Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Δήμος Ικαρίας : Νέα διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα επιδόματα αναπηρίας

Δήμος Ικαρίας : Νέα διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα επιδόματα αναπηρίας

by ikariaki.gr
24 views

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                     17  Ιανουαρίου  2019                                       

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ                                 

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Ικαρίας, όπως και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι από 1/1/2019 άλλαξε η διαδικασία ένταξης πολιτών στις παρακάτω προνοιακές παροχές:

  • Επιδόματα αναπηρίας (συμπεριλαμβανομένου του διατροφικού επιδόματος)
  • Επίδομα στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων

Πλέον οι πολίτες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις προνοιακές αυτές παροχές θα εξυπηρετούνται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), μέσω των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων.

Οι ενδιαφερόμενοι, κάτοικοι του Δήμου Ικαρίας, που επιθυμούν να ενταχθούν σε κάποια από τις παραπάνω προνοιακές παροχές, αλλά και όσοι επιθυμούν να αιτηθούν την παράταση επιδότησης τους, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ικαρίας, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ. Επίσης ενημερώνουμε ότι και  οι κάτοικοι του Δήμου των Φούρνων θα  απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ικαρίας. (Το Κέντρο Κοινότητας Ικαρίας εξυπηρετεί και τους κατοίκους του Δήμου  Φούρνοι βάσει του κανονισμού του). Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2275031991 /2275350401

Οι εργαζόμενοι των Κέντρων Κοινότητας θα είναι αρμόδιοι μόνο για την υποβολή του ηλεκτρονικού αιτήματος, και οι πολίτες θα ενημερώνονται στη συνέχεια για την πορεία των αιτημάτων τους, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τον ΟΠΕΚΑ. Οι κάτοικοι, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αναπηρικές προνοιακές παροχές, θα επισκέπτονται τα Κέντρα Κοινότητας, γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους και έχοντας μαζί τους ταυτοποιητικά έγγραφα (δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο και άδεια διαμονής-για τους μη έχοντες την ελληνική ιθαγένεια) και ΙΒΑΝ λογαριασμού στον οποίον είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι.

banner

 

Σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία μετάβασης στο νέο σύστημα, τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων Σάμου και Ικαρίας, αναμένουν οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα ΟΠΕΚΑ. Με βάση την τελευταία ενημέρωση του Οργανισμού, δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, ωστόσο, εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και να δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες.

Τέλος ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Σάμου, ο οποίος έως τις 31/12/2018, εξυπηρετούσε διοικητικά τόσο τους κατοίκους όλου του Νομού Σάμου, απεμπλέκεται από τη διαδικασία και διοικητικά υπεύθυνος, τόσο για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας στους δικαιούχους του Νομού Σάμου, όσο και για την εξέταση νέων αιτημάτων που θα υποβάλλονται στο εξής, είναι ο ΟΠΕΚΑ. Υπογραμμίζεται ότι η αρμόδια, έως 31/12/2018, υπηρεσία του Δήμου Σάμου για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με βάση τις οδηγίες που δόθηκαν από τον ΟΠΕΚΑ, και έχει αποστείλει το αρχείο πληρωμών του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2018 που αφορά όλους του δικαιούχους του Νομού Σάμου. Η καταβολή αυτών των επιδομάτων θα διενεργηθεί επίσης από τον ΟΠΕΚΑ από 18 έως 25 Ιανουαρίου. 

 

 

Κέντρο Κοινότητας Ικαρίας

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue