Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Δήμος Ικαρίας : Φωτογραφίες από την σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών

Δήμος Ικαρίας : Φωτογραφίες από την σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών

by ikariaki.gr
10 views

Μετά την χθεσινή απάντηση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Οικονομικών που  δεν δίνει καμία ουσιαστική απάντηση στα αιτήματα που τέθηκαν από πλευράς δήμου, και με δεδομένο ότι δεν υπήρξε καμία  δέσμευση  σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας  του Υπουργείου, επανήλθαμε σήμερα (Τετάρτη 14/11) στο Υπουργείο, προχωρώντας πια σε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με αντιπροσωπείες ορισμένων παροικιακών οργανώσεων Ικαριωτών (που ανταποκρίθηκαν στο έκτακτο κάλεσμα του δήμου) για την απόρριψη των δίκαιων αιτημάτων που διεκδικεί ο δήμος Ικαρίας και σωματεία του νησιού.

Για μια ακόμα φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία μας και να δώσει απάντηση….

Σε ότι αφορά την διοίκηση του Δήμου Ικαρίας επιμένουμε στην διεκδίκηση του αιτήματος , να μην μπει στους κατοίκους το δίλημμα «φαγητό ή πετρέλαιο!» που μπαίνει σήμερα στον Ικαριώτη αλλά και σε όλους τους νησιώτες, και να ληφθούν επειγόντως μέτρα ώστε:

1.  Να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου   (μείωση τουλάχιστον  50%)

2.  Να καταργηθεί ο ειδικός φόρος και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.

3.  Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό για εφοδιασμό πετρελαίου σε όλα τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις δημόσιες υποδομές.

4.  Να δοθεί Οικονομική βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης στο σπίτι.

banner

5.  Ως ελάχιστο δείγμα ανακούφισης να δοθεί έκτακτη αύξηση τουλάχιστον,των λειτουργικών δαπανών των σχολικών επιτροπών του δήμου Ικαρίας.

Το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε με τα αιτήματα αυτά τον συντονισμό των νησιωτικών δήμων ξεκινώντας από την συζήτηση στο Δ.Σ της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου.

Αναλυτική ενημέρωση για την επίσκεψη της δημοτικής αρχής στην Αθήνα θα έχετε μετά και την αυριανή  συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού & πολιτισμού κ. Γ. Βασιλειάδη.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue