT

Δημήτρης Στρατούλης στη Σάμο: Αίσχος, μετακίνησαν υποχρεωτικά πάνω από τους μισούς πυροσβέστες στη Γερμανική FRAPORT

by ikariaki.gr
2 views

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημήτρης Στρατούλης στη Σάμο: Αίσχος, μετακίνησαν υποχρεωτικά πάνω από τους μισούς πυροσβέστες στη Γερμανική FRAPORT.

Να παραμείνει οριστικά ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά.

 

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, συνοδευόμενος από το στέλεχος της ΛΑΕ και περιφερειακό Σύμβουλο Βορείου Αιγαίου Αλέξανδρο Σταθακιό, πραγματοποίησε  με μεγάλη επιτυχία τριήμερη περιοδεία από τις 27 μέχρι τις 29 Ιουλίου στο νησί της Σάμου.

Την Παρασκευή, 27/7, οι Δ. Στρατούλης και Α. Σταθακιός συνοδευόμενοι από τους Νίκο Κρόκο και Νίκο Σαρρή επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Σάμου, όπου συναντήθηκαν με όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου σε επετειακή εκδήλωσή τους. Ενημερώθηκαν από τους προέδρους της ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και του συλλόγου των εργαζομένων, Ουρανία Αποστόλου και Σταμάτη Φιλιππή αντίστοιχα, για τις μεγάλες ελλείψεις του Νοσοκομείου σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, που εντάθηκαν ακόμα περισσότερο λόγω των πρόσθετων αναγκών υγειονομικής περίθαλψης των 3.600 προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο νησί. Ακολούθησε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λάζαρο Θεόφιλο.

Εν συνεχεία το κλιμάκιο της ΛΑΕ επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συζήτησε με τους πυροσβέστες για τα μέτρα ετοιμότητας για την πυροπροστασία στο νησί. Επίσης, για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης (πολλά πυροσβεστικά οχήματα, δεν έχουν ούτε λάστιχα να κινηθούν) λόγω μνημονιακών περικοπών αλλά και λόγω της υποχρεωτικής μετακίνησης 39 από τους 75 πυροσβέστες, που υπηρετούν στο νησί, στο αεροδρόμιο της Γερμανικής FRAPORT, σύμφωνα με την αποικιοκρατική συμφωνία πώλησής του σε αυτή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο Δημήτρης Στρατούλης ευχαρίστησε του πυροσβέστες για την πολύ μεγάλη προσπάθεια τους να προστατεύσουν το νησί από πυρκαγιές, απαίτησε από την κυβέρνηση να καλύψει τα κενά σε προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης και εξήρε την πρωτοβουλία 700 κατοίκων της Σάμου – στην πλειοψηφία τους νέων σε ηλικία – να συγκροτήσουν με αυτενέργεια επιτροπές εθελοντών δασοπυροσβεστών, που λειτουργούν και δρουν σε κάθε χωριό του νησιού.

banner

Ακολούθησε συνάντηση στο Διοικητήριο με τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κατρακάζο, ο οποίος ως υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Σάμου έκανε αναλυτική ενημέρωση για τα μέτρα πυροπροστασίας στο νησί. Επίσης επεσήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν εμπόδια που βάζει ο κρατικός μηχανισμός σε πρωτοβουλίες της περιφέρειας για στήριξη με πυροσβεστικά μέσα και άκαυτες στολές των πυροσβεστών και των εθελοντών δασοπυροσβεστών.

Εν συνεχεία έγινε συνάντηση με εργαζόμενους και το ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων της περιφερειακής ενότητας Σάμου, όπου ο πρόεδρος Απόστολος Βαλαμώντης, αναφέρθηκε στη δραματική μείωση του προσωπικού στα χρόνια των μνημονίων κυρίως στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας και στο τμήμα ελέγχου του περιβάλλοντος.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, όπου ο Διευθυντής ενημέρωσε το κλιμάκιο της ΛΑΕ για το έργο και τις δραστηριότητες του. Ο Δημήτρης Στρατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει διαγραφή μεγάλου μέρους των οφειλών από το τοκογλυφικό δάνειο της Πρώην Αγροτικής και νυν Πειραιώς και γενναία ρύθμιση για το υπόλοιπο.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Δημήτρης Στρατούλης έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο ξενοδοχείο ΑΙΟΛΙΣ. Ξεκίνησε λέγοντας ότι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Πρωθυπουργό για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική δεν δίνει συγχωροχάρτι στον ίδιο και την κυβέρνησή του, ιδιαίτερα όταν δεν συνοδεύεται από παραιτήσεις.

Κατάγγειλε την κυβέρνηση για την υποχρεωτική μετακίνηση περισσότερων από τους μισούς πυροσβέστες, που υπηρετούσαν στο νησί, στο αεροδρόμιο, που έχει πλέον ξεπουληθεί από αυτή στη Γερμανική FRAPORT.

Απαίτησε από την κυβέρνηση την οριστική κατάργηση του μνημονιακού μέτρου κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά εξηγώντας ότι ούτε η εξάμηνη αναστολή λύνει το πρόβλημα ούτε το μεταφορικό ισοδύναμο, που σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζει τη μεγάλη ζημιά για την τοπική κοινωνία και οικονομία από την αύξηση του ΦΠΑ από την 1/1/2019. Πρότεινε μέτρα για να εξασφαλιστούν σύγχρονες, ασφαλείς, επαρκείς και φτηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για τους κατοίκους της Σάμου και των άλλων νησιών και για τη μείωση της τιμής της βενζίνης, που είναι ιδιαίτερα αυξημένη στα νησιά  μέσω της ουσιαστικής μείωσης της υπέρογκης φορολογίας στα καύσιμα.

Κατάγγειλε την κυβέρνηση, γιατί δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για αποσυμφόρηση των προσφύγων στη Σάμο, όπου το τοπικό hot spot φιλοξενεί σε άθλιες συνθήκες πολύ περισσότερους (3.600) από τις δυνατότητές του (700), με την μεταφορά τους στην Ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και με την πιο γρήγορη απονομή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων. Πρότεινε επίσης τη δημιουργία στο hot spot πολυιατρείου Πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Εξήγησε ότι στις 21 Αυγούστου δεν βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι η λιτότητα, η επιτροπεία και το μνημονιακό καθεστώς συνεχίζονται για δεκαετίες. Ότι δεν υπήρξε λύση για το χρέος, ούτε ένα ευρώ κούρεμα.

Επεσήμανε ότι αυτή την ώρα, μόνο οι ενωτικοί αγώνες του λαού και της νεολαίας, και η ενίσχυση της ΛΑΕ μέσα στα πλαίσια ενός πολιτικού, κοινωνικού και εκλογικού μετώπου των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων μπορούν να ακυρώσουν αυτούς τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και να πραγματοποιήσουν την αντιμνημονιακή ανατροπή. Ταυτόχρονα, ν’ ανοίξουν ένα άλλο ελπιδοφόρο δρόμο, απαλλαγής από τα μνημόνια και τη λιτότητα με απελευθέρωση από τη φυλακή της ευρωζώνης, διακοπή αποπληρωμής και βαθιά διαγραφή του δημοσίου χρέους και σεισάχθεια του ιδιωτικού καθώς και με την εφαρμογή ενός φιλολαϊκού αναπτυξιακού προγράμματος, που έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα.

Το βράδυ της Παρασκευής έγιναν στο Βαθύ δύο ευρείες συσκέψειςσυζητήσεις φίλων της ΛΑΕ.

Το Σάββατο 28/7 το κλιμάκιο της ΛΑΕ επισκέφτηκε το hot post για τους πρόσφυγες μετανάστες στο Βαθύ, όπου ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους και διαπίστωσε από κοντά την απερίγραπτη κατάσταση.

Ένα συνεχεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση – συζήτηση φίλων της ΛΑΕ σε κεντρική καφετέρια στο Καρλόβασι.

Την Κυριακή, 29/7, το πρωί το κλιμάκιο της ΛΑΕ περιόδευσε στο Βαθύ, όπου έγινε δεκτό με θερμή υποδοχή από εκατοντάδες πολίτες.

Αθήνα 30/7/2018

Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue