Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Δήμος Ικαρίας : Οι προβολή της ταινίας για τη Δευτέρα 3/12/18

Δήμος Ικαρίας : Οι προβολή της ταινίας για τη Δευτέρα 3/12/18

by ikariaki.gr
3 views

Ο Δήμος Ικαρίας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της  Παγκόσμιας  Ημέρας Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης,  διοργανώνει  προβολές ταινιών που αναδεικνύουν  πόσο  άδικες, επεκτατικές, και δολοφονικές, είναι οι συμπεριφορές του Ισραήλ.

Δευτέρα  3  Δεκεμβρίου 2018 –  Ώρα  Έναρξης 20:30

ΗΠΑ – 2008, Σκηνοθεσία : Nida Sinnokrot

Υπόθεση: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Palestine Blues” διηγείται την ιστορία ενός χωριού που ζει στην απόλυτη σύγχυση, απόγνωση και απελπισία παρόλα αυτά με χιούμορ και ποιητικότητα. Τα γυρίσματα είχαν διάρκεια πάνω από 6 μήνες και επικεντρώθηκαν στο Jayyous, ένα χωριό με ανθρώπους που είχαν ως κύρια ασχολία τη γη και την καλλιέργειά της. Προκειμένου οι Ισραηλινοί να σηκώσουν ένα τείχος “ασφαλείας” στην κατεχόμενη Παλαιστίνη δεν δίστασαν όχι μόνο να καταστρέψουν τη γη αλλά έφτασαν να γκρεμίζουν ακόμη και τα σπίτια τους.  Ο αγώνας των Παλαιστίνιων για επιβίωση κινηματογραφείται με τόσο ανθρώπινο και ρεαλιστικό τρόπο για να υπενθυμίσει όσα τα ΜΜΕ φροντίζουν συχνά να ξεχνιούνται.

 Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ECOCINEMA, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου DOCUSUR, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου AMAL, Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βραβείο στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονπελιέρ.

Κινηματογραφικές προβολές  με ελεύθερη είσοδο για όλους

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue