Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Δήμος Ικαρίας : Υποβλήθηκε σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς δασών & δασικών εκτάσεων της Ικαρίας

Δήμος Ικαρίας : Υποβλήθηκε σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς δασών & δασικών εκτάσεων της Ικαρίας

by ikariaki.gr
8 views

Άγιος  Κήρυκος  16/4/2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ                

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ        


 Στα πλαίσια των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την αναγνώριση δασών και δασικών εκτάσεων της Ικαρίας ως δημοτικών. Αντιπροσωπεία του δήμου, με επικεφαλής τον  Δήμαρχο Σ. Σταμούλο συνοδευόμενη από τον εξειδικευμένο στο θέμα νομικό συνεργάτη του Δήμου κ. Τσακίρη, συναντήθηκε στις 4/4/2018 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, έπειτα από σχετικό αίτημα που απέστειλε η δημοτική αρχή του Δήμου Ικαρίας. Στη συνάντηση κλήθηκε και προσήλθε και ο Βουλευτής Ν. Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης.

Στην συνάντηση αυτή παρουσιάστηκε και συζητήθηκε εκτενώς το αίτημα του Δήμου Ικαρίας για την επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος των δασών και των δασικών εκτάσεων του νησιού, με προσθήκη νομοθετικής ρύθμισης σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την νομοθετική ρύθμιση αυτή κατατέθηκε σχέδιο από την αντιπροσωπεία του δήμου Ικαρίας. Υπενθυμίζουμε  ότι το αίτημα αυτό ερευνήθηκε και προετοιμάστηκε για πρώτη φορά στον ενιαίο δήμο Ικαρίας (σε συνέχεια των αποφάσεων 75/2015-122/2015-162/2016 που έχουν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο) από επιτροπή που συνέστησε η σημερινή διοίκηση του Δήμου Ικαρίας, αναδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο την βαρύτητα που δίνει στην διαδικασία αναγνώρισης δασών & δασικών εκτάσεων της Ικαρίας ως δημοτικών. Στα πλαίσια μιας συνολικής πρότασης για τον φυσικό πλούτο του νησιού, που περιλαμβάνει την ανάδειξη και προστασία όλων των δημοτικών εκτάσεων ως κοινωνικών αγαθών που να είναι κυριολεκτικά δημόσια περιουσία και όχι αντικείμενο εκχώρησης σε επιχειρηματικούς ομίλους εν αγνοία της κοινωνίας του νησιού (π.χ  υπόθεση αιολικού σταθμού με την άδεια της ΡΑΕ και της δασικής υπηρεσίας).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Φάμελλος χαρακτήρισε την επίσκεψη της αντιπροσωπείας χρήσιμη και αναγκαία, αφού έγιναν οι απαραίτητες διευκρινίσεις περί του αιτήματος του Δήμου, αναγνώρισε ότι πράγματι το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Ικαρία είναι ιδιαίτερο και δήλωσε ότι δεν είναι αρνητικός στην υποβολή νομοθετικής ρύθμισης, αλλά θα πρέπει να συντονιστεί με τα άλλα αρμόδια Υπουργεία για τα περαιτέρω. Τέλος ανέθεσε την προετοιμασία τις ρύθμισης  σε συνεργάτες του που παραβρίσκονταν στην συνάντηση, για την επεξεργασία της πρότασης του δήμου Ικαρίας, ώστε να γίνει μία ρύθμιση δίκαιη και συνολική που θα λάβει υπ όψιν τις ιδιαιτερότητες όπως αυτές που ομολογουμένως έχει η Ικαρία.

 

banner

Δήμος  Ικαρίας

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue